Грамотни ли сме?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 26 юни 2008 13:11

uzen написа:здажеите колеги имам проблем сас моят голф-3 на място работи без проблеми форсирвасе но като потегля изгася на разли4ни растояния
после пак го паля и така пак се пожтаря пожредата смених понпа бензинова карбуратор делко бензинож филтар компътър и пак си остана проблема моля някои ако знае несто да ми писе се побаркам от този проблем благодаря жи предварително колеги

грамотни са.... :?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 02 юли 2008 23:33

Lordal написа:днеска както се клатих сас моита колца кам тарново,някаде краи Бяла русенско беше видях черен голф 3 Р3272** спрян край патя.След около 10 мин.този голф ме изпревари сас скорост голяма ас бях сас 120 км.той мина покраи мене все едно бях спрял.После го видях вав Тарново на предния му прозорец имаше 3 хикса присветнах му тои изглежда не ме видя ако някои знае кои е тос колега да драсне мерси.
да доста са грамотни има бутон преглед :idea:

Потребителски аватар
pitona34
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitona34 » Пон 07 юли 2008 11:15

Здравейте.Аз мисля,че това показва нивото на интелигентност на Българина.Защо се учудвате от неграмотното писане,след като всичко е чалга,беднотия и безотговорност на държавно ниво.Вместо да се борите за по добър живот в тази мила родина,се занимавате с правописа на шепа хора.Това е България-извод:неграмотен народ,беден и нещастен.И за последно-те по телевизиите се излагат вие пък очаквате тук,всичко да е наред.Не се заяждам,нито искам да защитавам хората който пишат не правилно.Все пак и аз не съм литерат. :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 07 юли 2008 11:31

В интерес на истината и ти не пишеш правилно :) така, че според мен мнението ти беше напълно излишно

Потребителски аватар
pitona34
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitona34 » Пон 07 юли 2008 12:04

Oк. Прости ми ако можеш. :oops: Пък и съм си го признал-цитирам се:Все пак и аз не съм литерат :wink: Мнението ми наистина за теб е напълно излишно,щом не си схванал мисълта ми.Първо си отговорете на въпроса на какво ниво е Българската култура и образование.Това е последният ми пост в тази тема.Съжалявам че съм писал.

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Сря 09 юли 2008 23:44

Не знам за вас ама мойто мнение е че повечето от нас, да не кажа всички са грамотни. Даскалиците на времето са си свършили работата. Тва че някои сменят А с Ъ, О с У или квито там грешки правят още се дължи главно на мързел. Напиши си там мнението, било то и набързо па те другите не са тъпи, ще се сетят кво имаш на предвид :lol: Аз съм същия... :lol: :oops:

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Чет 10 юли 2008 0:19

pitona34, колега, че сме бедни и нещастни - вярно е, и то щото не ни стиска да си изкажем проблемите! Тва сме ние българите, седим си, траем си и носим последствията на "депутатите" и "големите босове" дето на наш гръб трупат пари... И тва няма да се оправи, докато не им се опълчим (тва малко като на възстание заприлича, ама тва е начина). На запад при най-малкото недоволство хората си правят митинги и стачки, притисткат правителствата и си получават исканото...
А относно твърдението ти, че сме неграмотна нация, възразявам. Ние българите дори сме едни от най-образованите нации! Отново ще направя сравнение с западните държави и по-точно Англия. От 1 година съм редовен студент там и на седмица посещавам колежа по 20 часа на седмица, от които само 12 ми са учебни (2 дена по 6 астрономически часа). Останалите 8 са за консултации, докато тук в България редовните студенти си посещават уч. заведение всеки ден в учебно време. Мене даскалката като ме мопита по колко часове съм имал в училище и като и казах по 6-7 различни, тя се схвана... Но както и да е....
Но иначе наистина има нещо в държанието ни, което страшно много ни спъва и което е запечатано от моного време в нас, но просто не знам какво е...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Конкурс за неграмотни във форума!

Мнениеот Vlad777 » Чет 10 юли 2008 1:24

Понеже имаме тема "Грамотни ли сме?" и там един колега твърди, че сме много грамотни, а имаме и тема за бисери, където доста често попадат неграмотни писания, които сами по себе си не са бисери, отварям тази.

Дано има някаква полза! Пълно е с правописни и пунктуационни грешки във форума! Покрай тези неграмотни индивиди, като прочетеш една дума неправилно 10 пъти, чак се замисляш как се пише правилно!

И обръщение към всички, които твърдят, че правописът няма значение: Как искаш да те приемат сериозно, като не можеш да си напишеш името правилно? Може ли да напишеш оферта, CV, или каквото и да е друго, адресирано до някого и то да е с правописни грешки?! Ми много ясно, че никой няма да си купи от теб/вземе на работа/свърши нещо за теб! А ти после си псувай, че политиците ти изяли хляба... АМАН!

От сега нататък нека добавяме цитати от мнения тук и след месец да изберем най-неграмотния във форума!

Последна промяна от Vlad777 на Чет 10 юли 2008 11:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Конкурс за неграмотни във форума!

Мнениеот quattro^^ » Чет 10 юли 2008 1:36

Vlad777 написа:...CV...

