Това наистина е притеснително!!!което казвам колегата Ицо.И аз се зачетох вчера за тази информация.
nokiangage написа:Petrolhead написа:не е много по темата, но искам да ви дам един реален пример за разминаването между очакванията и реалността.
преди време търсих оператор на лазерна машина. работата не е сложна, иска се да можеш да четеш чертежи, малко АутоКад, малко английски и елементарно знание за металообработване.
извиках едно момче, завършило техникум по металообработване, според самия него знае АутоКад, английски и е работило на фреза. Всичко звучеше прекрасно докато не го видях.
Всички тези неща ги беше учило в училище, съответно английския му беше на ниво 1 клас, от аутокад знаеше толкова колкото да го пусне, елементарен чертеж не му говореше нищо. Този човек сигурно също протестира сега. протестира защото го е мързяло да учи, защото няма никакви умения и никой няма да го вземе на работа, не защото не е симпатичен, а защото не знае нищо.
Така е, днес в университетите влизат всички, излизат с дипломи всички, таксите рално са ниски (в сравнение с чуждестранните университети), повечето студенти са по кафетата и дискотеките в панера цяла нощ 4 години, после защо работодатели изисквали стаж и колко било невъзможно да стане...и колко било зле качеството на придобитите знания в университетите, освен алкохолното де, което всички са номер 1! Много неща трябва да се променят и май трабва да започнем наистина с нас! Надцакват ни всички за ток, сметки, мобилни оператори, гориво, заплати защото има доса пропуски първо в самият централен апарат и после в нас - смеем им се на онези „абуригени” от бедните държави, но те свалят правителства и се опитват да оправят ситуацията ! Не искам да обяснявам колко са зле всички, защото и аз съм към тях, защото завърших и то нивото ми е доста по-зле от това, на което са познати учили в Германия или Щатите, но там не влиза всеки и не плаща 150 лева семестър и не минава изпити защото някой преподавател бил любител на
c2h5oh!!! Но в такава ситуация младите като завършим сме с високо самочувствие, че имаме дипломки и нещо ни е трудно да стъпим на подходяща заплата и нормална реализация, защото има още някъде около 10 000 студента, нови свежи вишисти излизащи всяка година...И после почваме да плюем държавата, инстанциите, времената, но ние сме си виновни, че търпим всичките повишения на цени и такси за потребителите и само цъкаме семки пред телевизорите и обсъждаме на бира... Честно, не очаквам да паднат горивата примерно драстично, но поне е изявление според мен за първи път през последните години на повсеместно обществено мнение и позиция! Благодаря на Всички, които искат и са готови да направят нещо за промяна! Но май само ние си търпим такива неща и то толкова дълго време, но ние сме си виновни! Почнаха да осъждат „богаташчета”, големи фирми със много ситен шрифт към договорите, да налагат глоби, но това май може да се случи ефективно само пред съдебна инстанция извън тази част на Европа, която обитаваме....Но ако самото общество е имало досега по-активно и изявено мнение, според мен нещата можеше да бъдат по-различни! „Те” трябва да се страхуват от народа, първо Ние сме им дали властта и второ – повече сме...а не както е сега, карат си S-ките, по 8,000 лева за гориво на овча глава на депутат, таблети за да могат да дремат и да ги дават по ТВ и да стават за смях и да цъкат Hi-tech играчките докато муат кебапчета, да ни блъскат НСО, а сега пък и да ни отстрелват!!! Доста неща може да дискутираме, но предполагам сме на прав път!
radotom написа:Е айде сега пък ти!![]()
![]()
Студент от незнам къде си, интереси не знам какви си...
Ами нали и той си плаща бензина?![]()
Решил - отишъл да протестира.
Аз все още смятам, че протеста е насочен срещу неправилните цели (хора) - нямам намерение да се включвам
Насочи ли се натам, на където считам, че би имало полза - ще се включа.
добри пари
black` написа:Понякога човек наистина е по-добре да не пише нищо отколкото да бълва глупости за неща които бил чул и видял...
vladobo написа:Срешу какви хора е насочен протест "не на високите цени на горивата", ...
vladobo написа:... а колкото до хората зад граница - един от главните организатори в началото в феиса живее в Гърция. В разговор с него ми каза че ако е в България няма да тръгне да организира такова нещо , зашото мн бързо ще го накарат да млъкне.
pkaramitev написа:[i]Обръщение
До Обществото на Р. България
До премиера на Р. България,
г-н Бойко Борисов.
До министерския съвет на Р. България,
До всички Национални медии на Р. България
ОТВОРЕНО ПИСМО
от
„ГРАЖДАНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ
на
България”
(независима и политически необвързана)
Matematiks написа:Значи-никаква свобода...![]()
Интернет-да ама друг път!!!
KirilGeorgiev написа:Ако нямаш обаче 5лв друга песен ще запееш
Тука вече зависи от гледната точка
Чудомир написа:Ти като си купиш VW проклинаш ли ги, че парите отиват в чуждата икономика? ЧЕЗ, Лидл и всички други са инвестирали и дават работни места на местното население. Естествено, че печалбите ще отиват в чужбина. Ти къде искаш да идат - да ги раздадат на бедните ли?
Написах "образно казано" за пенсиите. Нямах теб конкретно предвид, а как работи схемата на пенсионното.
Представи си един пазар - на него има 2 сергии, продават филии със сирене. Ти си гладен. Едната сергия е подредена, филията седи и ти се усмихва, струва 5 лева. Плащаш и ядеш. 5 мин ти коства. След това си сит и продължаваш по задачи...
Другата сергия е неугледна. Даже не е сергия. А само 2 тухли с една дъска отгоре. Има табела "филии със сирене: 1 лев", ама филии не се виждат. Само една тенекия със сирене, един ръждясал нож и друга табелка на ръка написана "За хляб съм. Идвам след малко"
Сега изборът е твой: Искаш ли да ядеш бързо и да бягаш по други задачи, защото целта ти е да свършиш нещо друго днес. Или имаш неограничено време да чакаш продавача, който "е за хляб", и да ядеш за 1 лев?
А съм от хората, които спират на сергия 1. Защото имам за цел нещо повече от да съм сит...За мен "да си сит" е инфраструктурна предпоставка да свърша друга работа...И когато пред хоризонта ти има само една сергия (номер 2), то е твоя задача да си разшириш мирогледа до толкова, че да видиш и алтернативни сергии.
Толкова по темата за "избягали"
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта