Ludia написа:kacarov_dupnitsa написа:...
п.п. Недоразуомение ама още си е номер 1
номер 1 по какво ? и къде ?
По цена...
Ludia написа:kacarov_dupnitsa написа:...
п.п. Недоразуомение ама още си е номер 1
номер 1 по какво ? и къде ?
Ludia написа:колега, това малко преувеличено ми се струва със съвременните бронежелетки
KingoftheROAD написа:Ludia написа:колега, това малко преувеличено ми се струва със съвременните бронежелетки
колега, вихъра е с патрон 9х39, просто са взели гилзата и заряда на АК47, и са я разширили отпред до 9мм. Самият куршум е около два пъти по-тежък от 7,62х39. и дозвукова начална скорост 280-300 м/с, но доволно по-голяма спираща и пробивна сила. Превъзхожда в пъти МР5 и подобни картечни пистолети с 9х19 патрон. а някъде мернах клип с винторез - който е същия патрон 9х39. Братушките казват че ефективността на вихъра, винтореза и др. под патрон 9х39 е сравнима с тези на щурмовите пушки от рода на АК47, М16 и тн... Има много клипчета за сравнение, обаче като гледам този който стреля с АК-то нарочно криви повече та да изкарат М16 по-добра, имаше сравнение и между М16А2 и АК74. От общи впечатления АК-то превъзхожда М16 по пробивна сила - раздробява тухла, пробива дървени греди и излиза отзад. М16 има много лек куршум, не пробива тухла,или греда, но нанася по-сериозни поражения на хора...
В крайна сметка АК47 е вече морално остаряващ. Все пак е правен преди повече от 50 години...
К.Одаджийски написа:Пробивната мощ зависи предимно от вида на боеприпаса и дължината на цевта! В интерес на истината съм стрелял от 50 метра в трамвайна релса и при три директни попадения не успя да пробие нищо, това обаче с патрон с оловен сърдечник. Със стоманен сърдечник може и да пробие, но не съм виждал лично, а съм изстрелял има - няма 7-80 хиляди патрона.
На стрелбището мишените на 100 метра бяха закачени на една тръба 2 цола дебелостенна, дупките направени от 5,45мм патрони бяха в пъти повече от дупките направени от 7,62мм. патрони
Калибъра при двете оръжия е различен и по - малкия американски калибър с по - малко кинетична енергия влиза по на длибоко дет са вика. При минус 50 градуса е все тая дали стреля или не стреля, щото стрелящия е умрел при тия градуси а се е фанал за тва мрътво железо.
Та АК-47 е бил готин в годините когато е бил измислен, атрактивен е и в момента сигурно заради многото произведени и произвеждащи се и евентуално тънка цена при сделка. Виж АК-74 е манко по - модерен, обаче пак си е калашник - измислен от войника и помогнал за победата на братушките във войната, както и Т-34. Просто и евтино за производство, обаче да ти се не случва да караш Т-34
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 43 госта