Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот Ixidor » Пет 30 апр 2010 12:40

Ludia написа:
kacarov_dupnitsa написа:...
п.п. Недоразуомение ама още си е номер 1

номер 1 по какво ? и къде ?

По цена...

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 30 апр 2010 13:14

350 - 450 - 500 лева чистак бърсак Ак в зависимост само от дължината на цевта. mhihi

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 30 апр 2010 13:35

Ludia написа:колега, това малко преувеличено ми се струва със съвременните бронежелетки ;)

колега, вихъра е с патрон 9х39, просто са взели гилзата и заряда на АК47, и са я разширили отпред до 9мм. Самият куршум е около два пъти по-тежък от 7,62х39. и дозвукова начална скорост 280-300 м/с, но доволно по-голяма спираща и пробивна сила. Превъзхожда в пъти МР5 и подобни картечни пистолети с 9х19 патрон. а някъде мернах клип с винторез - който е същия патрон 9х39. Братушките казват че ефективността на вихъра, винтореза и др. под патрон 9х39 е сравнима с тези на щурмовите пушки от рода на АК47, М16 и тн... Има много клипчета за сравнение, обаче като гледам този който стреля с АК-то нарочно криви повече та да изкарат М16 по-добра, имаше сравнение и между М16А2 и АК74. От общи впечатления АК-то превъзхожда М16 по пробивна сила - раздробява тухла, пробива дървени греди и излиза отзад. М16 има много лек куршум, не пробива тухла,или греда, но нанася по-сериозни поражения на хора...

В крайна сметка АК47 е вече морално остаряващ. Все пак е правен преди повече от 50 години...

Последна промяна от KingoftheROAD на Пет 30 апр 2010 14:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 30 апр 2010 14:00

Ак-47 VS. M-16
1. Ак-47 пробива релсата на влака - М16 не, стреля при минус 50 градуса - М16 не , след 300-400 патрона на Юруш няма нужда от смяна на цевта :lol: М16 има нужда от нова цев, Ак-то има по голяма сила в пробивната си мощ,Ак-47 е по-тежък от М-16, В стрелба с кални оръжия оставени в кал и има кал на всякаде по-тях, дори и вътре- АК-47 няма проблеми, докато М-16 има засича. В стрелба през храсти и шубраци М-16 излиза, по-надежна от Ак-47.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 30 апр 2010 17:02

Пробивната мощ зависи предимно от вида на боеприпаса и дължината на цевта! В интерес на истината съм стрелял от 50 метра в трамвайна релса и при три директни попадения не успя да пробие нищо, това обаче с патрон с оловен сърдечник. Със стоманен сърдечник може и да пробие, но не съм виждал лично, а съм изстрелял има - няма 7-80 хиляди патрона.
На стрелбището мишените на 100 метра бяха закачени на една тръба 2 цола дебелостенна, дупките направени от 5,45мм патрони бяха в пъти повече от дупките направени от 7,62мм. патрони
Калибъра при двете оръжия е различен и по - малкия американски калибър с по - малко кинетична енергия влиза по на длибоко дет са вика. При минус 50 градуса е все тая дали стреля или не стреля, щото стрелящия е умрел при тия градуси а се е фанал за тва мрътво железо.
Та АК-47 е бил готин в годините когато е бил измислен, атрактивен е и в момента сигурно заради многото произведени и произвеждащи се и евентуално тънка цена при сделка. Виж АК-74 е манко по - модерен, обаче пак си е калашник - измислен от войника и помогнал за победата на братушките във войната, както и Т-34. Просто и евтино за производство, обаче да ти се не случва да караш Т-34 :horror:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 30 апр 2010 21:15

KingoftheROAD написа:
Ludia написа:колега, това малко преувеличено ми се струва със съвременните бронежелетки ;)

колега, вихъра е с патрон 9х39, просто са взели гилзата и заряда на АК47, и са я разширили отпред до 9мм. Самият куршум е около два пъти по-тежък от 7,62х39. и дозвукова начална скорост 280-300 м/с, но доволно по-голяма спираща и пробивна сила. Превъзхожда в пъти МР5 и подобни картечни пистолети с 9х19 патрон. а някъде мернах клип с винторез - който е същия патрон 9х39. Братушките казват че ефективността на вихъра, винтореза и др. под патрон 9х39 е сравнима с тези на щурмовите пушки от рода на АК47, М16 и тн... Има много клипчета за сравнение, обаче като гледам този който стреля с АК-то нарочно криви повече та да изкарат М16 по-добра, имаше сравнение и между М16А2 и АК74. От общи впечатления АК-то превъзхожда М16 по пробивна сила - раздробява тухла, пробива дървени греди и излиза отзад. М16 има много лек куршум, не пробива тухла,или греда, но нанася по-сериозни поражения на хора...

