СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Мнениеот miro_hack » Пет 23 дек 2011 23:03

Няколко дена подред момчета от въпросното дружество са посещавали апартамента ми и разлепват някакви гръмогласни бележки на вратата от сорта на "Обадете се незабавно имата сума за внасяне" и тем подобни глупости.
Но днес на 23 ми лепнаха бележка и ме привикаха в съда за дата 22 декември :mrgreen: със саморъчно написана бележка 8 на 8 сантиметра без подпис без печат без име.

За едни 100 лв които в крайна сметка след изтичането на едногодишния ми договор с глобул аз хвърлих картата си.Но те са си го подновили по тяхно усмотрение и сега искат да заплатя 12 месечни такси.

Днес заплатих 1/4 от сумата и мисля да я платя цялата,защото не ми се занимава с мизерници и псевдо мутри.

1 Идеята ми беше могат ли да ме дадат на съд и най-малкото да ме привикат в съда на дело по този първобитен начин за еидн ден назад или само ме сплашват? :mrgreen:

2 Защо тези ИДИОТИ от Глобул са ми дали личните данни на тези ИДИОТИ от СГ ГРУП та да ме притесняват у дома постоянно?

3 Глобул от скоро спряха да преподновяват автоматично тези договори точно поради тази причина,мога ли да взема някакви мерки ако ме усъдят?

4 Договора ми е с Глобул и няма да дам на никоя друга фирма пари,тогава защо се напъват?

Прилагам снимки на документа на тези СМЕШНИЦИ maikomila :mrgreen:

Тема има по въпроса но ми трябва бързо инфо нали се сещате,че вчера може би да съм оседен?
Прикачени файлове
23122011024.jpg

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Пет 23 дек 2011 23:34

maxpayne написа:
parno написа:не
мен м-тел ме рекетираха чрез някакви пловдивски хахо мутри
като платих и ме оставиха на спокойствие
освен задължението към оператора нищо друго не съм плащал

Нали идеята е, че фирмата, на която дължиш нещо продава твоето задължение на трета страна. Тогава ти нямаш отношение с въпросната фирма вече и дори в тяхнаата система не фигурираш като длъжник. Тъй че как ще си платиш нещо, което вече е платено (частично) от някой друг?
Ако просто са наели някои да "подсети" длъжниците - това е друго

Бъркаш! Одеве като отидох до глобул фигурирах в тяхната система,макар че ме притесняват онези пародии постоянно.

ДЪЛЖА ПАРИ САМО НА ГЛОБУЛ,ЗАЩОТО ДОГОВОРЪТ МИ Е С ТЯХ!!!

ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ Соп.ли и Гнус.тия ГРУП НИКОЙ НЯМА!!!

Сайтът на фирмата НЕ РАБОТИ дано и никога повече не проработи :drunk --- http://sg-group.bg/

Искам да обърнете внимание на тази "надъхваша" "презентация" на "фирмата" :|
Прикачени файлове
untitled.JPG
untitledа.JPG

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Пет 23 дек 2011 23:45

Тези снимки меко казано ме обезпокояват!
Дано България не се напълни с такива бирници!

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Съб 24 дек 2011 2:02

Миро по-добре им ги плати тея пари на вноски и не се занимавай повече-да знаеш, че си чист и гък не могат да ти кажат.Ама си пази касовите бележки, че тея малоумници от дума не разбират.И аз дължах, потърсиха ме от друга фирма обаче и се разбрахме да плащам на вноски.Платих им първа вноска, след два дни ми пращаха писма "обадете се незабавно" .Обадих се, вдигнах един голям скандал, защо след като плащам пак ме търсят.Казах им, че ако ми пратят писмо още един път спирам да плащам, аз съм в чужбина, знаеш ли кога ще ме намерят mhihi И спряха да ме занимават :Mr Green Fun

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Съб 24 дек 2011 3:38

miro_hack написа:Сайтът на фирмата НЕ РАБОТИ дано и никога повече не проработи :drunk --- http://sg-group.bg/

