разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: разрешително за оръжие

Мнениеот 777 » Чет 17 мар 2016 16:10

Има един проблем. Ако някой влезе у вас и трябва да гръмнеш предупредително, има опасност от рикошети в затворено помещение. При по-голям късмет може и да се застреляш докато го плашиш.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 17 мар 2016 17:35

Ех , хора......вземете и идете на пазара в Илиянци - купете си яки пиратки и......плашете гаргите. Този предпоследния писач.......всички го разбрахме , че е запънал петлето. Аман от щуротии.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 17 мар 2016 19:38

Според мен тук има два типа мислене,едното е панелно,а другото селско.Може би ИНЖЕКТОПЛ.е от вторите,като мен.
Влиза в къщата /на село/ някой през едната стая,минава през всичките стаи и взима по нещо/пари,цигари/.Няма начин да не е отворил и стаята на дъщерята,където тя е спяла.Ако обаче не спеше и го беше видяла...какво ли щеше да стане?Понеже тук на село всички се познаваме...щеше ли да остави свидетел?
Та на въпроса-към взломаджията на село посрещането е според кой точно е той.Има хора дето не искаш да ги видиш през ноща в дома ти.Еле и с нож примерно.
А за кой кого къде ще стреля и как е според акъла.Като шофьорлъка-изпреварване в завои,каране долепени до гъза ти...кой да мисли ход напред...

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 17 мар 2016 19:51

Връщат се времената към старите гагаузки къщи. На два етажа, на долния добитъка, отвътре с резета се затваря и хората се качват през малък отвор на горния етаж, където се залостват яката, решетките - ясни.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 18 мар 2016 13:24

Iezekil написа:Според мен тук има два типа мислене,едното е панелно,а другото селско.Може би ИНЖЕКТОПЛ.е от вторите,като мен.

Аз съм израснал, живял и още имам и имот на село. Къща. И къща не се охранява така лесно, като панелка. Където има 1 вход - врата, а прозорците са на 5-10 метра височина. И в къща съседите ти може да са на 50-100 и повече метра.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 18 мар 2016 14:27

И аз това казвам,от там и различното мислене.В панелката е по-трудно да се гърми,разстоянието до нападателя е малко,стените са близо.Може да се каже,че и такъв вид престъпления в града са рядкост..не говоря само за взломни кражби,а за изтезания и побои в собствения ти дом.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 18 мар 2016 16:02

Iezekil написа:Може да се каже,че и такъв вид престъпления в града са рядкост..не говоря само за взломни кражби,а за изтезания и побои в собствения ти дом.

Кражбите едва ли са толкова редки. Но е трудно в блока някой да вика и никой да не го чуе. И като цяло наличието на съседи прави малко по-непривлекателни градските имоти.

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Пет 18 мар 2016 17:47

да се намеся и аз относно градските съседи. преди години ми разбиха апартамента и ме върнаха в първи клас . никой не чул не видял. скоро ми се счупи патрона на вратата и се наложи посред нощ да използвам чукове и секач.мисля че вдигнах доста шум , но никой не се показа дори . хубаво е да имаш съседи да си пиете ракията но не разчитайте много на тях.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 18 мар 2016 21:03

Усещам, че скоро циганите ще са ни най-малкият проблем. След последното споразумение на ЕС с Турция ще трябва да се пазим и от талибани.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2016 22:35

инжектопляктор написа:...талибани.

От известно време се изкушавам да те поздравя с този клип :mhihi :mhihi

Да не съм офф, тия дни в Парламентата гласуват промяна в закона за лова, даваща възможност за ловуване с пневматично оръжие с мощност над 24 J и лъкове. Близо до акъла предположението ,че в близко бъдеще споменатите най- вероятнo също ще влязат в категорията оръжия, изискващи разрешително... :a045

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Съб 19 мар 2016 18:45

дърт милиционер написа:Ех , хора......вземете и идете на пазара в Илиянци - купете си яки пиратки и......плашете гаргите. Този предпоследния писач.......всички го разбрахме , че е запънал петлето. Аман от щуротии.