В крайна сметка АК47 е вече морално остаряващ. Все пак е правен преди повече от 50 години...

мхм, пробива кевларена жилетка, но модерна жилетка с керамични или друг тип плочи неможе да пробие.
това че винторез стреля с този калибър го остави, онова е с по-дълга цев... Освен това предполагам, ти е ясно че зависи от типа на куршума...
А колкото до АК 47 и релсата, ще оставя хората които вярват в мита да си седят в заблудата ;)
това че е номер 1 по цена съм съгласен. Това че е непретенциозен също. И до тук... От там на сетне темата Ак 47 е изчерпана....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 30 апр 2010 21:26

К.Одаджийски написа:Пробивната мощ зависи предимно от вида на боеприпаса и дължината на цевта! В интерес на истината съм стрелял от 50 метра в трамвайна релса и при три директни попадения не успя да пробие нищо, това обаче с патрон с оловен сърдечник. Със стоманен сърдечник може и да пробие, но не съм виждал лично, а съм изстрелял има - няма 7-80 хиляди патрона.
На стрелбището мишените на 100 метра бяха закачени на една тръба 2 цола дебелостенна, дупките направени от 5,45мм патрони бяха в пъти повече от дупките направени от 7,62мм. патрони
Калибъра при двете оръжия е различен и по - малкия американски калибър с по - малко кинетична енергия влиза по на длибоко дет са вика. При минус 50 градуса е все тая дали стреля или не стреля, щото стрелящия е умрел при тия градуси а се е фанал за тва мрътво железо.
Та АК-47 е бил готин в годините когато е бил измислен, атрактивен е и в момента сигурно заради многото произведени и произвеждащи се и евентуално тънка цена при сделка. Виж АК-74 е манко по - модерен, обаче пак си е калашник - измислен от войника и помогнал за победата на братушките във войната, както и Т-34. Просто и евтино за производство, обаче да ти се не случва да караш Т-34 :horror:

колега много си прав за някои неща. само с 2-3 не съм съгласен.
- Ак е бил готин, след като е бил пречертан ( справка малко по-назад в темата).
- Ак 47 НЕ пробива жп релса... ти не го твърдиш, но предполагаш че е възможно.
- Ак 74 не е модерен. Той е отговор на братушките на по-малкия калибър на М16. След като се убеждават, че М в различните си модификации с този калибър е по-ефективен,по-далекобоен, по-точен и по-"user friendly"

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 30 апр 2010 21:48

Колеги стига с тия спорове!!Стрелял съм с АК много повече от много колеги тука!!Да не говорим ,че много не са виждали даже АК.Даите да говорим за по нормални работи.
Изкам да си купя въздушна пушка ,но по сериозна.Някакви съвети ??
ПП.Не съм изкал да убидя никои!!

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 30 апр 2010 21:54

Има Лов и Риболов в Експо центъра до неделя,а там има всекви пушкалаци,лъкове,въдици и т.н

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 май 2010 6:53

Във Варна ,някъде.??

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Съб 01 май 2010 9:12

Колеги, някой от вас да използва стоп патрони за газов пистолет, ще му бъда благодарен, ако може да ми помогне с намирането им. Аз се робих в нета но, не успях да открия.

п.п. Извинявам се ако съм допуснал грешки ама пиша от телефон.
П.п. Калашника дупчи релсата, поне по телевизията.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Съб 01 май 2010 22:03

http://www.pushka.eu/catalog/%D0%9E%D1% ... 1%80%D0%B8
Дано съм разбрал правилно.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 май 2010 22:52

Ами много добре си разбрал и ми помогна много!! :beer А всичко друго за АК и М 16 е чешене на езика.Карал съм казарма ,равна на сега да лежиш в затвор и не ми се говори за това ,но както казах от много колеги тук имам по голяма представа за оръжия.когато шапкарите се настреляха имахме един сандък с патрони и стреляхме колкото изкахме :D При Тодор живково време така беше!!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Съб 01 май 2010 23:27

Каква мощност има един въздушен пистолет и как се поддържа? Много скъпо ми излиза да ходя редовно по стрелбища и замислям да си взема една мишенка и въздушен пистолет да пуцам в квартала.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 02 май 2010 12:26

[quote="kacarov_dupnitsa"]Колеги, някой от вас да използва стоп патрони за газов пистолет, ще му бъда благодарен, ако може да ми помогне с намирането им. Аз се робих в нета но, не успях да открия.

Най-лесният начин да си навлечеш неприятности с тия стоп патрони.Като си зорлия има турски модели дето могат да стрелят с такива от макаров стоп патрони.Ако имаш познат полицаи може да ти намери.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”