Трагедията във Враца-какво става с нас?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Трагедията във Враца-какво става с нас?
на това по новому май му се вика хибридна война, едно време беше просто дезинформация
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
От една страна ми се ще да друснат на братята по едни пет годинки, та да се вземат в ръце тия, дето са винаги готови да те напсуват като пресичат и някои демонстративно се мотаят, та да не могат на светофара да минат и две коли.
От друга, мисля, че вече са оправдани. Никой не може да прецени колко ще се изплаши, ако го нападнат с бокс и как ше се защити. Кой може да прецени вината на треньора за състоянието на сърцето на младежа, ако го е претоварвал. Кой ше обвини тия, които на спаринги и състезания са убивали мозъчни клетки чрез ударите си, всеки тежък удар в главата оставя последствия. Кой ще осъди производителите на стимуланти, някои от които просто не са за всеки организъм.
Страничните наблюдатели, какво да ги корим, при многото теми в нета от рода на "какъв нож за самозащита", само дето взеки като види дебелия и е готов да го затъкне на всеки, който му се изпречи...
От друга, мисля, че вече са оправдани. Никой не може да прецени колко ще се изплаши, ако го нападнат с бокс и как ше се защити. Кой може да прецени вината на треньора за състоянието на сърцето на младежа, ако го е претоварвал. Кой ше обвини тия, които на спаринги и състезания са убивали мозъчни клетки чрез ударите си, всеки тежък удар в главата оставя последствия. Кой ще осъди производителите на стимуланти, някои от които просто не са за всеки организъм.
Страничните наблюдатели, какво да ги корим, при многото теми в нета от рода на "какъв нож за самозащита", само дето взеки като види дебелия и е готов да го затъкне на всеки, който му се изпречи...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ти ще отидеш ли да лежиш 5 годинки ей така за назидание на другите и за всеобщия кеф, ако не си виновен?
-
- Двигател:
T.е. двамата братя нямат нищо общо с всичко това?
forski написа:Ти ще отидеш ли да лежиш 5 годинки ей така за назидание на другите и за всеобщия кеф, ако не си виновен?
Абе голяма увереност вадите как изобщо не са виновни. Убитият не е абсолютно невинен участник, но ако след всеки бой имаше по някой умрял - населението щеше да е 1-2млн. Може би смяташ, че или трябва да си 100% виновен в предумишлено убийство с едноседмична подготовка или при най-малкото смекчаващо обстоятелство си напълно невинен. Реално има много нюанси и затова има различни членове за съдене при убийство (или вина за причинена смърт) и всеки член има присъди от-до. В случая трябва само да се попълнят стойностите на Чл. X, ал. Y => N години... при еди какви си условия.
ето още малко гледни точки, представи си че кикбоксьора е бил набит от спаринг партньора си 1 час преди това, след това се е назобил със зоб, ударил един много горещ душ, после се е бил на улицата, накрая някакъв му е скачал на гръдния кош ... общо взето тези N години на колко да ги разделим или умножим и как да ги разпределим според чл.Х ал. Z?!
ние реално нищо не знаем, а само си чешем езиците.
Всеки е невинен до доказване на противното.
ние реално нищо не знаем, а само си чешем езиците.
Всеки е невинен до доказване на противното.
Май наистина само си чешете езиците.Има ли някой от вас дето да се е трепал с човек дето има бокс в ръката си.Колкото и да си пиян,дори и нищо да не усетиш вечерта.Дори и да му вземеш бокса и да го оставиш да си почива,щото и той ако е трезвен няма да го надене това правено от олово нещо на ръката си,тогава нямаше откъде да си купиш, не можеш да смениш момента в който сутринта се погледнеш в огледалото.Еми мяза те на Немска Овчарка у главата.Не е синьо ами черно.Така че нека не прибързваме със заключенията кой е виновен и кой не
днес започвало делото и щяло да има резултат от експертизите за смъртта на Тодор.
Обаче други работи ми правят впечатление, пишат журналята, че ще се гледат и мерките за задържане на обвиняемите. Също така пишат, че обвинението срещу тях е за умишлено убийство вече, прокуратурата го е проемнила следствие на простести и тн, т.е. под външно влияние. Мисля си аз, това не е ли нож с две остриета за поискалите го?! Защото Прокуратурата сега ще трябва да доказва именно умишлени действия, и ако не успее да ги докаже, ще пуснат обвиняемите. Докато едно по-умерено обвинение би имало по-голям шанс от присъда (както желаят близките и приятелите на Тодор).
Обаче други работи ми правят впечатление, пишат журналята, че ще се гледат и мерките за задържане на обвиняемите. Също така пишат, че обвинението срещу тях е за умишлено убийство вече, прокуратурата го е проемнила следствие на простести и тн, т.е. под външно влияние. Мисля си аз, това не е ли нож с две остриета за поискалите го?! Защото Прокуратурата сега ще трябва да доказва именно умишлени действия, и ако не успее да ги докаже, ще пуснат обвиняемите. Докато едно по-умерено обвинение би имало по-голям шанс от присъда (както желаят близките и приятелите на Тодор).
