разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: разрешително за оръжие

Мнениеот Iezekil » Сря 23 мар 2016 18:02

Стига с тая самоотбрана,не ща да съм толкова близо до нападателя си,даже и за бухалка да говорим.Да разрешат въоръжаването пък нико не ви кара насила да си купувате пищови.Аз не ви убеждавам,че ви трябват,вие не ме убеждавайте,че не ми трябва.Всеки има глава и си решава,на мен ми трябва пищов и ако го използвам,то ще е след като съм си направил сметката.
Само дето ми се струва,че ако разрешат оръжието ще сме към 99% въоръжени,което ще рече,че много от неискащите в този форум,всъщност ще си купят тайно...

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 23 мар 2016 18:19

Абе аз съм убеден , че има много тайно притежаващи........но не знаят колко курав и сурав е закона.......за един патрон има осъдени на ефективни присъди - члена е от 1г. до 7г. Не се надявай , че ще облекчат режима за носене на оръжие. Убеден съм , че скоро няма да ти разрешат да запашеш бленувания кобур, и затова ти давам алтернатива - за да спиш спокойно. Сам виждаш как с един чадър - момата ги попиля за 7 секунди. Не е нужно да се обучаваш 20г.......нужни са ти 5 или 6 основни хватки .Главното е как да обезоръжиш противника , и да го приведеш в безпомощно състояние. Не е толкова сложно......повярвай в себе си и ще спиш спокойно.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 мар 2016 18:42

А на мен ми иде направо да трепя.Може ли цял форум да е пълен с тъпанари. :banghead

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 23 мар 2016 18:44

Ами затова държавата е на този хал........останахме само тъпанарите. Умните дръпнаха за чужбина.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 мар 2016 18:52

Преди няколко години винаги съм казвал ,че полицаи и бърза помощ не трябва да се бият.Преди няколко дни на моята жена и прилоша.Ами трябва да се бият и то много. Толкоз от мен .ТЪПАНАРИ :flag_bulgaria

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 мар 2016 19:05

Това изкара една обикновена тема в нашия форум.Разликата от Софийските умни глави и северозападна и югоизточна БЪЛГАРИЯ ще ни доведе до това да се изтрепем самички.Без участие на главните герои в тази тема.....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 мар 2016 19:06

Според д-р Цзян Цин, кардиолог от Университета на Калифорния в Сан Франциско, има вероятност електрошокът да предизвика т.нар. вентикуларна фибрилация - спазъм на сърдечния мускул, прекъсващ изпомпването на кръвта. (В българската брошура за Х26 обаче изрично пише, че тейзър не влияе на сърдечния ритъм.) Когато натискаш няколко пъти спусъка, за да обездвижиш "целта", нещата заприличват на игра на руска рулетка - не знаеш кога точно може да убиеш човека, допълва доктор Цин.

Ето това за почитателите на електрошоковите оръжия. Честито. За 3 бона и пак в затвора.
По-добре си купете пистолет за 200лв и оставете останалите 3000лв за подкуп на съдията...
дърт милиционер написа:Този клип е за колегата баш пищоолу мераклия...Поучителен е , пък може и да повярва в обучението по самоотбрана........

Да. Някакви 14-15 годишни дрисльовци. Айде да те видим срещу някой, който идва да ти замаква с брадва или щанга. Самоотбрана обучение - само пропиляни пари. Никой, който ти идва на "гости" вече не идва с голи ръце. А идват с щанги, брадви и резачки. :no Защото имат голям страх от полицията, за това.
Истината е, че аз имам резачка за дърва. Утре мога да те нападна с нея, това хипотетично. Никой каратистки ход няма да ти помогне срещу острието, което идва към теб. И спора тогава ще трябва да го продължиш с оня горе, понеже мене след това най-вероятно ще ме пуснат с условна. :no
Имам личен опит с крадци, като на теб не ти са се случвали, недей ми говори глупости, много ти се моля.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 23 мар 2016 19:15, променено общо 1 път.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 мар 2016 19:15

за 200 лева пистолет няма .И не се знае дали ще влезеш в затвора.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 мар 2016 19:17

Bioside написа:за 200 лева пистолет няма .И не се знае дали ще влезеш в затвора.

