Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 10:44

Радо и Аз се включвам с надеждата,нещата да отидат в една друга посока-пак казвам 20 лева от бензин няма да ми оправят живота :wink: Но пък ако продължавам да чакам за клавиатурата,съвсем няма да го има 8)

Това наистина е притеснително!!!което казвам колегата Ицо.И аз се зачетох вчера за тази информация.

Потребителски аватар
tsonkov2805
Автомобил: Vw Golf GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот tsonkov2805 » Пет 18 мар 2011 10:47

nokiangage написа:
Petrolhead написа:не е много по темата, но искам да ви дам един реален пример за разминаването между очакванията и реалността.

преди време търсих оператор на лазерна машина. работата не е сложна, иска се да можеш да четеш чертежи, малко АутоКад, малко английски и елементарно знание за металообработване.
извиках едно момче, завършило техникум по металообработване, според самия него знае АутоКад, английски и е работило на фреза. Всичко звучеше прекрасно докато не го видях.
Всички тези неща ги беше учило в училище, съответно английския му беше на ниво 1 клас, от аутокад знаеше толкова колкото да го пусне, елементарен чертеж не му говореше нищо. Този човек сигурно също протестира сега. протестира защото го е мързяло да учи, защото няма никакви умения и никой няма да го вземе на работа, не защото не е симпатичен, а защото не знае нищо.

Така е, днес в университетите влизат всички, излизат с дипломи всички, таксите рално са ниски (в сравнение с чуждестранните университети), повечето студенти са по кафетата и дискотеките в панера цяла нощ 4 години :011: , после защо работодатели изисквали стаж и колко било невъзможно да стане...и колко било зле качеството на придобитите знания в университетите, освен алкохолното де, което всички са номер 1! Много неща трябва да се променят и май трабва да започнем наистина с нас! Надцакват ни всички за ток, сметки, мобилни оператори, гориво, заплати защото има доса пропуски първо в самият централен апарат и после в нас - смеем им се на онези „абуригени” от бедните държави, но те свалят правителства и се опитват да оправят ситуацията ! Не искам да обяснявам колко са зле всички, защото и аз съм към тях, защото завърших и то нивото ми е доста по-зле от това, на което са познати учили в Германия или Щатите, но там не влиза всеки и не плаща 150 лева семестър и не минава изпити защото някой преподавател бил любител на
c2h5oh!!! Но в такава ситуация младите като завършим сме с високо самочувствие, че имаме дипломки и нещо ни е трудно да стъпим на подходяща заплата и нормална реализация, защото има още някъде около 10 000 студента, нови свежи вишисти излизащи всяка година...И после почваме да плюем държавата, инстанциите, времената, но ние сме си виновни, че търпим всичките повишения на цени и такси за потребителите и само цъкаме семки пред телевизорите и обсъждаме на бира... Честно, не очаквам да паднат горивата примерно драстично, но поне е изявление според мен за първи път през последните години на повсеместно обществено мнение и позиция! Благодаря на Всички, които искат и са готови да направят нещо за промяна! Но май само ние си търпим такива неща и то толкова дълго време, но ние сме си виновни! Почнаха да осъждат „богаташчета”, големи фирми със много ситен шрифт към договорите, да налагат глоби, но това май може да се случи ефективно само пред съдебна инстанция извън тази част на Европа, която обитаваме....Но ако самото общество е имало досега по-активно и изявено мнение, според мен нещата можеше да бъдат по-различни! „Те” трябва да се страхуват от народа, първо Ние сме им дали властта и второ – повече сме :Mr Green Fun ...а не както е сега, карат си S-ките, по 8,000 лева за гориво на овча глава на депутат, таблети за да могат да дремат и да ги дават по ТВ и да стават за смях и да цъкат Hi-tech играчките докато муат кебапчета, да ни блъскат НСО, а сега пък и да ни отстрелват!!! Доста неща може да дискутираме, но предполагам сме на прав път!

+1 :applause:

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 18 мар 2011 10:51

radotom написа:Е айде сега пък ти! :lol: :lol:
Студент от незнам къде си, интереси не знам какви си...
Ами нали и той си плаща бензина? :dontknow:
Решил - отишъл да протестира.
Аз все още смятам, че протеста е насочен срещу неправилните цели (хора) - нямам намерение да се включвам
Насочи ли се натам, на където считам, че би имало полза - ще се включа.

