Земетресение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Земетресение

Мнениеот radotom » Вто 22 май 2012 12:32

Тюууу... как ме събуди жената в 3 по нощите! :banghead:
Па и трябваше да ставам да ходя при малката, да не вземе да се събуди нещо и да се стресне, че батко й е станал (а той просто не беше лягал! mhihi )
В 5 (чета тук, че и тогава имало) жената вече беше излязла за работа и аз съм си хъркал блаженно! :asleep
Ам тъй, де!
От 16-тия етаж, където живея, ако тръгнеш да слизаш - то ша съмне!
А и трябва да съм луд!
Като падне блока и ме затрупа?!
А така пак ще ме затрупа, 'ма първи ще ме изровят! :mrgreen:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 22 май 2012 12:33

Първо се евакуирам в колата, пускам wifi hotspot-а на теУефона, паля лаптопа, зарежда се skype и виждам как зет ми ми пожелава добро утро от Банкя mhihi , проверявам новинарските сайтове, пускам радио "Хоризонт" и чак тогава се сещам за форума и фейсбука :D Бях сформирал своеобразен кризисен щаб.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Вто 22 май 2012 12:43

Еб@ си майката..тва е тресло цяла България бре.Тамън се унасях към 3 часа и ми се разджаса кревата,става въпрос за Петрич scare

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 22 май 2012 12:58

radotom написа:Тюууу... как ме събуди жената в 3 по нощите! :banghead:
Па и трябваше да ставам да ходя при малката, да не вземе да се събуди нещо и да се стресне, че батко й е станал (а той просто не беше лягал! mhihi )
В 5 (чета тук, че и тогава имало) жената вече беше излязла за работа и аз съм си хъркал блаженно! :asleep
Ам тъй, де!
От 16-тия етаж, където живея, ако тръгнеш да слизаш - то ша съмне!
А и трябва да съм луд!
Като падне блока и ме затрупа?!
А така пак ще ме затрупа, 'ма първи ще ме изровят! :mrgreen:

Вашия блок ако падне настрани , твоя етаж ще го търсят в Кичука :D

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 22 май 2012 13:05

Аз се прибрах дърву пиян и не разбрах кво се люлее толкова аз или земята хахахах

Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Мнениеот d0n_t0ni » Вто 22 май 2012 13:09

В Плевен също много силно разклати, щом на 2 пъти се събудихме и съседите слизаха пред блока в 03:01 и 04:30. А в тия нашите панелни блокове в жк "Дружба" беше голямо скърцане.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Вто 22 май 2012 13:22

Големи мъже, голямо чудо, чак добре сте си изкарали... Който каже, че не го е било страх, лъже :screwy

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Вто 22 май 2012 13:46

baracuda681 написа:Големи мъже, голямо чудо, чак добре сте си изкарали... Който каже, че не го е било страх, лъже :screwy

+1 :wink:
Днес всеки говори, как не му пукало, какво лафче и бири спретнали пред блоковете, как спали като порове и мислели, че жена им се натиска посреднощ и т.н. Аз лично живея в солидно построена къща и предпазната мярка бяха касите на вратите, пред опцията да ни се изсипят керемидите и комините отвън, но при огледа за евентуални щети видях някои от дневните "храбреци" по бели гащи и халати да мръзнат на улицата... друго си е пред клавиатурата mhihi
На синовете ми (6 месеца и 2 години и 4 месеца) обаче им беше любопитно и почти забавно случилото се, докато възрастните пихме кафе посред нощ за корекция на кръвното :roll:

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Вто 22 май 2012 13:52

много са ми интересни коментарите от типа "е какво толкова е станало" или "аз пък изобщо не се уплаших"
според мен, който не се е уплашил или не му е мил живота или просто лъже, за да се направи на много печен
колеги ако не се уплашите от земетресение 5.8, от какво тогава ще се уплашите(атомна бомба ли) :screwy
айде със здраве и дано не ни се налага да преживеем такова нещо отново :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 22 май 2012 13:52

Няма ли кой да заключи тая тема?

Имаше земетресение,всички го усетихме.

Важното е,че няма жертви :!:

Стига разтягане на лУкуми :screwy

Безсмислени коментари само....кой усетил,на кой му станала патката :screwy

Последна промяна от Varbona на Вто 22 май 2012 15:04, променено общо 1 път.
Причина: моля без безсмислени коментари относно безсмислени коментари

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 май 2012 13:59

Може да се страхуваш от нещо лошо, което очакваш и нямаш план/вариант да избегнеш. В случая те връхлита нещо неочаквано и в зависимост от характера, някой действат спокойно дори меланхолично, други бягат, трети се вцепеняват, блокират от страх или др.
Най-вероятно изобщо нямаше и да се наддигна от леглото(което в такава ситуация е правилното решение, стига да няма опасност да падне гардероб, шкаф или друго върху него), ако половинката ми не беше скочила като подплашена котка и грабнала ръката ми, за да застанем под касата на вратата на банята. Странното е, че изобщо не се притесних за живота си, да бягам извън сградата или каквото и да било, а първо погледнах дали не е отлетяла антената от балкона, а после поставката с бутилки вино, намираща се върху един кухненски шкаф.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 22 май 2012 14:05

Живи и здрави сме!!!!!!!!!!!!!!
Според данните, които гледам за епицентър на земетресението то е на 3км. от нас!!!?!

Такъв кошмар и ужас не пожелавам на никого и никога!
Събуди ме страхотен трус и тътен!
В стаята беше като сюреалистичен филм- всичко летеше и се движеше.
Абе думи немам!

мазало е ама майната му
важното е, че няма жертви
в такива моменти човек си преосмисля ценностите и приоритетите.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 22 май 2012 14:08

Не мога да кажа, че съм изпитал страх. Първо толкова ми се спеше, че едва разбрах какво точно се случва. Второ бях толкова сънен, че явно не съм преценил ситуацията трезво защото станах от кревата чак като спря труса. Обух си панталоните и докато се чудех дали да си слагам чорапи или да скачам директно в чепика нещо ми размина мерака да излизам навън. На улицата валеше и нямаше никой. Нещата поутихнаха и прецених, че е дребна работа. Пуснах ТВ-то и нямаше никакъв отзвук. Пуснах компа и видях една новина + форума. Изпуших две цигарки на балкона и си легнах отново.
Жена ми не мигна цяла нощ, а аз си заспах като пич. Към 4 и нещо ме събуди по-слаб вторичен трус и жена ми нещо мрънкаше, но отебах и спах спокойно до 6 когато станах за работа.
Днес след като видях новините и изчетох къде какво се е случило като че ли постфактум ми потрепери под лъжичката но... след дъжд качулка дет се вика :)

Да кажа, че не съм изпитал емоция не мога, но определено нямах време да се страхувам. За паника пък дума да не става.
Твърдо вярвам, че пред майката природа няма кой да се изправи и ако е дошъл момента да си идем файда от страх и паники няма.
За мен лично снощната история е добър повод да си припомня колко дребен и безпомощен е човек и как нищо не зависи от него. Колко смешни и жалки са мечтите, амбициите, мераците и плановете ни...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи. Днес ни има, а утре не :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 май 2012 14:24

gofera е бил почти в епицентъра на труса и явно при него и бил ад под небето, просто ние макар и сравнително на близо до Перник, все пак не сме изживяли това. Да не дава Господ. У нас бяха паднали само едни капки за нос и сух дезодорант, който може и да е бутнала половинката ми.
Groznika е много прав.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 22 май 2012 14:37

Страх ме беше, даже доста се притесних - незнаех дали ще се наспя като хората от глъчката под прозореца.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”