Искам да обърнете внимание на тази "надъхваша" "презентация" на "фирмата" :|

Понеже видях, че сайтът не работи, но ти въпреки това си сложил няколко снимки от него тук, щях да те питам: "колега, да не би ти да им разби сайта?". Тръгвам да го пиша и виждам, че псевдонимът ти е Миро_ХАК
:bowdown :bowdown :bowdown
mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 24 дек 2011 10:44

miro_hack написа:Няколко дена подред момчета от въпросното дружество са посещавали апартамента ми и разлепват някакви гръмогласни бележки на вратата от сорта на "Обадете се незабавно имата сума за внасяне" и тем подобни глупости.
Но днес на 23 ми лепнаха бележка и ме привикаха в съда за дата 22 декември :mrgreen: със саморъчно написана бележка 8 на 8 сантиметра без подпис без печат без име.

За едни 100 лв които в крайна сметка след изтичането на едногодишния ми договор с глобул аз хвърлих картата си.Но те са си го подновили по тяхно усмотрение и сега искат да заплатя 12 месечни такси.

Днес заплатих 1/4 от сумата и мисля да я платя цялата,защото не ми се занимава с мизерници и псевдо мутри.

1 Идеята ми беше могат ли да ме дадат на съд и най-малкото да ме привикат в съда на дело по този първобитен начин за еидн ден назад или само ме сплашват? :mrgreen:

2 Защо тези ИДИОТИ от Глобул са ми дали личните данни на тези ИДИОТИ от СГ ГРУП та да ме притесняват у дома постоянно?

3 Глобул от скоро спряха да преподновяват автоматично тези договори точно поради тази причина,мога ли да взема някакви мерки ако ме усъдят?

4 Договора ми е с Глобул и няма да дам на никоя друга фирма пари,тогава защо се напъват?

Тема има по въпроса но ми трябва бързо инфо нали се сещате,че вчера може би да съм оседен?

Знаеш ли колега - това е лъжа, но за да им го натриеш иди там където са написали, след като разбереш че няма такова нещо - подай жалба в Прокуратурата за този тормоз!

ще ти кажа защо няма такова дело:
1.Написано на ръка
2.Супер неграмотно
3.Не е показан номера на делото
4.Не са цитирани членовете въз основа на които са ти поставили бележката

5. има още глупости по тая бележка , които мога да ти кажа но това е основното
6 .Дори и ПЕЧАТ няма.... Подпис..

Тея Аматьорчета дето са чували само че има само думата "Съд" са дори смешни с тая бележка

П.С. - юрист съм , за това ти казвам , че това една тъпотия която са ти залепили
И най-важното - ЗАПАЗИ БЕЛЕЖКАТА !!! може да потрябва като доказатлество в Съда, ако ще се занимаваш с тях!

Давам ти само пример за съобщение от Съд , копирах някакво от нета за друго е, но модела е същия....
Прикачени файлове
papa_dokumenti0008.jpg

Последна промяна от Marto_VN на Съб 24 дек 2011 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 24 дек 2011 10:57

TiL написа:Айде и аз да се похваля :) Снощи в 1 се прибирам и виждам, че имамем поща :lol: Покана за погасяване на задължения от Кронос. Писмото е за сестра ми която беше на лооп. Дължимите суми са за три месеца и са
01.08.2011г - 6.90лв
02.06.2011 - 38.52лв
и забележете 05.07.2011 - 87.06лв :horror:
Или иначе казано 132.48лв. Интересно ми е само как е била навъртяна сметка от 87.06лв като лимита на картата е 50лв?
В писмото се казва, че задължението трябва да се погаси или ще следва съдебно събиране :lol:
Аз мисля, че е редно сестра ми да си плати сметката, но тя хич не мисли като мен :) Дали има възможност да стигнат нещата до съд?

Тея от кронос само звънят по телефоните и слагат бележки. Ще ти кажа какво стана с тях. Звъняяяха звъняяяяяяха звъняяяха.. моля платете си.. ще си отбележа кога. И това в продължение на 6 месеца на следващото число от задължението ми се обаждаха (а аз взимах заплата 2 дни след това и тогава им ги плащах). Звънят на мен, на лицето за контакт, на вратата писма за съд и тн. Накрая напуснах работа и нямах възможност да ги плащам. Винаги като е ставало така на 3-тия месец банката ми се обаждаше и ми казваше, че имам едисиколко и ще ми прекратят договора и ще си търсят цялата сума. Винаги намирах пари и го плащах това.

