Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот Pichaga » Пет 18 мар 2011 21:39

значи нещата изкристализират

1. цената на горивата не е висока-като в цяла европа е!
2. доходите са ни ниски!

т.е. срещу кое да се протестира-срещу цена, която е такава в европа или срещу заплати, които са ниски?
айде като отговорите на този въпрос, ще стигнете и до другия въпрос. Защо са ни ниски доходите. Е виж това е интересна тема!
а темата за "високите" цени на горивата поне пред мен не стои! Просто няма такава тема.

Като почнете да пишете срещу ниските доходи, моля за две неща
1. Да не намесвате политика, ББ, СД, ЦЦ и тем подобни
2. Да обясните колко сте умни, компетентни, незаменими и кой е тоя работодател-изедник, който ви плаща толкова ниски заплати

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 18 мар 2011 21:40

los_tigros написа:Към стадото ме причисли ТИ колега,когато каза,че всичко които не участват в протеста са овце.Аз ги виждам по друг начин нещата.Аз не се редя на бензиностанциите с още 30 коли,защото някой ми е казал,че така ще се сваля цените.Аз или ти сме в стадото в този момент?
Може би просто аз работя и мисля как да си увелича доходите в този момент,за да не ме притеснява цената на горивото.
Аз съм на мнение,че протест не се прави като отиваш и купуваш продукта,който твърдиш че ти е скъп.

Браво колега. е така се прави. Работо, работи и плащаи скъпо гориво а утре като го направи некои 10 лв литъра не казваи че ти е скъпо а почни да работиш повече дайе и нощни смени а когато го направят 15лв си сложи фенерче на оная работа та да си светиш и да пестиш ел енергия и се моли като стане 20лв да ти покарат оше 2 ръце за да можеш да работиш за двоино , но не не се оплакваи от високите цени , така ти е добре. да живее мазохизма и робството

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 мар 2011 21:41

а да :!:
следващата ЛИЧНА нападка, ще бъде санкционирана, по правилата на този форум :wink:

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 18 мар 2011 21:44

май решението е да чакаме ел.автомобилите втора ръка да излезнат на БГ пазара :drive :yahoo:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 18 мар 2011 21:45

vladobo написа:
los_tigros написа:Към стадото ме причисли ТИ колега,когато каза,че всичко които не участват в протеста са овце.Аз ги виждам по друг начин нещата.Аз не се редя на бензиностанциите с още 30 коли,защото някой ми е казал,че така ще се сваля цените.Аз или ти сме в стадото в този момент?
Може би просто аз работя и мисля как да си увелича доходите в този момент,за да не ме притеснява цената на горивото.
Аз съм на мнение,че протест не се прави като отиваш и купуваш продукта,който твърдиш че ти е скъп.

Браво колега. е така се прави. Работо, работи и плащаи скъпо гориво а утре като го направи некои 10 лв литъра не казваи че ти е скъпо а почни да работиш повече дайе и нощни смени а когато го направят 15лв си сложи фенерче на оная работа та да си светиш и да пестиш ел енергия и се моли като стане 20лв да ти покарат оше 2 ръце за да можеш да работиш за двоино , но не не се оплакваи от високите цени , така ти е добре. да живее мазохизма и робството

Да,колега.Така се прави!Работи се!За да можем да си позволяваме все повече и повече неща,които не сме можели преди.Не като поскъпне нещо да седнем и да ревем,че ни е скъпо.Ама защо ни е скъпо?Щото изкарваме малко пари ли?Естесвено че ДА.Ти ходи ли да протестираш пред твоя работодател,че заплата ти е малка и вече не можеш да си позволяваш токова горио колкото преди?

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 18 мар 2011 21:53

Pichaga написа:значи нещата изкристализират

1. цената на горивата не е висока-като в цяла европа е!
2. доходите са ни ниски!

т.е. срещу кое да се протестира-срещу цена, която е такава в европа или срещу заплати, които са ниски?
айде като отговорите на този въпрос, ще стигнете и до другия въпрос. Защо са ни ниски доходите. Е виж това е интересна тема!
а темата за "високите" цени на горивата поне пред мен не стои! Просто няма такава тема.

