Земетресение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- s7151kv
- Автомобил: VW Passat automatic
- Двигател: ATJ 2000
Re: Земетресение
В Толстой си друсна яко. На малчугана играчките беха скочили от секцията. Дано с това да приключи.
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
И какво точно променят коментарите Ви? Станалото станало.Човек е безсилен срещу природата. Не може да се предвиди такова нещо и да може какво от това? Темата е за сладки приказки, хвалби и обиди. Каквото е писано да стане, ще стане 

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
■ Микро. По-малко от 2,0. Микроземетресенията не се усещат. Случват се около 8000 на ден.
■ Много слаби. От 2,0 до 2,9. Обикновено земетресенията не се отчитат. Случват се около 1000 на ден.
■ Слаби. От 3,0 до 3,9. Често се усещат, но рядко причиняват щети. Случват се около 49 000 годишно.
■ Леки. От 4,0 до 4,9. Трусовете се усещат отчетливо. Често причиняват щети. Случват се около 6200 годишно.
■ Средни. От 5,0 до 5,9. Причиняват големи щети. Случват се около 800 годишно.
■ Силни. От 6,0 до 6,9. Разрушителни в радиус от 100 км. Случват се около 120 годишно.
■ Големи. От 7,0 до 7,9. Нанасят сериозни щети в голям радиус. Случват се около 18 годишно.
■ Много големи. От 8,0 до 8,9. Нанасят сериозни разрушения на стотици километри. Случват се 1-2 годишно.
■ Изключително силни. От 9,0 или повече. Случват се веднъж на 20 години.
За сравнение при земетръс с магнитуд 4.3 по Рихтер се освобождава енергия, равна на тази на атомната бомба, разрушила Хирошима през 1945 г.
Не трябва да подценяваме земетресението, което се случи в ранните часове на днешния ден, най силния трус беше с магнитуд 5,9 и както може да видите на таблицата, която съм дал всеки средно интелигентен човек, може да види, че изобщо не е невинно!
Вторични трусове. Тези вторични трусове са обикновено по-слаби от основните, но могат да бъдат достатъчно силни и да доведат до допълнителни щети на отслабените вече конструкции. Те могат да се случат в първите часове, дни, седмици или месеци дори след основния земетръс.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Мен честно казано ме притесняват първите мнения, по-специално часа, в който са пуснати
Нормалните хора биха предприели някакви действия да не стоят в къщите си, ама е по-важно да се похвалиш у форума, че е имало земетресение

Нормалните хора биха предприели някакви действия да не стоят в къщите си, ама е по-важно да се похвалиш у форума, че е имало земетресение

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ivailo написа:Мен честно казано ме притесняват първите мнения, по-специално часа, в който са пуснати![]()
Като тези 30-40 човека дето си изпочупили краката да бягат по стълби...
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
То е за пожар, но смисъла е същия

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Ivailo написа:Мен честно казано ме притесняват първите мнения, по-специално часа, в който са пуснати![]()
Иво, каква вероятността ако труса е разрушителен да напуснеш висок блок? Аз пих една студена вода, а за интернет даже и дума не може да става да се разсънвам 3 часа посред нощ.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
Така хубаво ме е люляло снощи, че съм спал като бебе в люлка...
Не е шега работа това,но не можем да се борим с природата...
И ако ще сградата ми да е проектирана да издържа до 12 по Рихтер,пак няма да остана в нея...

Не е шега работа това,но не можем да се борим с природата...
И ако ще сградата ми да е проектирана да издържа до 12 по Рихтер,пак няма да остана в нея...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз реших, че няма да излизам и пуснах телевизора, където нищо не съобщиха.
Отворих компютъра, за да разбера къде е било земетресението и дали има последствия. В информационните агенции нищо не пишеше и отворих форума.
Изглежда и други така са направили. Ето например тези потребители са написали първите си мнения в точно тази тема:
talaz
paciii
petq211
boxko
Отворих компютъра, за да разбера къде е било земетресението и дали има последствия. В информационните агенции нищо не пишеше и отворих форума.
Изглежда и други така са направили. Ето например тези потребители са написали първите си мнения в точно тази тема:
talaz
paciii
petq211
boxko
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Абе аз се чудех има ли смисъл да се излиза, обаче земетръсният датчик в хола само отвори едно око, прозя се, изгледа като че съм малоумен и пак заспа....и се отказах...
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
R@do написа:Ivailo написа:Мен честно казано ме притесняват първите мнения, по-специално часа, в който са пуснати![]()
Иво, каква вероятността ако труса е разрушителен да напуснеш висок блок? Аз пих една студена вода, а за интернет даже и дума не може да става да се разсънвам 3 часа посред нощ.
Ами давам ти пример - вторичния трус се е усетил много по-силно в Кюстендил, от колкото първичния. Т.е. епицентъра се е изместил.
Сега си представи, че първичния е бил в Дупница (примерно) и ни е разлюляло така. Там да речем е било 8 по рихтер, информационните агенции докато реагират и разберат съответно разтръбят къде какво се е случило, ти вече си откъртил, щото е минало, пък и си усетил 4-5, да речем. Знаеш, че вторичния ще е по-слаб и лягаш смело да спиш. Вторичния да е 7, ама баш под твоя блок, а ти спиш зимен сън. Кофти е да те събуди полюлей по главата, например, нале?
Не случайно си пишат хората, че по време на земетресение трябва да застанеш под трегера, а след него - по най-бързия начин навън... На нас с Жорката и Полина ни отне 3 минути откакто спря труса да се облечем и да слезем долу. На 7-я етаж, по стълбите.
В София, квартал Левски в къша на втория етаж - раздруса брутално, но без щети.Минахме само с уплаха.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
kriso_g написа:...
Нямам доверие ни на панелки, ни на ЕПК, ни на пишман мастери строители, изпълнили петолетката на принципа "пет за четири".
Ако ми е "даден" шанс да се изнеса след първия трус се възползвам без да му мисля.
Който е по-смел си прави сметката сам за себе си.
Няма прави и криви, докато не се случи най-лошото на някого.
Да пием по една студена вода, че няма жертви!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”