Ludia написа:офф топик: в България колко адвокати има?
За страната не знам, ама за София официално са към 5500, а неофициално около 10 000.
Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това СИЛА, ЗАПЛАШВАНЕ или ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
(2) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8 9 моя бележка - в кръга на тези лица влизат и лица от състава на Министерството на вътрешните работи), наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
musura написа:...Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това СИЛА, ЗАПЛАШВАНЕ или ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
(2) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8 9 моя бележка - в кръга на тези лица влизат и лица от състава на Министерството на вътрешните работи), наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
Министърът на вътрешните работи Румен Петков да отговори на въпроса доколко са били законосъобразни действията на ГДБОП при акцията за затваряне на торент-сайтовете и арестите на техни администратори
...
...
В документа се осъждат квалификациите на интернет ползвателите като “пирати” и “престъпници”, грубото погазване на техните граждански и конституционни права.
musura написа:teo_ss написа:Другата седмица щяло да има протест за незабавното освобождаване на Валю топлото защото са му нарушени правата като е принуден да живее в килийка два на два метра, само защото присвойл някой и друг милион.там няма ли идете да викате колко ни е загубена държават само защото авантата спря.Опаа пак я пуснаха. Нали стана по ваща, за какво ще протестирате??
Там е разликата, че Вальо топлото съвсем законно е прибран зад решетките, докато торент-тракерите бяха спряни неправомерно, колега teo_ss
digigi написа:Колеги дайте някаква инфо кои от тракерите работят към днешна дата? В момента на мен ми работи само http://torrents.f-e-n.net/browse.php а арената ми работи обаче не мога да свалям нищо от нея!Да не би да е защото съм на БТК ADSL?! Доколкото разбрах тези от БТК са ограничили достъпа до арената...
Някой знае ли някои чужди тракери, които могат да се ползват безплатно?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: tdi fen и 20 госта