Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот vladobo » Пет 18 мар 2011 7:43

"Харесва ли ви да получавате 100литра дизел за доход всеки месец? Допада ли ви да работите по 8 или 10 часа всеки ден, а после в магазина за хранителни стоки да НЕ можете да си позволите да купите по-качествена храна, защото сметките за парно, ток и вода са също калкулирани по един по-специален метод. Всички знаем до какво бреме води за нас! Въпреки това, ние НЕ търсим правата си! А когато го направим, се сблъскваме с една НЕадекватна съдебна система, с процедури отнемащи години до взимането на някакво решение! "

Е за тия дето са против протеста , искам да кажа - мен не ме устроива положението с 100литра дизел а при мен е точно такова

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 18 мар 2011 8:29

Добре де, а какво да правят младите хора, които не работят за 100 литра нафта ? Те могат ли да направят паралелен протест срещу всеобщия мързел, пълните кафенета в работен ден, промитите мозъци и чалга културата.
Разберете проблема ни не е в управляващите, а в самите нас. Не може да искаме високи заплати, след като продукта ни е евтин и некачествен.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 18 мар 2011 8:31

След няколко дни размисли и аз май започвам да подкрепям протестите. Иска ми се да са насочени към правителството. Не само към бензинджиите. Искам скапаното ни управление да СМАЖЕ EVN, ЧЕЗ и EON. Иска ми се адекватна политика, насочена към земеделие, животновъдство и производство на каквато и да била качествена продукция. Писна ми от домати от Турция, краставици от Гърция и картофи от Индия. Писна ми от крадливи кметове. Писна ми от сделки под масата. Писна ми! За мой късмет все още имам добри доходи, но знам, че това няма да е вечно и този път и аз ще излезна на протест. :banghead:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 18 мар 2011 8:58

не е много по темата, но искам да ви дам един реален пример за разминаването между очакванията и реалността.

преди време търсих оператор на лазерна машина. работата не е сложна, иска се да можеш да четеш чертежи, малко АутоКад, малко английски и елементарно знание за металообработване.
извиках едно момче, завършило техникум по металообработване, според самия него знае АутоКад, английски и е работило на фреза. Всичко звучеше прекрасно докато не го видях.
Всички тези неща ги беше учило в училище, съответно английския му беше на ниво 1 клас, от аутокад знаеше толкова колкото да го пусне, елементарен чертеж не му говореше нищо. Този човек сигурно също протестира сега. протестира защото го е мързяло да учи, защото няма никакви умения и никой няма да го вземе на работа, не защото не е симпатичен, а защото не знае нищо.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 9:15

...Големи революции не могат да станат в живота на народите, ако те не са предизвикани от една въпиюща необходимост.

Не може да се извърши една революция, която да бъде действително дълбоко радикална, освен ако народът под натиска на своите вътрешни чувства е склонен да извърши такава революция. И ако дадени обстоятелства, ако мога тъй да се изразя, налагат тази революция.

Лесно е да се измени външно формата на едно управление, но никога не може да се преобрази вътрешно един народ, освен ако един даден еволюционен процес не би се извършил сам по себе си, ако народът не би сам признал, че пътят, в който той би се ангажирал, беше лош, че този народ е разположен да напусне тоя път и да се отправи в друг, който му подобава. Дали тоя народ, в първия момент ис­ка или не иска да се ангажира в този път, това е един въп­рос на неговото вътрешно убеждение, на неговите чувства и предчувствия, че пътят, който ние му посочваме, е пътят, който ще го изведе към щастие. Преди да го въведем в тоя гигантски подем, той се луташе безсъзнателно и се оставяше на каприза на житейските вълни като една неподвижна маса без воля и без сила.

Днес ние му показваме правия път...

Тия приказки знаете ли чии са? Колко от нас/вас са готови ЛИЧНО да платят цената накрая, когато дойде горския?Извинявам се за отплесването от заглавието на темата...

