Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 0:22

Вас двамата ви каня официално на бира - да си бистрим политиката. Само искам да е пред свидетели, да не вземем да се избием към края на вечерта. :beer

Тва с смъкването беше иронично....Кой беше писал тука в темата за желанието за смъкване на екологичното съдържание , за да падне цената scare :screwy Немците изхарчиха сума ти пара да вкарат Е10 в бензиностанциите, след това стана политически проблем защо хората не го купуват...А наште предлагат точно обратното...Показва само колко са в час с "кво диктуват от ЕС"

Тва с изискванията не го разбрах...Нещо някой запетайка ти се губи, или просто съм изморен...

Апропо (тва съм го писал някъде): Като студент работих години на почти пълен работен месец за заплата по-малка от соц. помощ. Но нямах кола...Оттогава мразя да карам колело, ако ме разбираш...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 0:23

Matematiks написа:Чудомире няма да ги смъкнат :D гоним евро стандарта

Но не може да ми обясниш,че с изискванията,които имат ще ми дават нето 3 евро на час :roll:
това е проблема,иска ми се и стандарта на заплатите да са като при вас

Така се прави: има едно нещо профсъюз.Аз като негов член съм подписал декларация,че няма да работя на часова ставка,по-ниска от минималната за строителния бранш(в източна Германия това означава 9.5 евро бруто на час),и ако видя някой да работи за по малко веднага да го обадя на молядругарката mhihi Оттам нататък както се спазариш-капитализъм...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 0:27

Профсъюз :063:

Смехсъюз е тук :applause: НЯМА такова нещо в БГ, изкилиферчено е като всичко

За съжаление ми се налага да мина на колело сега,на 35 г mhihi и ще мина!Днес купих на жената....утре и в други градове mhihi

Няма се изтепаме,ще лафим цивилизовано на бира,какво по убаво от това :drunk жената и без тва ме врунка да идваме да вим как е по Тепетата :applause:

Казах ти,че нашите измислят енергетиката сега,със закона за възобновяемите източници-къде сравняваш ти може би.Тук и Айнщайн ще опровергаят батка mhihi

Последна промяна от Matematiks на Пет 18 мар 2011 0:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 18 мар 2011 0:31

БТВ: Днес Лукоил сваля цените на горивата. До два дни ще се усети по бензиностанциите в страната.

Защо трябва да чакаме , като ги свалят. Като ги качат обаче НЕ?

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 0:32

black': Помня от старата тема на niks76 че ти си живееш в паралелна галактика...Така че дерзай по тамошните физични закони, каквито и да се те...

Математикс: Разбирам те напълно, никой не обича да се продава "под цена'. Но погледни use case-a на фирмата ти: Ако ти не беше "евтин", то те нямаше да са в БГ. Така че в случая нямаш много опции при този работодател...Може би да пълзиш бавно нагоре...Но няма как да стане без промяна в ценза/позицията/whatever да промениш сигнификантно ситуацията, докато си под похлупака на въпросния use case

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 18 мар 2011 0:36

velinsl написа:БТВ: Днес Лукоил сваля цените на горивата. До два дни ще се усети по бензиностанциите в страната.

Защо трябва да чакаме , като ги свалят. Като ги качат обаче НЕ?

За да може да се донаграбят кой колкото може още малко :Mr Green Fun А 3 стотинки намаление е просто убийствено много,от сега усещам как ще ми натежи портфейла от спестени пари scare

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 0:37

Matematiks написа:Профсъюз :063:

Смехсъюз е тук :applause: НЯМА такова нещо в БГ, изкилиферчено е като всичко

:drunk

Да ама точно тук се крие ключа от бараката :wink: Требе да го има-работещ, ерго, требе ни Джими Хофа(кандидати бол mhihi )Замерянето на Валентин Златев с пари,па макар и на жълти стотинки не решава проблема :012:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 0:47

godfadar написа:как ще ми натежи портфейла от спестени пари scare
:да: mhihi :drunk :beer

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Пет 18 мар 2011 0:52

parno написа:Интересно ми е след първия протест какво стана с цените на горивата и какво мислите да правите занапред (въпрос към протестиращите)?
Моля не ми заключвайте темата поне за сега mhihi

Те ти отговора!

Цитирам:

Обръщение

До Обществото на Р. България

До премиера на Р. България,

г-н Бойко Борисов.