Срешу какви хора е насочен протест "не на високите цени на горивата", това че по разни форуми го обръшат на политическа основа , незначи че е насочен към конкретна личност или правителство. Протеста е срещу цената на горивата които са изравнени с европеиските но не отговарят на нашия стандарт и цената на труда. Някои си там по телевизията каза че трябвало Брюксел да разреши свалянето на цената , та по тоя повод - няма ли да се намери някои да попита Брюксел да сложи под на заплатите колкото са техните (в ЕС). В Италия съм работил за 10Е на час - е кво ми дреме ако горивото е 2 Е пр. Сега работя за 15Е- 20Е на ден и плашам 250лв наем. Еми след като горивото е както в ЕС нека и заплатите са, след като неможе тогава е редно горивото да отг на заплатите в съотношение както в ЕС. Е затова е протеста а не срещу конкретна личност, а колкото до хората зад граница - един от главните организатори в началото в феиса живее в Гърция. В разговор с него ми каза че ако е в България няма да тръгне да организира такова нещо , зашото мн бързо ще го накарат да млъкне. Предполагам че там взема добри пари. Вие какво мислите

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 10:58

Ами точно това
добри пари

за пари и майките си продаваме вече,
но забравя че не всички тука са подкупни... :wink:
Ти кака мислиш, че по-бързо ще млъкне? :roll:

Последна промяна от black` на Пет 18 мар 2011 11:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 11:00

black` написа:Понякога човек наистина е по-добре да не пише нищо отколкото да бълва глупости за неща които бил чул и видял...

Ех, колега, ти не разбра, че има основни положения, които не можеш да заобиколиш:

Като пр+++ш, мирише
Като хвърлиш ябълка, тя пада на земята
Земята е кръгла
....
За да вземеш, трябва да дадеш
В чужбина също е борба и от чешмите мед не тече
В чужбина си сам, няма "авери да те светнат", няма "под тезгяха", няма "кво ше правим сега" - всичко трябва да си свършиш сам
Като бленуваш западен начин на живот, трябва да мислиш по техните правила - капитализъм, кво да го правиш
Това, че ти успяваш да преживееш образно казано с 100 лева извън икономиката - ми ок, но нямаш право да искаш каквото и да е от тази икономика/инфраструктура. Ти сам си си избрал да си "извън нея"

П.С. Относно протеста - аз съм неутрален.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 11:03

Напротив ти нещо си недобразрал или само си чул пак. Точно тия единствени 100 лева влизат в икономиката само и единствено там. Ток, вода, бензин и т.н. Нещо което сам не можеш да произвеждаш. Та как точно съм бил извън нея не знам. Може би защото не влизат в родната ни икономика. А в икономиката на Чехия, Русия, Китай, Турция и т.н. и т.н. ... И вместо моите баби и дядовци да получават повече пенсии, дето цял живот са работили за тая скапана родна икономика, те умират пред болниците от нищета и без лекарства, а ги получават ония ваще пенсионери там навънка. И живеят наготово с тия 100 лева. И после викат тука колко хубаво било в ЕС и диктуват правила. Колко много работили в ЕС, а те тук все едно са седяли цял живот с кръстени ръце. Е как да работи човек повече за тая "родна" "мила" икономика ми кажи? Като точно тия единствени 100 лева отиват пак при чужди хора отново. :wink: Да им заработвам още повече печалби на другите държави ли? Както правят всички тук в момента от няколко години? :roll: Естествено, че не съм съгласен да работя за чужди хора и държави. Въпрос на личен избор. И колкото по-малко пари имам да им давам е по добре за мен, пък и за всички тук като цяло. Поне според мен е така. :) Щото и с тия 100 лева и без тях положението няма да се подобри за моите хора поради горните причини. :)
И после нека някой чуждопоклоннически наивник от телевизора пак ми разправя, колко добре било чужди фирми да инвестират у нас и да източват с пълна сила всичко и без това малко постигнато до момента. :lol:
Нямам нито електроцентрала, нито произвеждам бензин сам. Де да можех ехаа... mhihi

Последна промяна от black` на Пет 18 мар 2011 11:29, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 18 мар 2011 11:12

vladobo написа:Срешу какви хора е насочен протест "не на високите цени на горивата", ...

Поне от това, което видях до сега - насочен е срещу Васко-бензинджийчето и Жорко-колонката. Същите тия 22-23 годишни сополковци (не е обида! Образно е казано!!!), дето бачкат по 12 часа на някоя бензиностанция, вземат 400лв заплата и са длъжни да се усмихват на баткото с Q7-то с дебелия позлатен ланец от тоалетно казанче и мляскащ дъвка 'Орбит', щот' е без захар :lol:
Или поне на тях беше направено 'сеченото' на миналия протест.
vladobo написа:... а колкото до хората зад граница - един от главните организатори в началото в феиса живее в Гърция. В разговор с него ми каза че ако е в България няма да тръгне да организира такова нещо , зашото мн бързо ще го накарат да млъкне.

