"Да израснеш през 90-те", Помните ли, когато...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Re: "Да израстнеш през 90-те", Помните ли когато?

Мнениеот luboveliki » Съб 03 мар 2012 22:03

много носталгична темичка,наистина ми изплуваха спомените,по хубаво време беше от сегашното,даже и аз да съм с прогреса ,съжалявам че ни отне много нещя......ех еххххх :да: :да:

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Съб 03 мар 2012 22:23

Не че съм много голям, но много от тия неща си ги спомням! Тъжно е когато гледаме затлъстелите дечица, които по цял ден стоят пред щайгите и след това се чудим защо били пълни. Та ние(аз и моите приятели) имахме един и същ график всеки ден. Сутринта ставаш, отиваш на училище... всяко междучасие гоненици из коридорите... след училище се прибираш, хвърляш раницата и кой ял кой не ял пак на площадките със скъсаните гуменки играехме мач до полуда, не защото нямахме пари за нови обувки, а защото ги използвахме постоянно, не само до магазина и обратно. След цял следобед в игри и веселие с приятели се прибираш, хапваш на бързо и лягаш и спиш като къпан. Не стоиш до 2-3-4 часа след полунощ в skype или facebook. Тъжното е че днешните деца никога няма да разберат какво имаме в предвид. Винаги ще си мислят че те имат по-добро детство защото мама и тати имат пари и им купуват телефони(джобни компютри), лаптопи, PSP-та и незнам си какви "чудеса" на техниката...

П.П. Едно време нямаше значение кой колко богати родители има. На игрищата всички бяхме равни!

Поздрави! :да:
Митко от Сливен.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Нед 04 мар 2012 21:29

Хора върнахте ме доста назад във времето и се просълзих,купища скъсани баскетболни, футболни, волейболни топки, скачане на въжета, федърбали, гоненици, щуротии по горски местности, фишки, колекции салфетки, миришещи листчета, колекции от дъвки турбо, колекции от детските колички (макетчетата)и др. и др.Бяха вълшебни години и днес след обяд случайно по мойта улица минава един от хората с който сме израстнали заедно, 5 години, че и повече не го бях виждал това момче.Ех, леле.......,Първите стъпки в чалгата, Радо Шишарката, Камелия, Глория,Тони Дачева, Лия и Кондио. Имаше едно предаване по Канал 1 "Като лъвовете" с Ники Априлов..........

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Нед 04 мар 2012 22:17

Aimbotfan написа:
barezifranko написа:Кока-Колата и Фантата бяха в стъклени бутилки от по 330 мл. Лимонадата беше 1.5 л

И не само лимонадата, имаше и Фанта и Кока Кола в големи стъклени шишета, само не си спомням литър или литър и половина ли бяха. И бяха с капачки с винт. Моля ако някой колега има още такова залежало шише да го снима. Спомням си, че масово се наливаха различни ракии и вина навремето в такива ;)

Ще го снимам имам такива шишета от кока кола по 1,5 литра са.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 04 мар 2012 23:18

Много готина тема!Върна ме доста назад! :) Замечтах се...де да имаше машина на времето...искам да се върна отново в първи клас!Да изживиея още едно невероятно детство!!!
Цяла нощ няма да мога да спя...
Още веднъж,страхотна тема!!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 04 мар 2012 23:56

Никога няма да се върне нашето детство, но никой не спомена основното, с което детството ни привлича, очарова и ще остави само хубави спомени и това е БЕЗГРИЖИЕТО. Съгласен съм с всичко написано до тук.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пон 05 мар 2012 0:21

Много пъти съм си мечтал да се върна през онези години когато живота ми беше буквално игра,но за жалост това няма как да стане,поне си имам хубави детски спомени.Като се замисля живота си тече неусетно...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 05 мар 2012 11:16

Ето нещо от нашето детство и не само от детството на бащите ни, че и на дедите ни http://www.lostbulgaria.com/