Има бе. Дори за 150лв има. Ето:
FEG AP 7,65mm
Следващият е 300лв - Макаров
Макаров 9x18
Да не мислиш, че искам да ставам екшън герой с по 2 картечници във всяка ръка? :gruebel Обаче нямам намерение да влизам в ръкопашни схватки, ако мога да ги избегна. Още повече, че крадецът може да е въоръжен с брадва, щанга или резачка за дърва. Колкото и абсурдно да звучи, мисля че вече има 2 случая в последните няколко години, където старци са пребивани и наранявани, заплашвани с резачки за дърва. Това е като сюжета на Тексас Чейнсау Масакре. Трагичното е, че е истина. :no Другата истина е, че аз не съм от хората, които ще излязат да гърмят просто така. Може да го имам, може да е разрешено да го използвам и пак нито един патрон да не изстрелям по човек, докато съм жив.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 мар 2016 19:24

Ти откъде си .Не виждаш ли ,че няма смисъл.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 мар 2016 19:43

инжектопляктор написа:... резачка за дърва...

Къртиш миФки, честно :bowdown :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 мар 2016 20:45

icoico написа:Къртиш миФки, честно :bowdown :mhihi

:screwy :banghead :no
С брадва и резачка цигани нападнаха адвокат, полицай и дансаджия

Според първоначалната информация 75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга били изненадани в съня си от трима маскирани, които нахлули в къщата с взлом. Нападателите започнали да бият възрастната двойка с твърд предмет, докато ги оставили в безпомощно състояние.

На 3 ноември 2014 г. 82-годишният Боню и 77-годишната Мавруда Добреви от хасковското село Малко Градище бяха нападнати от трима маскирани мъже. Пенсионерите бяха бити жестоко и заплашени, че ще бъдат разфасовани с моторна резачка, за да дадат на крадците спестените си пари.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 мар 2016 21:03

:screwy
Прикачени файлове
2110896175.jpg

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 мар 2016 21:10

forski написа::screwy

В същата страна на година има 367 832обира/кражби от жилища при население 318.9 милиона.
В България за година 2013 има 130 000обира/кражби от жилища при население 7.265 милиона
Кажи ми, къде има по-малко кражби на глава от населението и къде е по-добре? :gruebel
И още 5 минути за размисъл, защото се говори че има поне още толкова кражби в страната, които не са обявени в полицията.
Ако извършим груби сметки за пет години назад, ще се получи цифра от около 750 000 жертви на битовата престъпност. Тъй като обаче се смята, че необявените в полицията престъпления са поне още толкова, би трябвало да умножим по две. Така стигаме до печалния резултат от милион и половина българи с разбити и ограбени имоти, откраднати и запалени автомобили, пострадали от джебчийство и улични нападения, жертви на побой и прочие черни хроники на всекидневието.

И още нещо да ти светне - за 2010 година:
By property crime offense, the arrest rate for burglary was 94.3; l

Т.е 94 процента от всички обирджии са били арестувани. В България колко обирджии ходят с по 10 условни присъди, висящи дела и грабят, изнасилват и т.н, а?
Дай да видим нататък статистиката на НСИ и на ФБР
За 2010 година престъпленията, които са обявени в Полицията са тотал 535 745 в България
За 2010 година престъпленита, които са обявени в Полицията в САЩ са 1 246 248.
Забележи, че разликата в населенията на България и Сащ е 45 пъти!!! :beat_butt2
При 45 пъти разлика в населението имаме 3 пъти разлика в броя престъпления. Шансът да ти се случи нещо в България е 15 пъти по-висок, отколкото в САЩ. И после ми говорите за оръжия и т.н? Колко лошо било там, па колко хубаво тук? :screwy :screwy Абе, вие сериозни ли сте?
п.п Информацията за престъпления в САЩ е взета от страницата на ФБР Престъпления с насилие - 2010 година-ЦЪК
За България информацията е взета от НСИ Престъпления, регистрирани от Полицията в България

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 23 мар 2016 21:34, променено общо 1 път.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 мар 2016 21:34

Дотгегнало ми е от софийски педали дет са заключени зад 2 врати.Елате в провинцията.Срещнете се с .......... и тогава търкайте клавишите....

Последна промяна от Bioside на Сря 23 мар 2016 21:40, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”