До министерския съвет на Р. България,

До всички Национални медии на Р. България

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

„ГРАЖДАНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ

на

България”

(независима и политически необвързана)

Следейки реакцията на правителството в последните дни, а също така и исканията на „партньорите” ни от „Национален съюз на превозвачите”, както и „Българският съюз на товарните превозвачи”, смятаме, че диалогът преминава в друга посока. Тенденция, в която няма да бъдат защитени интересите на крайният потребител! Ето защо, трябва по-ефективно да се заяви позицията на гражданското общество, което вярва, че няма регулация на търговията на горива у нас, тъй като не се определя на пазарен принцип, а на „негласния принцип”, в който вече за никого не е тайна основният резултат на ГЕРБ-овото управление – овладяване на икономиката и разправа с конкуренцията там, където тя все още не се съобразява с фаворитите на властта.

В тази връзка отпрявяме питането си към всички вас?

- Достатъчно ли ще бъде, ако цената на горивото в България падне с 15 стотинки? И мислите ли, че с това ще се промени значително ефекта на живот за населението?

Нещо повече, през последните няколко дни слушаме коментари отразени в медиите за срещите между правителството и „партньорите” ни, които защитават основно тяхните собствени интереси, но не и тези на крайния потребител! Фирмите превозвачи имат допълнителната възможност за възстановяване на ДДС – нещо, което народа не може!

Ние се борим за ниво цена на дизеловото гориво от 2 лева за литър! И ще продължаваме да работим в тази посока! Разбираме и осъзнаваме ситуацията на световния пазар, но н яма да позволим порочната практика на правителството да прехвърля или бяга от отговорност! Според уважаемите господа, нищо не зависи от тях – сякаш като управляващи не могат да наложат принципи и правила за търговия на сегашния монопол! Нещо повече – управниците твърдят, че са подчинени на пазарите в България или тези в Европейския съюз, като продължават изопачаванията, криеки се зад „Комисията за защита на конкуренция”, която пък смята, че решението по актуалния проблем, трябва да бъде взето от „Държавна комисия за енергийно и водно регулиране”. Междувременно времето минава, всички Те „мислят много задълбочено”, а за нас обикновенните граждани, високата цена на гориво продължава да е същата в бензиностанциите. Включително и качеството на закупувания продукт значително по-лошо, спрямо останалите страни членки на ЕС!

До този момент исканията ни не са взети под внимание! С това разбираме още ведъж, че правителството не обръща внимание на гражданите на Р. България. Управниците нямат желанието да ни чуят! Затова и ще продължим напред! Още по-мощно и силно ще напомним за съществуването ни! Ще бъдем твърди, до постигане на исканията си!

Благодарим за вашата подкрепа! Ние сме с вас и българите трябва да знаят, че не са сами! Заедно можем да постигнем всичко! Трябва да знаете, че единственото нещо, което Ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите Вие! В страната ни, има достатъчно изучили се млади идейни и компетентни личности, които могат да поемат предизвикателството на утрешния ден!

За нас, проблема с горивото е само тема катализатор! Българското общество не може да получава средна месечна заплата от 100литра дизел! Това, което видяхме по време на първият ни протест показва, че младежите на България имат смелостта да заявят своята позиция! Младите хора знаят,

че нямат бъдеще и перспективи в страната си! Младежите не са съгласни с наложения целенасочен геноцид от политиците ни, спрямо народа! Нещо повече – за повечето хора в родината ни, се възприема за нормално да има корупция. И съвсем логично на фона на ниските официални доходи! По-лошото е, че мисленото на младите стига и до по-големи крайности! А именно, че те не виждат смисъл да работят срешу 300лева месечно заплащане . Предпочитат, да направят „далавера”, извършат измама или кражба, с което да получат по-нормален европейски стандарт на живот! Утрешния ден за младите трябва да бъде по-различен от днешния! Младите са готови и ще се борят срещу това зло!

Навярно сте забелязали, че във всички проучвания, статистики и анкети на Българско и Европейско ниво, страната ни е или на последните 3 места – когато питането е за нещо позитивно и градивно, или на първите 3 места – при зададен въпрос за нещо неблагоприятно и лошо, спрямо останалите членки на ЕС! До кога? До кога ще позволяваме да ни се случва всичко това? И съгласни ли сте със случващото се?

Харесва ли ви да получавате 100литра дизел за доход всеки месец? Допада ли ви да работите по 8 или 10 часа всеки ден, а после в магазина за хранителни стоки да НЕ можете да си позволите да купите по-качествена храна, защото сметките за парно, ток и вода са също калкулирани по един по-специален метод. Всички знаем до какво бреме води за нас! Въпреки това, ние НЕ търсим правата си! А когато го направим, се сблъскваме с една НЕадекватна съдебна система, с процедури отнемащи години до взимането на някакво решение!

Вие знаете, че всички допълнително събрани суми от сгрешени сметки влизат в банковите сметки на същите тези дружества! А знаете ли, че тези пари се също облагат с лихвени проценти усвоявани от тези търговски предприятия!?

