Протест срещу акцизите на горивата, включете се, ако искате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Вто 03 юни 2008 14:07

В началото бяхме около 50...междувременно се присъединиха и други с течение на времето и самия протест. Както каза колегата по-г-ре всичко беше културно и примерно, без тъпи изцепки.
Иначе да, снимаха от разни телевизии, за Би ти ви съм сигурен. Довечера в новините повече инфо !

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 03 юни 2008 14:20

много несериозно отношение на потребителите на този, а и не само форуми. бяхме всичко на всичко 7 фолксвагена.

вместо да търкате клавиатурите да бяхте се разходили малко, стига сме чакали някой друг да ни свърши работата. точно заради това отношение сме на този хал. засрамете се малко и нека на следващия протест да покажем какво е гражданско общество.

п.с. оправдания от рода: на работа съм, ще пътувам, трябва да уча за изпити и тн. са несериозни, сегашните цени ни бият всички по джоба и ако искаме промяна трябва да се борим за нея

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 03 юни 2008 14:32

а не е ли така... промяна да идва не с намаляването на някакъв акциз, които трябва да се прибира от държавата по една или друга причина, а с повишаване на стандарта, т.е. жизненото разнище на населението :?:
по-цял свят печалбата е в порядака на 10 до 20 % в зависимост от бизнеса, само у нас е в пъти по-висок, а заплатите в пъти по-ниски
ай да не критикуваме само защо някой не мисли като нас
темата е много взривоопастна и моля казвайте си мненията без да упреквате потребителите, защото основата на т.н. гражданско общество е гражданското съзнание, което макар и заспало у нас много често мисли и логично

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Вто 03 юни 2008 14:51

Протестът не е срещу самата цена като такава. Става дума за стандарт на живот, според който в момента с една средна заплата 500 лева си купуваш има няма 200 литра гориво на месец. На всеки е ясно, че цената колкото и да ни се иска не може да падне с повече от 10 стотинки, най-вероятно това няма и да се случи, НЕ е там въпросът. В исканията са написани очаквания за прозрачност, отчетност и други такива неща. Но да се мисли, че ситуацията в момента е правилна е просто ненормално.
Не призовавам никого да си зарязва работата или бебето, за да дойде на протеста, това всеки сам си го решава. Според мен всеки по един или друг начин трябва да реши гражданската си позиция и да реши как ще я покаже. Повечето хора из форумите сме млади момчета, колкото и тъпо да звучи, промяната трябва да започне от нас, да гласуваме като има избори, да работим все по-съвестно за да заслужим заплати като в Европа. Не само да протестираме против това което другите правят или не правят, а малко или много да се огледаме в самите себе си и да разберем, че и ние трябва да се променим...да не си крадем лайстните, да не си дерем колите, да не си мятаме фасовете по улицата,да не гледаме да минем метър , де що е възможно и т.н. и т.н.

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Вто 03 юни 2008 14:57

Tomcat написа:много несериозно отношение на потребителите на този, а и не само форуми. бяхме всичко на всичко 7 фолксвагена.

вместо да търкате клавиатурите да бяхте се разходили малко, стига сме чакали някой друг да ни свърши работата. точно заради това отношение сме на този хал. засрамете се малко и нека на следващия протест да покажем какво е гражданско общество.

п.с. оправдания от рода: на работа съм, ще пътувам, трябва да уча за изпити и тн. са несериозни, сегашните цени ни бият всички по джоба и ако искаме промяна трябва да се борим за нея

да трябва да се борим...........
днес ходих и пак ще отида.........и приятели и съседи ще заведа

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 03 юни 2008 15:27

това са цените в евро в европа за месец февруари тази година.

http://www.aaroadwatch.ie/eupetrolprices/default.asp

на мен ми се струват доста близки до нашите. нали уж в България работната ръка е евтина, нали излиза по-евтино да се произвежда тук отколото в чужбина, нали си имаме руска рафинерия. Как тогава цените на бензина са същите като в Европа, и колко деееба е маржа на Лукойл и на бензиностанциите.

За това се борим, не да ни връщат акзиц, не да ни баламосват с ЕС, а да има прозрачност,за да знам като плащам 2.50 за литър бензин къде отиват тези пари, кой ги прибира и какво прави с тях.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 03 юни 2008 18:17

Току що мина репортаж по бТВ. Изкефих се като видях нашите хора от форума!!! Само така, продължаваме!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 03 юни 2008 18:19

евала!

Потребителски аватар
jeko01
Автомобил: pasat B5
Двигател: AFN 1.9 TDI

Мнениеот jeko01 » Вто 03 юни 2008 18:24

И АЗ съм за ЗА протеста самоче немога да дойда за жалост... :( :evil:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 03 юни 2008 18:26

jeko01 написа:И АЗ съм за ЗА протеста самоче немога да дойда за жалост... :( :evil:
отвори сикапачката на резовоара

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 юни 2008 18:30

в колко е късната емисия по БТВ?

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 03 юни 2008 18:30

Ебаси несериозниците сте...писали ще дойда 1000% и още от снощи се почна ами аз такова аз онакова е тва е българина :idea: За това сме на това дередже всеки може да пише от компютара,ама да си надигне гъзъ и да дойде не!!!
Разочарован съм от вас :!:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 03 юни 2008 18:33

Smoke написа:в колко е късната емисия по БТВ?

22:00

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 03 юни 2008 19:16

santo_trafficante написа:
Ludia написа:
Cherepaha написа:баси смотаната тема ... mhihi
:lol: :lol:
DPOP кинозвезда mhihi
то и Varbona го даваха оня ден mhihi
:roll: поне му стиска да излезне пред камерата и да каже това което мисли, мисля че само това стига да бъде поне малко уважаван!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 03 юни 2008 19:21

Hertz написа:
santo_trafficante написа:
Ludia написа:
Cherepaha написа:баси смотаната тема ... mhihi
:lol: :lol:
DPOP кинозвезда mhihi
то и Varbona го даваха оня ден mhihi
:roll: поне му стиска да излезне пред камерата и да каже това което мисли, мисля че само това стига да бъде поне малко уважаван!
е й? да не би да намалиха горивата. що се излагате. абе тя държавата на кино върви !
ми да излезнеме и за тока да стачкуваме :roll:
колкото пъти са дошли другарите на власт толкова пъти са се оакали нещата :wink:
ама така става защото ги мързи хората да гласуват :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”