2+2×2 или защо Excel смята грешно?
Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати.
Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2".
Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8… Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна…Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8… а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията)
Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията – 6(!) и втрещих цялата фирма.
Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се получава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място.
Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft – на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"
FUN
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: FUN
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
hooligans написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Проба, проба... пробация

- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Homemade Cat Lift
http://www.techeblog.com/index.php/tech ... e-cat-lift
http://www.techeblog.com/index.php/tech ... e-cat-lift
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE

тоя е

- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Хруп, Хруп, Хруп

Горкия.. май не е много добре !

И е голям фен на Северна Корея

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
още няколко
- theraven
- Контакти:
Кой ше се познае 

А тоя със самочувствието кой е?

А тоя със самочувствието кой е?

- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- theraven
- Контакти:
...девствена навсякъде може би

Айде и един виц:
В един затвор настъпила кризата и вместо 2-ма в килия ще са по трима. Един ден по-рано преди да сложат нов съкилийник при "двойката" надзирателят им казва - "Момчета, внимавайте, много закоравял престъпник ще ви докараме тука" и изрежда: "изнасилвач, сериен убиец и т.н. прякорът му е "майката". Онези се спукали от смях и си казали "аа ние тоя ще го ебем и бием по цял ден" На другия ден идва един 2.20м висок, космат, татуиран, и МНОГО ЕДЪР, навежда се (защото иначе не може да влезе в килията) и им казва: "Здравейте, момчета, аз съм Майката... цицката е една там долу (като си сочи оная работа), лапа се през ден......"

Айде и още един:
Урок по биология. Госпожата е донесла плакат с екзотични птичи опашки и започва да изпитва:
- Иванчо, тази шарена опашка на какво птиче е?
- Госпожо, как може по гъза да разбера каква е птицата?
- Марш, утре да дойде баща ти.
На другия ден преди началото на първия час се отваря вратата на учителската стая. На вратата един рошав мъжки гъз, висят му рунтавите мъдури и дрезгав глас казва:
- Ей, умни даскалки, познайте на кой бащата е дошъл!?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”