А Ти какво очакваш да се направи.Вземи окъпи жена си и им речи Буюрум на посетителите на имота ти.Аман от милиционери :bishop

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Нед 20 мар 2016 18:31

Много добре си ме разбрал . Точно това направи- изкъпи жена си и гледай безучастно , и ако я защитиш с оръжие- ще станеш клиент на Правораздавателната ни с-ма , а ако отстреляш някой мангал - ще го лежиш доста годинки - като в пандиза ще бъдеш заедно с роднините му , които също ще ти скъсат задника. За съсипания ти живот няма да говоря. Друг е въпроса ако го проснеш от бой , потрошен и насран - всички ще ти ръкопляскат. Вече ти казах - много подценяваш ръкопашния бой . Българите трябва да свикваме - циганите тепърва ще се увеличават , и логично и престъпленията ще се увеличат. Тук е рай за цигани и мутри , и освен че ще ни обират и убиват безнаказано- естественно е , че трябва и жените ни да са изкъпани и напарфюмирани -готови за интервенция........Свиквайте. Моята бабка е дърта.......и ако някой я оноди - тя ще го приеме за комплимент. Вие го мислете. Това овчедушно население напълно си заслужава незавидната съдба. Дупе да ни е яко. :beat_butt2

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 20 мар 2016 23:11

Хич нямам намерение да я къпя.Такъв ловджийски купон ще им устроя,че нема да им дойде на акъла да повторят.Единственото нещо ,което ме притеснява е че пак ще се жалват лекарите от бърза помощ,как не било етично от наша страна да ги гърмим с пътпъдъчи съчми.Два часа му душили насраната трътка докато ги извадят.
За овчедушното население не си прав.За толкова години нашия горд народ е докаран до овчи начин на живот и то умишлено. Само си помисли какво може да направи една овца на чобаните си.Та тя не може дори да ги ухапе защото има само един ред зъби.Дори и да успее на другия ден е в казана на курбан.Чобанина казва, че утре ще я остриже.Нищо,че е зима.По цял свят доят два пъти,тука ще е четири пъти.Кой от всички във този форум е съгласен да стане на курбан ,като знае че нищо няма да се промени с това.
Поздрави и дано не се обидиш.Нищо лично,просто начин на мислене.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 21 мар 2016 0:56

дърт милиционер написа:Много добре си ме разбрал . Точно това направи- изкъпи жена си и гледай безучастно , и ако я защитиш с оръжие- ще станеш клиент на Правораздавателната ни с-ма , а ако отстреляш някой мангал - ще го лежиш доста годинки - като в пандиза ще бъдеш заедно с роднините му...

Абе, ти що не изкъпеш жена си, а аз да пусна обява в продавалника от твое име? Държавата е такава, заради милиционери, които работата си дали вършат и правораздавателна система, която раздава права на кого, казваш?
Подценяваме ръкопашният бой? Алоо, господине, вие за Рамбо ли се имате? Рамбо 1 кръв, Рамбо 10-та кръв или какво? Много филми ли сте гледал нещо? Ми ако тоя, който ви напада е физически по-силен? Ами ако ви нападат повече от 1? Крадците понякога се движат с партньори. За голям каратист ли се имате, милиционере? Достатъчно е да дойде някой и да ти спраска една желязна 1/2 водопроводна тръба в главата. Само дето тоя с тръбата от къде знаеш, че не харесва мъжки дупенца? Направо нямам думи, за това и пиша в тоя тон на дълбоко възмущение.
Овчедушно население казваш? С какво примерно аз ти изглеждам овчедушен, а?
Благодаря ти много. Ще знам, че полиция няма да ми помогне, а ще ми навреди. Ако някой влезе у нас и го убия, ще знам да не викам полиция. А да търся с какво да го режа и да го пръсна из страната, овъглен из кофите за боклук. Така ли стана? Това по-горе сарказъм, но май ще стане истина.
Уж има някакъв закон, а не можем да се позоваваме, така излиза? Уж частната собственост е неприкосновена, ама не съвсем?!
Bioside написа:Такъв ловджийски купон ще им устроя,че нема да им дойде на акъла да повторят.

Аз като нямам пушка, какво? Да го почвам с брадвата ли? Стигнахме до дивият запад и най-лошото е, че престъпниците "имат право" да са "легално" много по-добре въоръжени или поне с по-големи права... :no :banghead

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 21 мар 2016 12:45

Явно вместо разрешително към пистолета трябва да се снабдиш с големи чували и лопата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”