Но тоя път изчаках. От банката ми се обадиха и казаха.. имате проблеми с плащането на кредита? Викам да в момента имам. Еми искате ли да го отложим за 6 месеца? :D

И тея от кронос млъкнаха вече бая време mhihi

П.П. Каката по телефона каза, че ако не си платя ще имам неприятни за мен посещения в дома ми mhihi Доста време чаках някой да се отзове да го попсувам на вратата ама никой не дофтаса :( За сметка на това банката беше изключително любезна и съм адски доволен от нея!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 24 дек 2011 14:03

аз не разбрах тия от Кронос заради кредита към банката ли ти звъняха или заради друго задължение ? щото ако е първото - хитро, от банката са възприели ролята на "доброто ченге"

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 25 дек 2011 0:10

Дам заради банката. А според мен тея кронос просто се обаждат да напомнят, защото ако не го платя на деня (нямам никакви лихви ако не успея) се обаждат на минутката :D А от банката преди звъняха на 2-3 месеца и винаги си ги получаваха. Не знам дали играят доброто или лошото ченге. Тея кронос бачкат с доста фирми и не си вдигат телефоните.. което е мнооого интересно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 27 дек 2011 17:18

miro_hack написа:Няколко дена подред момчета от въпросното дружество са посещавали апартамента ми и разлепват някакви гръмогласни бележки на вратата от сорта на "Обадете се незабавно имата сума за внасяне" и тем подобни глупости.

Тая бележка я е написал призовкаря на съда.
Идвал е, не те е намерил, написал ти е бележка. Той няма нищо общо с никакви групировки.

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Вто 27 дек 2011 18:56

Да така е,днес говорих с адвоката си.Тази бележка указва стаята в която да утида за да си взема другата бележка-Призовката :mrgreen:

Но както и да е каза да не им давам повече пари...

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 27 дек 2011 21:51

nii написа:

Тая бележка я е написал призовкаря на съда.
Идвал е, не те е намерил, написал ти е бележка. Той няма нищо общо с никакви групировки.

Тая бележка няма никаква правна стойност, ама никаква. Има си ред, начин и образец.
Ако налепя на половината град подобни бележки какво правим ... щото не виждам да ми е особена трудност.
За това адвоката му е казал така ...
виж ГПК има си ред, никой няма право да лепи подобни хвърчащи листи без печат и подпис, и с тях да те накара да се явиш някъде...
Най-малкото на бележката лиспсва дори "адресат" до кого е ??? До някой си...

Когато лицето не е намерено на адреса не е това начина. Има община, има съд, има специални бланки които се лепят на тези места или на пощенската кутия , но не такава каквато са му лепнали на него. Да не казвам ,че е направо смешно неграмотно и некомпетентно съставена..

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 27 дек 2011 22:20

И после като те осъдят без възможност да се защитиш и гълташ саби с извинение. Защото това го могат. По-добре отиди и си вземи призовката ако наистина има такава. Без значение какво са ти залепили на вратата! За да не стане грозно после. Недай си Боже да се стигне до там (защото и това го има като вариант) да искат много силно да се явиш в съда и да те пуснат за държавно издирване за неплатена сметка от 12лв на Мтел примерно. Щото така става, когато не могат да те намерят. Така става и когато не могат да те намерят, защото не са искали да те търсят ;) Разписват се двама трима, че са идвали до вас и после си карат по каналния ред.

Потребителски аватар
oganisjan
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oganisjan » Пет 06 яну 2012 8:57

Вчера представител на фирма фронтимекс упражни физическо насилие над мен, хвана ме за гърлото и ме заплаши, при което ми паднаха очилата и едното стъкло се счупи. Имам запис от видеокамерата пред офиса на фирмата. Какви са ми правата?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 06 яну 2012 9:09

Как какви, жалба, съд
ебаси наглярите :shock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”