Потребителски аватар
vanko88
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEK 1.6
Контакти:

Мнениеот vanko88 » Пет 18 мар 2011 9:34

Защо ли най-големите критици на протеста в темата не прекарват много време в родината? Лесно е да поучаваш, когато вече не си на същото чердже. Трябва да си много смел или много :beer

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Пет 18 мар 2011 9:49

Barboukov написа:Няма ли как Ромпетрол и Шел, които си внасят горивата и не купуват от Лукойл да задържат едни ниски цени да видим тогава "монополиста" какво ще прави?

не се заблуждавайте всички купуват от лукойл , най -изгодно им е . и като започнат някой като заредя от тая колата върви така от другата иначе , няма такова нещо горивото е едно и също

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 9:55

chefito написа: За мой късмет все още имам добри доходи, но знам, че това няма да е вечно и този път и аз ще излезна на протест. :banghead:

Следващата година по това време след още 30-35% инфлация няма да е така :?

И Петролски мен не ме мързи,дори доскоро работех за себе си,но в момента в който трябваше да взема по голяма поръчка,примерно с работа за 5-6 месеца яко бачкане с приятни кинти,се оказа,че по ЗАКОН не мога да се подпиша за нейното изпълнение,защото Господата са си гласували закон за такива мижитурки като мен.За да я взема трябва да имам над еди колко си работника,и банкови гаранции за намсиколко милиона - неща,които имат фирмите правени с "ония" пари :evil:

Последна промяна от Matematiks на Пет 18 мар 2011 10:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 18 мар 2011 9:59

SSS666 написа:
Barboukov написа:Няма ли как Ромпетрол и Шел, които си внасят горивата и не купуват от Лукойл да задържат едни ниски цени да видим тогава "монополиста" какво ще прави?

не се заблуждавайте всички купуват от лукойл , най -изгодно им е . и като започнат някой като заредя от тая колата върви така от другата иначе , няма такова нещо горивото е едно и също

:да: Напълно правилно! Мой колега работише бинзинджия, и ми е споделял неща за които не ми се говори!
Повечето бензиностанции, по точно газдите им, се познават и си пият ракията знаедно! Всичко е уговорки между тях! Няма как да стане така единия да свали цената с 20 стотинки и другите да не го направят, направо ще се избият, или на тоя дето е свалил цената без предупреждение най-много да остане без бензиностанция, казвам това защото ми го е казвал човек който е бил 20 години в бранша!
Та не си мислете че ще се промени нещо, свалянето на горивото с тия малки стотинки, е временно!
До краята на годината ако не стане 3 лева за литар, трябва да черпиме :screwy

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 10:03

vanko88 написа:Защо ли най-големите критици на протеста в темата не прекарват много време в родината? Лесно е да поучаваш, когато вече не си на същото чердже. Трябва да си много смел или много :beer

А де. И аз това се питам от няколко дена като чета тая тема. :roll: По скоро предатели и чуждопоклонници ... mhihi
Понякога човек наистина е по-добре да не пише нищо отколкото да бълва глупости за неща които бил чул и видял...

Последна промяна от black` на Пет 18 мар 2011 10:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 10:12

Благодаря на всички колеги,че все още не са заключили темата :beer
Значи можело :twisted:

Аде пак се почва!!!Оставихме Бойко,Гойко и Танас....сега пък се почва не емигрирали vs. емигрирали!!!

И като са против протеста какво???

Нали сме тук за да си обменим идейте,да видим и други гледни точки а не да се нападаме.Като изключим Птицата проклета mhihi засега се държим доста добре :mrgreen: щом още я има темата :uuoooh: :maaad:
Така че-ако нямате кого да плюете,моля не го правете тук mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 10:21

vanko88 написа:Защо ли най-големите критици на протеста в темата не прекарват много време в родината? Лесно е да поучаваш, когато вече не си на същото чердже. Трябва да си много смел или много :beer

А защо студент от НСА - спортна психология, треньор по карате с интереси в областта на ченгеджийството се явява лице на протеста?Деца-индиго,извънземни... :screwy :screwy Нета е нож с повече от две остриета :idea: Можеш да не отговаряш ако искаш...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 18 мар 2011 10:31

Е айде сега пък ти! :lol: :lol:
Студент от незнам къде си, интереси не знам какви си...
Ами нали и той си плаща бензина? :dontknow:
Решил - отишъл да протестира.
Аз все още смятам, че протеста е насочен срещу неправилните цели (хора) - нямам намерение да се включвам
Насочи ли се натам, на където считам, че би имало полза - ще се включа.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 18 мар 2011 10:33

Petrolhead написа:не е много по темата, но искам да ви дам един реален пример за разминаването между очакванията и реалността.

