:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот Един » Вто 26 окт 2010 0:08

1z написа:
assd написа:започва с Ф и завършва на О , но предполагам, че по всичките си е така, дори и от другите вериги
може би като ги ремонтират или отварят нови магазини е различно, но за старите съм 101% сигурен че е така
плъховте си църкаха вечер без стеснение :Mr Green Fun

Помощнико на ,,месаря''(къквото и да значи това)нарочно не коментирах горните ти постове няма да го правя и за напред.Ще ти задам само един въпрос, след като си бил свидетел в продължение на толкова време на такива нарушения,колко пъти сигнализира органите на ДВСК-а за случващото се? И защо стана съучастник в тези опасни за здравето на хората манипулации? Аз на твое място бих се срамувал, а ти даже се хвалиш с това!

Ти пък от небето ли падаш? Такива неща стават масово навсякъде - ако всички тръгнат геройски да сигнализират все едно да затворят 3/4 от магазините и фирмите. Чувал ли си някъде да правят салати примерно и нещата да са на ниво? Който и да попиташ работил на такова място в най-добрия случай ще ти спести подробностите. На мен най- ми "хареса" това за актуалните дати на кашкавалите - народа се радва колко "прясна" стока му се пада постоянно.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 26 окт 2010 0:20

Един написа:Ти пък от небето ли падаш? Такива неща стават масово навсякъде

За съжаление е така. Гаджето на един приятел работеше в Кенар. Ами накратко, не искате да си купувате техни продукти! А колкото до сигнали и проверки - те пращаха сигнали и хоп, изненада, идват на проверка ама шефовете знаят от предния ден (сигурно по канал 2001 са им казали :mrgreen:) и проверката (тук вече трябва да сте шокирани :mrgreen:) не установява нарушения.

п.п. Задача за трети клас - колко килограма салата може да се получи от 8кг картофи, 3кг моркови и 1 кг грах? Точно така, 15кг, на печелившите честито!

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 26 окт 2010 7:25

Един написа:
1z написа:
assd написа:започва с Ф и завършва на О , но предполагам, че по всичките си е така, дори и от другите вериги
може би като ги ремонтират или отварят нови магазини е различно, но за старите съм 101% сигурен че е така
плъховте си църкаха вечер без стеснение :Mr Green Fun

Помощнико на ,,месаря''(къквото и да значи това)нарочно не коментирах горните ти постове няма да го правя и за напред.Ще ти задам само един въпрос, след като си бил свидетел в продължение на толкова време на такива нарушения,колко пъти сигнализира органите на ДВСК-а за случващото се? И защо стана съучастник в тези опасни за здравето на хората манипулации? Аз на твое място бих се срамувал, а ти даже се хвалиш с това!

Ти пък от небето ли падаш? Такива неща стават масово навсякъде - ако всички тръгнат геройски да сигнализират все едно да затворят 3/4 от магазините и фирмите. Чувал ли си някъде да правят салати примерно и нещата да са на ниво? Който и да попиташ работил на такова място в най-добрия случай ще ти спести подробностите. На мен най- ми "хареса" това за актуалните дати на кашкавалите - народа се радва колко "прясна" стока му се пада постоянно.

Хайде да не се обаждаш неподготвен! Технолог съм на месото и месната промишленост,мога и съм правил всичко свързано с месо! Знам как да оборудвам месокомбинат и да извършвам всяка една от операциите там,и представи си и висше икономическо образование/мениджмънт да управлявам същото!След такова образование и около 15 години стаж не ме пращай да питам някого :dummy:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 26 окт 2010 8:17

1z написа:Хайде да не се обаждаш неподготвен! Технолог съм на месото и месната промишленост,мога и съм правил всичко свързано с месо! Знам как да оборудвам месокомбинат и да извършвам всяка една от операциите там,и представи си и висше икономическо образование/мениджмънт да управлявам същото!След такова образование и около 15 години стаж не ме пращай да питам някого :dummy:

Тогава аз да попитам за коя фирма работиш и кой месокомбинат управляваш,защото ми се струва, че не си се срещал face to face с представител на ДВСК/НВМС?Искаш ли сега да си на мястото на човека,по чиито сигнал бе уволнен заради оная история с ирландското говеждо тогавашният секретар на НВМС и настоящ министър на земеделието Мирослав Найденов?(освен ако не си бил ти де...) :wink:

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 26 окт 2010 9:29

icoico написа:Тогава аз да попитам за коя фирма работиш и кой месокомбинат управляваш,защото ми се струва, че не си се срещал face to face с представител на ДВСК/НВМС?Искаш ли сега да си на мястото на човека,по чиито сигнал бе уволнен заради оная история с ирландското говеждо тогавашният секретар на НВМС и настоящ министър на земеделието Мирослав Найденов?(освен ако не си бил ти де...) :wink:

Не сте ме разбрали правилно,никъде не съм спорил че ДВСК не са подкупни и че не играят заедно със собствениците.Такива са сигурно 60% от тях но има и съвестни, не е редно всички да се слагат в един кош, познавам и от двата вида.Става въпрос за начина на мислене,има много начини да се сигнализира анонимно, в случая човека вече не работи там даже, а докато е работил не си е и помислял да сигнализира по някъкъв начин.Да беше снимал с телефона и да го прати на ,,господари на ефира'' пак щеше да има ефект.За всяко потулване на нещата собственика си плаща на някой от ДВСК,представи си ако има по 5 или 10 сигнала=рушвета на месец колко пари трябва да даде.Идеята е да се прави нещо в положителна насока,когато всеки си каже че от него нищо не зависи и няма да промени, наистина нищо няма да промени :roll:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 26 окт 2010 9:36

Един написа:Ти пък от небето ли падаш? Такива неща стават масово навсякъде - ако всички тръгнат геройски да сигнализират все едно да затворят 3/4 от магазините и фирмите. Чувал ли си някъде да правят салати примерно и нещата да са на ниво? Който и да попиташ работил на такова място в най-добрия случай ще ти спести подробностите. На мен най- ми "хареса" това за актуалните дати на кашкавалите - народа се радва колко "прясна" стока му се пада постоянно.

ето заради това мислене, казваха, че ни е сбъркан чипа...
ми нека ги затворят, пък ако всички сигнализираха, щеше да е по-добре... щото сега всеки преебава всеки и все наебан ходи :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 окт 2010 9:39

1z написа:
icoico написа:Да беше снимал с телефона и да го прати на ,,господари на ефира'' пак щеше да има ефект.За всяко потулване на нещата собственика си плаща на някой от ДВСК,представи си ако има по 5 или 10 сигнала=рушвета на месец колко пари трябва да даде.Идеята е да се прави нещо в положителна насока,когато всеки си каже че от него нищо не зависи и няма да промени, наистина нищо няма да промени :roll:

Нали разбираш, че човек от улицата не може да снима там. На собственика е ясно кой има достъп и за назидание ще изрита всички месари, под една или друга причина, пък нека да се жалват после, ако имат нерви.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 26 окт 2010 9:57

И аз да допълня нещо - проверки от ДВСК се правят, но на повечето от фирмите хич не им пука за тях - плащат си глобичките от по 1000-2000 лева и си продължават пак...до след 1-2-3 години, когато пак им сложат 1000-2000 лева глобичка....а те тия пари ги избиват за 30 минути :screwy.
Така че дами и господа от проверки и глоби фирмите не ги е страх. И така ще бъде докато глобите са толкова смешни, а печалбите от боклюците дето продават огромни :idea:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 26 окт 2010 10:03

1z написа:не съм спорил че ДВСК не са подкупни и че не играят заедно със собствениците.:

По-скоро против тях mhihi http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=343825 с цел наместването на нови гладници и боклукопродавачи в бранша.НВМС и ДВСК са институции корумпирани до безобразие, умеят го добре понеже от тях зависи дали Гошо ще получи сертификат да продава негодния си продукт.А лабораторен резултат се манипулира елементарно, в пъти по-лесно от това да направиш читав лог на TDI.Когато просъществува истинска Независима лаборатория, когато пробите се вземат и изследват под конвой, тая драма ще свърши-т.е. никога.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 26 окт 2010 18:58

1z написа:Става въпрос за начина на мислене,има много начини да се сигнализира анонимно, в случая човека вече не работи там даже, а докато е работил не си е и помислял да сигнализира по някъкъв начин.Да беше снимал с телефона и да го прати на ,,господари на ефира'' пак щеше да има ефект.За всяко потулване на нещата собственика си плаща на някой от ДВСК,представи си ако има по 5 или 10 сигнала=рушвета на месец колко пари трябва да даде.Идеята е да се прави нещо в положителна насока,когато всеки си каже че от него нищо не зависи и няма да промени, наистина нищо няма да промени :roll:

Ти сякаш не разбираш, че корупцията и мръсните номера не признават дипломи, образование и опит. Защитени свидетели срещу мафията не могат да опазят анонимни, ти говориш за сигнал за нередности в магазини. Ако пишеш анонимно, чисто и просто може да се потули сигналът - например защото тоя, който трябва да реагира си получава редовна дажба от търговците. Не ми харесва свинщината наоколо, но гледам да съм реалист и да знам какво става и как става, а не да призовавам за гражданска съвест. Със сигнали от работници не може да се примени системата, трябва да има репресии отгоре. Ако от 10 фирми 8-9 са стриктни и изрядни и се появяват 1-2, които карат през просото и трупат печалба, след няколко месеца полека се пренася "заразата" на мръсните трикове към изрядните.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 26 окт 2010 21:41