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
hooligan_sk написа:Законите идват сложнички за обвинението ни, съдба...
Ше взема да се самоцитирам за по-лесно...

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
$100 написа:forski написа:Ти ще отидеш ли да лежиш 5 годинки ей така за назидание на другите и за всеобщия кеф, ако не си виновен?
Абе голяма увереност вадите как изобщо не са виновни. Убитият не е абсолютно невинен участник, но ако след всеки бой имаше по някой умрял - населението щеше да е 1-2млн. Може би смяташ, че или трябва да си 100% виновен в предумишлено убийство с едноседмична подготовка или при най-малкото смекчаващо обстоятелство си напълно невинен. Реално има много нюанси и затова има различни членове за съдене при убийство (или вина за причинена смърт) и всеки член има присъди от-до. В случая трябва само да се попълнят стойностите на Чл. X, ал. Y => N години... при еди какви си условия.
Ако момчето е починало в следствие на превъзбуденото си състояние заради сърдечните проблеми които е имал, без този сърдечен удар да е предизвикан от физически контакт с някой от двамата братя тогава за какъв вид убийство да ги обвиним?
За това че са му счупили огледалото в следствие на което той е вдигнал кръвно и сърцето му е спряло

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/myzh-s-boks-napadna-shofior-na-avtobus-v-stolicata-6048985
Сега тука по-законите на уличното право, кой крив кой прав, тоя с бокса или автобусния шофер ?
-
- Двигател:
Със сигурност ще се окаже, че имат вина за състоянието в което са го привели. При създадените обстоятелства едва ли са напълно спокойни за развитието на делото. Дедото от паркингите каза, че са го били.
То затова се внимава с многото перковци на/край пътя.
То затова се внимава с многото перковци на/край пътя.
пуснали са ги в къщи. Експертизата не е готова. Т.е. в момента нямат някакви сериозни доказателства и обвинения.
Че са се били, били са се, но поне до сега става ясно, че не са го били за да го убият, както ги обвинява прокуратурата ... и за което ще ги съдят.
както хулигана_ск се самоцитира, май материята е прекалено сложна за "професионалисте" натоварени със случая.
Че са се били, били са се, но поне до сега става ясно, че не са го били за да го убият, както ги обвинява прокуратурата ... и за което ще ги съдят.
както хулигана_ск се самоцитира, май материята е прекалено сложна за "професионалисте" натоварени със случая.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Материята изобщо не е сложна,проблема е как хем съда да вземе справедливо решение хем тълпата отпред да остане доволна,те това е трудното ! А ако някой ще ме обвинява за израза "тълпа" искам да кажа ,че след като видях вчера ,колко народ искрено се възмущаваха и призоваваха за революция заради фейсбук-партенката която циркулираше ,че ЕС ще забранява кръщенетата направо се отчаях колко слабоумни овце има наоколо ,а такива овце най обичат да са в стадо /тълпа/ 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Трагедията е тотална, съпроводена с абсолютен и неизбежен крах на нацията ако нещата продължават така. Това е резултат от тоталното отрицание на всичко, което ни сплотяваше преди години като народ.
Колкото за случката във Враца....Ами ето видяхте, хората по телевизията ви го казаха. Там мненията бяха ясни и красноречиви. Няма кой да ни защити. Показателен е и примера от преди няколко дена, и той е че точно в деня в който полиция и жандармерия прави хайка, прострелват бизнесмен.....Какво да говорим повече. Отдавна съм казал, че тук трябва да се изсипе цялата държавна машина, МВР, НАП, НОЙ, прокуратура, данъчни, ревизори, МОН., и каквото и каквито институции още се сетите , и тотална проверка, на всичко, на всяка стая на всеки гараж, на всеки човек, на всичкооооо......иначе оправия няма да има. Не, това не е тоталитаризъм, това е ред, другото е слободия!
Черна е картинката за съжаление. Аз имам също двама сина и наистина се притеснявам за тях и за това което се случва тук. Опазил бог!
Колкото за случката във Враца....Ами ето видяхте, хората по телевизията ви го казаха. Там мненията бяха ясни и красноречиви. Няма кой да ни защити. Показателен е и примера от преди няколко дена, и той е че точно в деня в който полиция и жандармерия прави хайка, прострелват бизнесмен.....Какво да говорим повече. Отдавна съм казал, че тук трябва да се изсипе цялата държавна машина, МВР, НАП, НОЙ, прокуратура, данъчни, ревизори, МОН., и каквото и каквито институции още се сетите , и тотална проверка, на всичко, на всяка стая на всеки гараж, на всеки човек, на всичкооооо......иначе оправия няма да има. Не, това не е тоталитаризъм, това е ред, другото е слободия!
Черна е картинката за съжаление. Аз имам също двама сина и наистина се притеснявам за тях и за това което се случва тук. Опазил бог!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”