преди време търсих оператор на лазерна машина. работата не е сложна, иска се да можеш да четеш чертежи, малко АутоКад, малко английски и елементарно знание за металообработване.
извиках едно момче, завършило техникум по металообработване, според самия него знае АутоКад, английски и е работило на фреза. Всичко звучеше прекрасно докато не го видях.
Всички тези неща ги беше учило в училище, съответно английския му беше на ниво 1 клас, от аутокад знаеше толкова колкото да го пусне, елементарен чертеж не му говореше нищо. Този човек сигурно също протестира сега. протестира защото го е мързяло да учи, защото няма никакви умения и никой няма да го вземе на работа, не защото не е симпатичен, а защото не знае нищо.

Така е, днес в университетите влизат всички, излизат с дипломи всички, таксите рално са ниски (в сравнение с чуждестранните университети), повечето студенти са по кафетата и дискотеките в панера цяла нощ 4 години :011: , после защо работодатели изисквали стаж и колко било невъзможно да стане...и колко било зле качеството на придобитите знания в университетите, освен алкохолното де, което всички са номер 1! Много неща трябва да се променят и май трабва да започнем наистина с нас! Надцакват ни всички за ток, сметки, мобилни оператори, гориво, заплати защото има доса пропуски първо в самият централен апарат и после в нас - смеем им се на онези „абуригени” от бедните държави, но те свалят правителства и се опитват да оправят ситуацията ! Не искам да обяснявам колко са зле всички, защото и аз съм към тях, защото завърших и то нивото ми е доста по-зле от това, на което са познати учили в Германия или Щатите, но там не влиза всеки и не плаща 150 лева семестър и не минава изпити защото някой преподавател бил любител на
c2h5oh!!! Но в такава ситуация младите като завършим сме с високо самочувствие, че имаме дипломки и нещо ни е трудно да стъпим на подходяща заплата и нормална реализация, защото има още някъде около 10 000 студента, нови свежи вишисти излизащи всяка година...И после почваме да плюем държавата, инстанциите, времената, но ние сме си виновни, че търпим всичките повишения на цени и такси за потребителите и само цъкаме семки пред телевизорите и обсъждаме на бира... Честно, не очаквам да паднат горивата примерно драстично, но поне е изявление според мен за първи път през последните години на повсеместно обществено мнение и позиция! Благодаря на Всички, които искат и са готови да направят нещо за промяна! Но май само ние си търпим такива неща и то толкова дълго време, но ние сме си виновни! Почнаха да осъждат „богаташчета”, големи фирми със много ситен шрифт към договорите, да налагат глоби, но това май може да се случи ефективно само пред съдебна инстанция извън тази част на Европа, която обитаваме....Но ако самото общество е имало досега по-активно и изявено мнение, според мен нещата можеше да бъдат по-различни! „Те” трябва да се страхуват от народа, първо Ние сме им дали властта и второ – повече сме :Mr Green Fun ...а не както е сега, карат си S-ките, по 8,000 лева за гориво на овча глава на депутат, таблети за да могат да дремат и да ги дават по ТВ и да стават за смях и да цъкат Hi-tech играчките докато муат кебапчета, да ни блъскат НСО, а сега пък и да ни отстрелват!!! Доста неща може да дискутираме, но предполагам сме на прав път!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 мар 2011 10:42

radotom написа:Е айде сега пък ти! :lol: :lol:
Студент от незнам къде си, интереси не знам какви си...
Ами нали и той си плаща бензина? :dontknow:
Решил - отишъл да протестира.
Аз все още смятам, че протеста е насочен срещу неправилните цели (хора) - нямам намерение да се включвам
Насочи ли се натам, на където считам, че би имало полза - ще се включа.

А тва че си вЕрва че бил дете-индиго и е/бил състезател на спортен клуб "Ипон" мен лично ме дистанцира лееекинко.Гражданско движение с изкукали начело-правено е вече и на други места mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”