Какво e CV :roll: тъп съм :oops:

Провери в www.google.com :idea:
Мнения, които не са по темата, ще бъдат изтривани. Това не е спам тема!
mod edit: Vlad777

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Чет 10 юли 2008 1:51

dinkonikolaev написа:колеги може да помислите това което ще ви кажа за нереялно но гледах следното( по кабелната телевизия има една програма Diskavary shanal та там изла4ват едно предаване Chop Shop London Garage та в това предаване правят наи разли4ни коли от таратаики та гледах правеха състезателна кола и този 4овек които отговаря за ходова 4аст двигател поръ4а 30см фланци и придадоха такав вид просто ми хареса супер много.Преди да видя тази тема аз писах за фланците исках да си направя даже един колега ме светна от каде мога да намеря(аз ги исках правени на струг)та още се колебая но ж този пример с 30 самтиметровите нямаше никакви проблеми та според мен няма д има 4ак толкова големи проблеми :oops:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 10 юли 2008 3:44

bosmar написа:имам сериозни проблеми колата е пасат 1992 година 2.0 кубика 115 коня
Ето и парвия проблем при контакт хварля бензин от маркучите на инжекцията и на влизане и на излизане не го прави всеки пат но е доста често от какво може да е ?
Другия проблем е с климатика при пускане на климатик+винтелатор
оборотите на колата ряско падат от 700 на 400 оборота и колата направо си губи тоците като фаровете тогава светят все едно са на свещи като спирам направо забива двигателя.
Колата не може да се закачи на диагностика с компютър модела с междинка и са малко такива и никаде не могат да я закачат даже на Bosch сервиз и VW .
Моля ако някой може да помогне да пише.

Не е за първото място в конкурса, но пък си е МНОГО силен първи пост във форума. И на повечето, като им направиш забележка да се опитат да пишат грамотно и смислено, се почва едно тръшкане "ама няма ли да ми помогнете ся, що се заяждате за глупости" или направо "бе я си глей работата, ша си пиша както искам, къф си ти, че да ми държиш сметка?" :banghead:

Последна промяна от myrshavija на Чет 10 юли 2008 10:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 10 юли 2008 7:14

Да бъдеш "грамотен".

Въпрос на интерпретация, въпрос на възможности, въпрос на избор, въпрос на вътрешна потребност и осъзнаване, въпрос на самооценка.

Защо "въпрос на интерпретация"?

Хомосапиенсите притежават едно много ценно качество - Общуването.Осъществяват го по много и различни начини.Един от тях е Правописа, който е вкаран в някаква определена Норма.Много от хората знаят и спазват до педантизъм тази правописна норма, но това прави ли ги повече или по-малко Хора.Да си "грамотен", ще рече да си Човек, защото едно е "лицето", друго "душата".Всяко придобито нещо е "лице", всяко вродено "душа".

Защо "въпрос на възможности"?

Защото всяко спечелено нещо има своята цена.Било е време, когато е трябвало, а не се е случило.Било е време, когато е било необходимост, а тя не е била осъзнавана.Дошло е време, когато посятото жъне своите плодове.

Защо "въпрос на избор"?

Защото всичко е Право, защото всичко е лично, защото Човека е този, който взима решението, в каква светлина ще се постави и сам си носи отговорността за това."Всеки сам си носи кръста" - личността на автора на тези думи е достатъчно показателна - "Не съди, за да не бъдеш съден" - ето какво още е казал той.
Мъдростта не е само в мислите, тя е и в делата - по тях ТЕ се познават.

Защо "въпрос на вътрешна потребност и осъзнаване"?

Защото Изборът трябва да бъде мотивиран.Не осъзнаваме ли какво правим и какви ще са ползите и вредите от определено наше действие, тогава не сме близо нито до Кантианеца, нито до "емоционалния му брат" Героя.

Защо "въпрос на самооценка"?

Защото правото да мисля е "мое", защото правото да мислиш е "твое", защото правото да се съпоставяме е "наше" и то не заради вечния стремеж на човека да бъде "най-", а заради равносметката, заради времето, в което ще застана с Лице към Себе си, за да знам къде съм на "колелото" и какво съм постигнал и т.н., и т.н.

В този ред на мисли, мое право е и да НЕ соча с пръст, и да НЕ хвърлям камъни, защото самият аз Не съм без ГРЕШКА.Градини много и трески дал Господ, а греди още повече.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 10 юли 2008 7:45

madmen написа:
dinkonikolaev написа:ами аз сам още у4еник но това не ми пре4и да оби4ам немските коли та все пак мога да правя много неща в това което изу4авам(компутарни технологии)мога да прая компове и такиа неща та мога да помогна в някои слу4аи :P

а Български език учите ли в това училище?
:roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 10 юли 2008 8:23

абе хора, не е ли време да спрете с тъпотиите и да видите къде отива тая тема?
не в препинателни знаци и не в пълен член.
темата е поне да можеме да четеме човешки това което е написано! не е трудно! никак даже.
не можеш да претендираш че си нормално ограмотен и да пишеш упира ми джантата.
или мъркуч
или 4 и 6 и всякакви нумерологии.
или всякакви подобни!
за това иде реч!
айде сега някой да ми оправи главните букви и запетаите :evil:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 10 юли 2008 8:31

Велика тема! Отдавна си мечтая за такава! Очарован съм!

П.С. Т'ва горе го написах абсолютно сериозно!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”