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 05 мар 2012 11:29

Само ще ви кажа едно.
Всяко поколение си мисли че е имало уникално детство и че е било последното по-рода си.
Предполагам сте слушали как по-възрастните винаги са по критични към по-младите и казват че младежта никога няма да разбере какво е било тяхното детство.
Това е нещото което никога няма да се промени.
На обратния полюс - времето за различните поколения никога няма да е едно и също.
Нито детството им ще е такова. Нещата постоянно се променят и нито едно поколение не би считало че е имало по-лошо детство от другото.
Живота постоянно се променя, ценностите, възгледите...... въпрос на гледна точка.
Всяко поколение изпитва нещо уникално по-рода си.
Важното е да си щастлив с детството си.
Не виждам смисъл защо да претендираш че е по-добро от това поколение след теб или пред теб? Дали е или не е - това е доста разтегливо и много зависи от гледната точка.
Не можеш и не трябва да налагаш ценностна система и начин на поведение отпреди 10-20-30 години.
Трабва да се живее в днешно време с поглед обърнат напред, а назад .... само с усмивка и добър спомен :)

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 05 мар 2012 22:54

bugster написа:Само ще ви кажа едно.
Всяко поколение си мисли че е имало уникално детство и че е било последното по-рода си.
Предполагам сте слушали как по-възрастните винаги са по критични към по-младите и казват че младежта никога няма да разбере какво е било тяхното детство.
Това е нещото което никога няма да се промени.
На обратния полюс - времето за различните поколения никога няма да е едно и също.
Нито детството им ще е такова. Нещата постоянно се променят и нито едно поколение не би считало че е имало по-лошо детство от другото.
Живота постоянно се променя, ценностите, възгледите...... въпрос на гледна точка.
Всяко поколение изпитва нещо уникално по-рода си.
Важното е да си щастлив с детството си.
Не виждам смисъл защо да претендираш че е по-добро от това поколение след теб или пред теб? Дали е или не е - това е доста разтегливо и много зависи от гледната точка.
Не можеш и не трябва да налагаш ценностна система и начин на поведение отпреди 10-20-30 години.
Трабва да се живее в днешно време с поглед обърнат напред, а назад .... само с усмивка и добър спомен :)

bugster прав си.Да така е!Що ти трябваше да напишеш по горното?Темата наистина е прекрасна!

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пон 05 мар 2012 23:28

Mish87 написа:Кой е играл на топчетааа :applause: ЗУК !

не ти нищо всичко ми ,буриш от кале изодве изотри обувки с дупки отдолу поглащаха топчетата хахахах

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 05 мар 2012 23:41

H2O написа:bugster прав си.Да така е!Що ти трябваше да напишеш по горното?Темата наистина е прекрасна!

Никой не оспорва прекрасността на темата .... за всеки прекрасна по свой си начин.
Покрай всички тези хубави спомени на моето детство от 90-те, си спомних и за това как по-старото поколение ни хулеше че сме били пройдохи и в сравниние с тяхното детство нашето не е истинско и че било прекалено лесно....
Виждаше ми се много несправедливо както тогава, така и сега да се твърди че живота(детството) на някой не е истински при положение че не прилича на неговия или не се вписва в неговия калъп. Малко тесногръдичко ми се струва и преекспонирането ми иде в повечко.
Така си го почувствах и така го споделих!
FREEDOM ..... хахах - все още можем да изразяваме свободно мнението си .... нали ?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 30 мар 2012 21:49

bugster написа:
H2O написа:bugster прав си.Да така е!Що ти трябваше да напишеш по горното?Темата наистина е прекрасна!

Никой не оспорва прекрасността на темата .... за всеки прекрасна по свой си начин.
Покрай всички тези хубави спомени на моето детство от 90-те, си спомних и за това как по-старото поколение ни хулеше че сме били пройдохи и в сравниние с тяхното детство нашето не е истинско и че било прекалено лесно....
Виждаше ми се много несправедливо както тогава, така и сега да се твърди че живота(детството) на някой не е истински при положение че не прилича на неговия или не се вписва в неговия калъп. Малко тесногръдичко ми се струва и преекспонирането ми иде в повечко.
Така си го почувствах и така го споделих!
FREEDOM ..... хахах - все още можем да изразяваме свободно мнението си .... нали ?

Наистина е така :applause: Поста ми беше от рода на шегата.Като от едно време :wink:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 30 мар 2012 22:27

И телевизионните ни игри си бяха като игри за деца, супер марио тетриси а-у, не като на сегашните деца пълни с насилие и оръжия :evil:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: "Да израснеш през 90-те", Помните ли, когато...

Мнениеот mafiota » Съб 31 мар 2012 10:14

Изображение

8)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”