Ааааа... викаш - казал ти 'Бе ходете там, викайте, че мене ме е шубе на не вземат да ми се скарат? :lol: :lol: :lol:

pkaramitev написа:[i]Обръщение

До Обществото на Р. България

До премиера на Р. България,

г-н Бойко Борисов.

До министерския съвет на Р. България,

До всички Национални медии на Р. България

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

„ГРАЖДАНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ

на

България”

(независима и политически необвързана)

:eyecrazy :eyecrazy :eyecrazy
Човек, това е толкова безсмислено, толкова изсмукано, че чак е гениално!
Само човек с ценза на поне съветник на депутат може да изпише толкоз буквички, че да ти е зор да го изчетеш, без да каже едно смислено изречение!!!
:bowdown :bowdown :bowdown

Matematiks написа:Значи-никаква свобода... scare

Интернет-да ама друг път!!!

Противоричиш си :!: :idea:
(Това е закачка, не се връзвай! :lol: )

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 11:28

Пенсионното осигуряване е като едновремешните пирамиди - тия, дето сега са наред да плащат, плащат на тези, които сега трябва да получават.

Как "моите баби и дядовци да получават повече пенсии", след като ти даваш само едни 100 лв в икономиката, а пенсионно не си платил и стотинка? (образно казано)

Как стигна до там, че тия 100 лв отиват към немските пенсионери...? Чакай, сега ще звънна в пенсионното да питам тогава моите осигуровки всеки месец къде отиват.... :063:

Разбери - не е въпроса дали аз съм прав, или ти....Истината е както винаги по средата...Само че човек трябва да е готов да преосмисли действията си, да погледна "отвъд паничката" и да помисли как да се подобри...Докато обаче викаш "Аз съм им е++л мамата, сега ще се окопая и един лев няма да им дам, освен 100те, дето няма как да не ги дам...Ама и колата искам да си карам по ххх км на месец и да не ми е скъпо" няма да се оправиш...

П.С. И в другата тема ти го написах - докато аз пиша отговор, ти си променяш мнението 5 пъти...Изречения, на които бих отговорил, се появяват някъде в твоя текст, без аз да мога да реагирам. Така диалог не става.

Последна промяна от Чудомир на Пет 18 мар 2011 11:51, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 мар 2011 11:31

Не,просто по време на работа...интернта е само за работа scare :lol:
А това че сега не съм на работа,ще ми излезне преза онова място довечера :mrgreen:

Добре де....хубууу!
Е не е ли по добре всеки да внаяся по 220 лева осигуровки(минимум),вместо по 30 :? Национализираха(откраднаха) и пенсйонните фондове,и то скоро и почти на бяло scare

Аз лично при тази алерматива,НЕ искам да внасям нищо,ще си ги внасям аз на влог и ще си мисля за старините!!!

Последна промяна от Matematiks на Пет 18 мар 2011 11:35, променено общо 2 пъти.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 11:33

Ами да ти обесня ли как Чудомир. Ще те открехна малко как. Тия печалби генерирани от ЧЕЗ, ОМВ, Лукойл и т.н според тебе къде отиват? Да не отиват при баба ми? :roll: Внасял съм пенсионни много и то още от 10ти клас на намален работен ден. Така че без да знаеш по-добре замълчи. И знаеш ли къде отидоха? Пак в чужбина, отново, след приватизацията на пенсионните фондове... :wink: Даже още си имаме бонови книжки тук. Дето сме плащали отново, за да приватизират такива "работяги" от ЕС наготово. mhihi Другия път си научи по-добре урока и заповядай отново да ме открехнеш за нещата и икономиката. :Mr Green Fun Никой не се е окопал. Даже напротив. Окопават се тия дето емигрират според мен. Щото по-лесно е да избягаш от проблемите, отколкото да ги решаваш тук на място. :wink: Не мислиш ли? :roll:
А аз моите съм ги решил временно тук, така че... :beer :kissy:

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 11:49

Ти като си купиш VW проклинаш ли ги, че парите отиват в чуждата икономика? ЧЕЗ, Лидл и всички други са инвестирали и дават работни места на местното население. Естествено, че печалбите ще отиват в чужбина. Ти къде искаш да идат - да ги раздадат на бедните ли?

Написах "образно казано" за пенсиите. Нямах теб конкретно предвид, а как работи схемата на пенсионното.

Представи си един пазар - на него има 2 сергии, продават филии със сирене. Ти си гладен. Едната сергия е подредена, филията седи и ти се усмихва, струва 5 лева. Плащаш и ядеш. 5 мин ти коства. След това си сит и продължаваш по задачи...

