Новата бензиностанция Марешки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Re: Новата бензиностанция Марешки?

Мнениеот lokva » Вто 24 ное 2015 21:09

Stivi написа:През една стотинка няма да изкара голяма /да не кажа никаква/ печалба ...

колега няма лоша печалба. това е след приспадане на всички режийни разходи - заплати, ток , транспорт и т.н. при добър оборот накрая излиза прилична сума....

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Сря 25 ное 2015 7:16

vinixxx написа:марешки не ме интересува грам.
"скрития" смисъл е колко яко ни ебът тези монополисти,казвайки че няма монопол или че работят на нисък маржин и една камара още глупости за прозрачност и т.н..
И как медийте си мълчат и не повдигат въпроса пред когото трябва,как е възможно това ценообразуване.
Е че тия 240 от какво друго им остана да изкарат по някой лев.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 27 ное 2015 10:39

Сутринта гледам OMV-то я вдигнали от 1,71 на 1,76, да не вземат те да фалират, докато ние се тревожим за Марешки :icon_lol

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 27 ное 2015 17:19

vanesto написа:OMV-то я вдигнали от 1,71 на 1,76

Е, то няма как да не я вдигнат нали трябва да издържаме костюмарчетата с огромните заплати и лъскави служебни коли, да се избиват неоправдано високите и немалка част от тях откраднати средства за постройка на скъпи бензиностанциии, да отиват парички при чичовците Ханс, Йозеф, Вили и др. за заплатките им от над 100 хил. евра облагани с данъци там, а не тук и т.н.
Вече се писа, че много важен момент е да снижиш сериозно административните разходи, да не хвърляш пари за скъпи постройки и луксозни заведения за бързо хранене към бензиностанциите.
Преди кризата в Гърция горивата без газта бяха по-евтини оттук и най-ниските цени в и около Солун бяха на сравнително неугледните бензиностанции, но никога не са удряли в количество и качество защото ще ги смажат незабавно.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 27 ное 2015 18:52

Интересно колко хора се юрнаха да зареждат на тази бензиностанция:
http://m.fuelo.net/m/gasstation/1943/Бензиностанция/София/Алекс%20333

Щот е по-ефтинку

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 27 ное 2015 20:20

Vlad777 написа:Щот е по-ефтинку

Aми колеги от София,подкрепете я тази бензиностанция.Предлагам във всеки град или село,където такава бензиностанция се "осмели" да смъква цени на своя глава да я насърчаваме като зареждаме от там(които са наблизо).Може да е за 10лв.,дори за 5 ,но по-добре 3л.за 5 лв. примерно,отколкото 4л. за 9-10лв.(сравненията са примерни,но не са недостижими,последните събития по темата го доказват).Просто трябва да се насърчават бизнесмени,които не са съгласни да бъдат подчинени на споразумения "под масата".Поне аз така мисля.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 ное 2015 22:22

В някои от новините /ама не помня по коя телевизия/ коментираха бензиностанцията и от Българска петролна и газова асоциация почти директно го обвиниха, че е контрабандист ,и нямало как всичко по веригата на горивото да е чисто и да продава на такива цени ! Направо им бърка с боксова ръкавица отзад :th_up

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 27 ное 2015 22:28

Вчера и аз заредих там 2 бутилки битова газ на обявената цена 0.81 лв. Говоря за Алекс 333.

Влад, това е бензиностанцията за която ти писах по твоя молба в друга тема колко газ съм купил и колко килограма измерих на много точна везна със стикер за метрологичен контрол. :icon_lol

Ето това е "шапката" на недоказуемия, но предположимо съществуващ картел.
http://bpga.net/

Съгласно днешна информация са се разшетали пак с цел сплашване на непослушковците. Даже Златев с неговата самодоволна мутра говореше за нарушения без да има капка срам какъв фокусник-нарушител е ръководената от него фирма относно направените приходи и разходи представени в годишните счетоводни отчети. :eek

Последна промяна от KOKO ГЕОРГИЕВ на Пет 27 ное 2015 22:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 27 ное 2015 22:29

нова тв беше,не че има значение де.
ама вальо златев беше позеленял
ако отвори още една две в по-големи градове и може "случайно" да загине аптекаря ми са струва

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 27 ное 2015 22:36

vinixxx написа: може "случайно" да загине аптекаря ми са струва

Ако си е осигурил защита от варненските ТИМ-аджии това трудно ще се случи защото са много силни.
Това разбира се е само предположение и към тази мисъл ме наведе факта, че те приватизираха "Химимпорт", който имаше големи складови бази вкл. за течни продукти.

Очаквам включване на варненците с информация дори и непотвърдена, ако разполагат с такава. :beer

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 8:48

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Ако си е осигурил защита от варненските ТИМ-аджии това трудно ще се случи защото са много силни.

Естествено,никой не е толкова луд да предприеме такъв летящ старт в петролния бизнес и то във Варна без благословията на ТИМ,иначе тази тема отдавна щеше да е в историята,а да не забравяме че Марешки се цели и по-високо -в политиката,там "играят" доста и разнообразни лобита и без гръб (само с пари) ми се струва няма как да оцелее дълго...ама айде да не се отклонявам от темата.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 28 ное 2015 9:55

В момента съм в Кърджали за уикенда и снощи заредих за 1.77 лв/л дизел в ОМВ. Бензинът беше 1.97 лв за литър. Да се надяваме, че тенденцията ще е "заразителна" и за останалите градове.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 28 ное 2015 11:58

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
vinixxx написа: може "случайно" да загине аптекаря ми са струва

Ако си е осигурил защита от варненските ТИМ-аджии това трудно ще се случи защото са много силни.
Това разбира се е само предположение и към тази мисъл ме наведе факта, че те приватизираха "Химимпорт", който имаше големи складови бази вкл. за течни продукти.

Очаквам включване на варненците с информация дори и непотвърдена, ако разполагат с такава. :beer

Нямам такава инфрмация, в структурата на Химимпорт се включват фирми, свързани с проучване и добив на нефт и газ, включително и биодизел /Зърнени Храни Б-я АД/, но силно се съмнявам да се занимават с Марешки и търговията на дребно.
http://www.chimimport.bg/bg/about/9/structure/

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 28 ное 2015 12:48

vanesto написа:но силно се съмнявам да се занимават с Марешки и търговията на дребно.

Химимпорт не е ТИМ,а част от него и не може да осигурява на когото и да било физическа и друга протекция заради пазарната му политика.А мисля това се разисква в момента :Дали Марешки си е осигурил гръб,мисля че да, и този гръб най-вероатно е гореспоменатата групировка. Бизнес-интересите на тази групировка са доста обширни-банково и застрахователно дело,охранителна дейност,туризъм ,строителство ,петролен бизнес вкл. и предполагам пазарен дял в търговията на горива на дребно...и т.н.
Някога отбих военната си служба точно в Тихина-поделението от което се "родиха" основателите на ТИМ и мога да ви кажа че наистина всички минали оттам се научават на военна дисциплина ,която включва качества като безкомпромисност към своеволията.Така че от тая гледна точка ,едва ли някой ,особенно във Варна би си позволил да прави квото си иска и то имайки допирни точки с интереси на ТИМ,без съгласието(дори мълчаливо) на групировката.Едва ли някой някога ще има информация за протекциите на Марешки ,защото нито той,нито хората зад гърба му ще обявят на всеослушание "кой-кой е и за какво се бори"

Върни се в “ОФФ-Топик - други”