Абе рецепти много и бол...за мен най-най-най доброто месо си е контра филето(големата рибица

)Тука гледам колеги питат "колко е дебело"?Ами колкото си искате.Само помнете едно....колкото по-дебела е рибицата толкова повече време и трябва за да изсъхне.Лично на мен най-ми допада месото да е дебело(след пресоването) 5см.

Направи ми впечатление че всеки се придържа към една основна рецепта и тук-таме добави нещо от себе си

Аз правя така....купувам един дълъг каиш конта филе от порядъка на 2кг....2.3кг.Махам му всичката мазнина правя една саламура в следното съотношение на 1л вода-80гр. сол и слагам вътре мясото.Така седи една нощ.На другия ден като се сетя по някое време махам солената вода и наливам прясна...така кисне още около 2-3-4ч.Зависи колко искаш да е соленко...после вадя мръФката

и м/у 2 дъски така хубаво да се пресова за около още 2-3-4 часа.Като земе да се предава вече го пускам в подправки.И тука подправки бол...кой каквото му е на душа да слага.Но имайте предвид,че именно подправките правят вкуса така запомнящ се и неповторим и трябва се внимава с тях.Малко благ пиперец,малко черен,малко бяло винце...кашички машички...При мен има само едно правило което спазвам безкомпромисно...оставям месото да съхне поне 3 (три) седмици.Само и единствено тогава когато месото е добре "втасало" и изсъхнало има неповторим вкус.Благата ракия и веселата компания за задължителни.Обичам ви