Другата сергия е неугледна. Даже не е сергия. А само 2 тухли с една дъска отгоре. Има табела "филии със сирене: 1 лев", ама филии не се виждат. Само една тенекия със сирене, един ръждясал нож и друга табелка на ръка написана "За хляб съм. Идвам след малко"

Сега изборът е твой: Искаш ли да ядеш бързо и да бягаш по други задачи, защото целта ти е да свършиш нещо друго днес. Или имаш неограничено време да чакаш продавача, който "е за хляб", и да ядеш за 1 лев?

А съм от хората, които спират на сергия 1. Защото имам за цел нещо повече от да съм сит...За мен "да си сит" е инфраструктурна предпоставка да свърша друга работа...И когато пред хоризонта ти има само една сергия (номер 2), то е твоя задача да си разшириш мирогледа до толкова, че да видиш и алтернативни сергии.

Толкова по темата за "избягали"

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 18 мар 2011 11:54

Ако нямаш обаче 5лв друга песен ще запееш

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 мар 2011 11:54

Тука вече зависи от гледната точка. Ако сергия номер 2 е на бай Пешо комшията, а номер 1 на бай Майне Швайне чужденец. Ще чакам на сергия номер 2 колкото е нужно. Щото така ще помогна на бай Пешо понеже знам, че и той не е вързал и цъфнал. Та затова му е и такава сергията. А не на някой, който дори не е от българия. Най-лесно е на чужда сергия помен да правиш. mhihi Айде приятно хапване на филиики. Заминавам, че ние не работим цял ден по форумите с немски бързи филиики от 5 лева. mhihi

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 18 мар 2011 12:01

KirilGeorgiev написа:Ако нямаш обаче 5лв друга песен ще запееш

5тте лева бяха пример не за реални пари, а за готовността да жертваш нещо твое с цел да ядеш по бързо. Нямах предвид платежоспособност в случая.

Тука вече зависи от гледната точка

Именно. А може би Пешо го е мързяло да стане по-рано и да се подготви като майне швейне? Или хлебарницата, от която пешо купува, също отваря по-късно от тази, от където зарежда майне швейне? Виждаш ли - всички са навързани на синджир, и докато ти живееш с няква идеалистична картина да помагаш на някого, има други, които мислят по-прагматично (или ако искаш дори: егоистично, макар и да не съм съгласен тук, че става въпрос за егоизъм)

Спирам, защото се отплеснахме, и ще оключат.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 18 мар 2011 12:05

Чудомир написа:Ти като си купиш VW проклинаш ли ги, че парите отиват в чуждата икономика? ЧЕЗ, Лидл и всички други са инвестирали и дават работни места на местното население. Естествено, че печалбите ще отиват в чужбина. Ти къде искаш да идат - да ги раздадат на бедните ли?

Написах "образно казано" за пенсиите. Нямах теб конкретно предвид, а как работи схемата на пенсионното.

Представи си един пазар - на него има 2 сергии, продават филии със сирене. Ти си гладен. Едната сергия е подредена, филията седи и ти се усмихва, струва 5 лева. Плащаш и ядеш. 5 мин ти коства. След това си сит и продължаваш по задачи...

Другата сергия е неугледна. Даже не е сергия. А само 2 тухли с една дъска отгоре. Има табела "филии със сирене: 1 лев", ама филии не се виждат. Само една тенекия със сирене, един ръждясал нож и друга табелка на ръка написана "За хляб съм. Идвам след малко"

Сега изборът е твой: Искаш ли да ядеш бързо и да бягаш по други задачи, защото целта ти е да свършиш нещо друго днес. Или имаш неограничено време да чакаш продавача, който "е за хляб", и да ядеш за 1 лев?

А съм от хората, които спират на сергия 1. Защото имам за цел нещо повече от да съм сит...За мен "да си сит" е инфраструктурна предпоставка да свърша друга работа...И когато пред хоризонта ти има само една сергия (номер 2), то е твоя задача да си разшириш мирогледа до толкова, че да видиш и алтернативни сергии.

Толкова по темата за "избягали"

Интересна аналогия :да: Ние за 20 и колко години не сме изградили никаква икономика, няма производство, няма големи БГ фирми. Еми нормално е 90% и отгоре да са чуждестранни инвеститори, като не можем да си ги създадем ние. И е нормално инвеститорите да си теглят печалбите в родните страни, за тях това е бизнес с определена възвръщаемост, постигнат ли я, излизат парите от БГ. Частните фирми нямат социални функции, а държавата може да се намеси, но донякъде. Защото ако притискаш много инвеститора, по някое време не му излизат сметките и той просто се мести в съседна държава, а тука става още по- зле.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”