Като почнете да пишете срещу ниските доходи, моля за две неща
1. Да не намесвате политика, ББ, СД, ЦЦ и тем подобни
2. Да обясните колко сте умни, компетентни, незаменими и кой е тоя работодател-изедник, който ви плаща толкова ниски заплати

:beer Аз пак казвам, работя за 30лв на ден, частна фирма, строителство. Зареждам всяка сутрин за 10лв гориво, плащам наем и имам жена без работа и дете ученик. Протестирам срещу съотношението цена гориво - заплата , сравнено с съотношението в ЕС ,защото горивата с акцизи и др такива неща някои си ги изравни с ЕС.Това няма нищо политическо а е просто част от живота ми и не съм съгласен и затова ще изляза отново

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 18 мар 2011 21:56

los_tigros написа:
vladobo написа:

Да,колега.Така се прави!Работи се!За да можем да си позволяваме все повече и повече неща,които не сме можели преди.Не като поскъпне нещо да седнем и да ревем,че ни е скъпо.Ама защо ни е скъпо?Щото изкарваме малко пари ли?Естесвено че ДА.Ти ходи ли да протестираш пред твоя работодател,че заплата ти е малка и вече не можеш да си позволяваш токова горио колкото преди?

Да ходих. И тои каза кат не те устроива напусни, защо. аз работя както съм работил и преди. нито по малко нито повече. Е зашо тогава горивото поскъпва и на мен не ми стигат парите? зашо преди да зарейдам за 5 лв сега за 10-15 а цената на моя труд да е същата.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пет 18 мар 2011 21:59

Аз за себе си знам едно....20 години ни сме научени да мрънкаме(по кафетата )но като загрубеят нещата ....друг да излезе с гърдите напред а ние да чакаме после и ако е добре ок,ако не продължаваме да мрънкаме и да пиеме кафе!!!За ..протеста съм и тогава си бях на село...иначе щях да съм с парада в Монтана нищо че не ми е разрешено(служебно)....монопола няма как да се махне защото НЯКОЙ има икономическа изгода.....колеги - всичко в тоя свят се движи от интереси(пари)....това съм го научил малко късно може би но за мен по истина няма....повече няма да пиша да не досаждам ...успехи на всички пожелавам!!!

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 18 мар 2011 22:00

Е това се опитвам да ти обясня.Цената на твоя труд не е проблем за дистрибуторите на гориво.Не ни е скъпо горивото.Малко са ни парите.Там трябва да се стремим да постигнем резултати.А не да сваляме цената на бензина,захарта или олиото. :beer :beer

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 18 мар 2011 22:07

Е да де нали казах - отивам при шефа и искам пове4е пари за същия труд а тои каза - кат не ти харесва напусни.Ама ако се понадигнем повече хора в тая държава могат да се постигнат 2 неща спад на цените или дъно на заплатите по ЕС пример и стандарт, и двете неша ме устроиват , единствено не ме устроива ес цени нафта бг заплати

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 18 мар 2011 22:09

vladobo написа:Е да де нали казах - отивам при шефа и искам пове4е пари за същия труд

Ето го ключа за палатката?Защо за същия труд.Като искаш нещо повече първо предложи нещо повече ;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 мар 2011 22:15

Нафта с 14 ст по-скъпа от бензина при по-ниски производствени разходи и по-нисък от европейския акциз означава чудовищна печалба за някого!!!!А това на прост език се нарича спекула.Но когато това се случва в условия на криза и след масов протест това си е подигравка с народа български.Всъщност това се и очакваше...затова и протестите бяха безсмислени...просто петролните търговци се усмихнаха иронично от ценовите табла на бензиностанциите. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пет 18 мар 2011 22:17

Аз мисля, че тези протести за горивата всъщност са протести против неспособността на управляващите да мислят за България и за нас нейните граждани. Поради това аз не се включих в неделя, защото едва ли не протестирайки на бензиностанциите, излиза че е срещу тях - все пак се възпрепятства нормалната им работа. Не че няма какво да желаем и от тях (по-добро обслужване, по-нормални цени в магазините и т.н.), но пак се връщам към първото изречение - протеста е срещу политиката на управляващите или по-скоро, според мен, липсата на такава (то е ясно от всички вече).
Крайно време е да помислят и за нас и точно това е начина да го заявим твърдо и последователно!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 мар 2011 22:19

и цената, която е в цяла европа близка е заговор на всички илюминати петроладжии от европата :shock
или заговор на ОПЕК :roll:
или просто идва края на света

стига, моля ви
цената на труда е ниска
качеството на труда е ниско
това е

заговор на световните петролни шейхове разбира се, че има и се казва картел-ОПЕК примерно. Но не е той причината, пак казвам

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 18 мар 2011 22:30

Pichaga написа:....заговор на световните петролни шейхове разбира се, че има и се казва картел-ОПЕК примерно. Но не е той причината, пак казвам

А да бе.
http://bgtatko.bg/4117/5-neshta-koito-t ... m-za-opek/
Имаше една статия в Дейли Нюс,но сега немога да я намеря там имаше доста неудобни факти за ОПЕК.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”