И междувременно цените скачат с геометрична прогресия, инфлацията лети нагоре, като всеки следващ месец достига по-нов пик.

За да стабилизира правителството на България паричното положение на страната, взима заеми от международните финансови институции, с което действие реално се натоварва населението и най-вече младите хора, които трябва да плащат в бъдеще за тяхните решения сега! Както стана и с невероятната пенсионна реформа! Поето бе задължението пред народа да бъде разрешен този проблем, но в процеса на работа се установи, че разрешението ще дойде след 10-15 години, когато

това правителство ще е отдавна в забрава.

По отношение на здравна политика – пълен колапс. Плащаш всеки месец здравни осигуровки, но наложи ли се да ползваме услуга от държавно медицинско заведение, трябва пак да платим – включитено и под масата! В противен случай, чакаме с месеци да дойде реда ни за „безплатно” ползване на услугите им, ако до тогава не сме починали или е просто безмислено вече от въпросната процедура. Затова просто се налага да стискаме палци да бъдем по-дълго време здрави!

Нивото на образованието също пада сериозно всяка изминала година, срок или семестър. Ниска обща култура, малък интерес към изучаваните дисциплини – всичко се прави колкото да мине номера. А междувременно декани, директори, преподаватели, ще се избият един друг и с министъра, за да поделят тези европаричики в усвояването им!

Управляващите се бият в гърдите, че сме вдигнали значително процента на вземания от европейски проекти – истината е, обаче съвсем различна и за това могат да го потвърдят десетки фирми, които имат СТРАХ да кажат каквото и да е било, защото с месеци са им забавени , а и сериозно орязани последните плащания на изпълнени и приключили вече проекти по европейски програми! Нещо повече, в неформални разговори „Началници на Агенции” открито ги заплашват да мълчат, за да нямат още по-сериозни проблеми!

А иначе корупция няма! СеРеСе-та били подрправени и се оказва че всичко е една ГОЛЯМА БЛАГО – РОДНА ЛЪЖА! С един двоен стандарт, с основно начинание на подвеждане, измама, грабеж, бягане от отговорност и най-вече , извинете ни, „изхождане“ в устата на българската нация!

Ние настояваме политиците да спрат с празните приказки, обещания и лъжи! Очакваме управляващите да поемат отговорност, да бъдат активни, да водят адекватна социална политика! Спрете геноцида спрямо нас! Искаме да има по-добро бъдеще за нас и децата ни!

Подготвени ли сте за победата? Готови ли сте да се борите за тази промяна?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 1:04

Ето някой сега от по рано опровергаващи протеста да опровергае и написаното в по горният пост!!!

И,готови сме да щото на хората им писна :beat_butt2

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 1:05

pkaramitev написа:...

Благодарим за вашата подкрепа! Ние сме с вас и българите трябва да знаят, че не са сами! Заедно можем да постигнем всичко! Трябва да знаете, че единственото нещо, което Ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите Вие! В страната ни, има достатъчно изучили се млади идейни и компетентни личности, които могат да поемат предизвикателството на утрешния ден! ...

И кои сте вие,достатъчно изучилите се млади идейни и компетентни личности?РЕМС?Едно име не видях...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 1:05

:bowdown

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 1:17

icoico написа:
pkaramitev написа:...

Благодарим за вашата подкрепа! Ние сме с вас и българите трябва да знаят, че не са сами! Заедно можем да постигнем всичко! Трябва да знаете, че единственото нещо, което Ви пречи да постигнете всичко желано, сте самите Вие! В страната ни, има достатъчно изучили се млади идейни и компетентни личности, които могат да поемат предизвикателството на утрешния ден! ...

И кои сте вие,достатъчно изучилите се млади идейни и компетентни личности?РЕМС?Едно име не видях...

Ми,май не бачкат у "строителния бранш" у ГДР за 9,5 ойро на час :dontknow:

Кефи ме че са аполитични,няма имена,никой не се бие в гърдите!!!Аз...Аз....

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 1:32

Трагедия....Дори и "пълнежът" да е верен, "опаковката" е ялова...
Не открих нито един отговор на въпроса "как?"...пардон, е това става: "И ще продължаваме да работим в тази посока!" От това по-конкретно здраве му кажи!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 7:23

Matematiks написа:
Ми,май не бачкат у "строителния бранш" у ГДР за 9,5 ойро на час :dontknow:

Кефи ме че са аполитични,няма имена,никой не се бие в гърдите!!!Аз...Аз....

Ми...искаш ли да се хванем на бас колко са аполитични?И що засега още никой не се бие в гърдите?Бил съм и на двата уж "народни" бунта,виждал съм ги...(последната изцепка на движението"студенти & ултраси" не я броя :wink: )

Върни се в “ОФФ-Топик - други”