ами щом искате да сигнализирате, сигнализирайте за това, че ви продават хартия в кауфланд! питайте в комисията за защита на потребителите, позволено ли е на цената на луканка да ви дават амбалажна хартия. те си умират да работят сигурно, вместо както всички в тази държава, да си клатят краката по цял ден.
със сигнализиране не се получава, всеки знае, че заплатите се дават в плик, няма нужда от сигнализиране.
свързан със сигнализирането за много по-сериозни нешща имах случай с един много некоректен работодател, който не искаше да ми даде последната заплата и половината от предходната и си ми каза съвсем спокойно, след като му споменах за инспекцията по труда, че мога да подам сигнал ама пак нямало да ми даде парите, щото щял да чака 3-4 години докато го осъдя и пак нямало да ми ги даде. ебати наглия!
както винаги, добре, че баща ми е бил данъчен, а аз работих 1 месец без договор, но се разписах на разписка за пари и на други места се бях разписвал по време на работата. въпреки, че от 10 години не работи като такъв, издирихме няколко връзки и се оправиха нещата след обаждане от точния човек. не ги ли заплашиш тия боклуци-работодатели с нещо сериозно (щото една данъчна проверка дори и да си много изряден освен 15 хиляди за без трудов договор и пари под масата ще ти намерят още 100 неща и ще те "олупат" едно хубаво - данъчен термин :lol: )
на другия ден посран си ми даде парите. и тва си е практика, да работиш и накрая някакъв да се опита да те прецака. така и в магазините, всички гледат само как да прецакат, и това не са работниците, които работят за жълти стотинки, а боклуците отгоре, които карат скъпите коли и не им дреме кой къде ще сигнализира, нали всичко е подкупено и прогнило в тая залупена държава
е тва е :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Чет 28 окт 2010 21:05

Прясно месо било месо, което не е претърпяло никаква друга обработка освен охлаждане и размразяване :012:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 11 ное 2010 14:24

Девет дни след като министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обвини публично тези компании, че са слагали соя в продукти по стандарта, позовавайки се на данни от лабораторията към Държавния ветеринарно-санитарен контрол в София. Нови изследвания в Германия показаха, че такава или не е открита, или е в количества под санитарния минимум. Тогава стана ясно, че според данните от чужбина в продуктите на компаниите "Кен" (кренвирши), "Унимес" (кебапче) и "Лалов и Вачев" (малотраен колбас) е открито наличието на соя по качествения метод PCR, но направеният допълнително количествен анализ по метода ELISA е установил, че то е със съдържание под 0.1% - количество, което се смята, че не би навредило и на хора, които са алергични към соя.
Найденов обясни, че изследването показва, че соята е под 0.1%, но не може да се измери дали е "0.1 или например 0.01%". Пробата от продукта на дружеството "Сами М" (карначе) пък е отрицателна. Земеделският министър призна, че това показва, че никоя от четирите фирми не е влагала умишлено соя в продуктите, както той първоначално съобщи.

Е аз ако бях, щях да го скъсам от съдебни дела...пропуснати ползи, уронване на престижа.... Министъра е от тоя тип хора дето първо говорят и чак после почват да мислят. Кретен. Пълен кретен

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Чет 11 ное 2010 14:28

Гърч трябва да има, това е истината. Българина е изрод, свикнал да краде, цепи стотинката на 2 и разбира само от права лопата Бел в главата и по природа си е мошеник. Вижте само във форума, колко са много мошениците, далавераджийте.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 11 ное 2010 14:39

donMaranzano написа:Гърч трябва да има, това е истината. Българина е изрод, свикнал да краде, цепи стотинката на 2 и разбира само от права лопата Бел в главата и по природа си е мошеник. Вижте само във форума, колко са много мошениците, далавераджийте.

така е !!!
разхайтено племе вирее тук ,което само от бой разбира !

трябва да се натиска и мачка за да се вкара в релси
както се казва - покрай сухото гори и мокрото, ще паднат и невинни жертви, но само с натиск и всекидневен контрол и принуда може да се постигне някакъв резултат!

щото нищо не ни е у ред
нито храна, напитки, ток, вода горива - всичко що може да се ментероса е злобно менте, всеки размахва тесли отвсякъде -докога бе ......

мачкане и контрол докато не уврат главите на всички, че сме в ЕС и има норми и стандарти, по цените на които и сега плащаме ама за ментета !!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”