Oчаква ни сибирски студ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Oчаква ни сибирски студ

Мнениеот ivo_555 » Чет 02 фев 2012 11:21

Кодове модове, едно време в ерата на руските автомобили що всичките си палеха, ми оправете си которниците, кво се оплаквате, един изправен автомобил поне до -30 градуса би трябвало да си пали, от там нататък вече може да се говори чак!

Иначе много хора знаят да хранят, като сме нямали пари за гуми и гориво, на автобуса, а сега вие ходете на автобусите, пък такива като моя 20г. АБУ ще си пали и ще си го карам!

Един човечец от другия вход, с един Москвич, даже и модела му не знам, с четири кръгли фара, ми имам чувството, че сутрин нарочно излиза пали и прави една обиколка колкото да си дразни съседите мъкнещи кабели, акумулатори и туби с топла вода!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 02 фев 2012 11:31

eos написа:Спрете да гледате изцъклените физиономии на водещите на информационни емисии по американски тертип и нещата ще си останат същите като преди 10-15години...
код червено, оранжево, жълто, зелено - малоумници mhihi

Едно време слизах зимата, откопавах москвича на тати на паркинга, докато той размразяваше ключалката със концентрат антифриз. Отваряше вратата, сядаше, опъваше смукача и палеше. Акумулатора - произведен от Акумуникар/сегашния Монбат/, залят с асфалт отгоре.
А сега, не смея да измета снега, щото ще повредя блясъка на котора.
ivo_555 написа:....
Един човечец от другия вход, с един Москвич, даже и модела му не знам, с четири кръгли фара, ми имам чувството, че сутрин нарочно излиза пали и прави една обиколка колкото да си дразни съседите мъкнещи кабели, акумулатори и туби с топла вода!

Навярно модела е 408 :да:
Изображение

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 02 фев 2012 11:39

Същия :да: , и пали по добре от половината "модерни" коли по паркинга!

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 02 фев 2012 12:04

Имайки напредвид, че не бях пипал колата от понеделник, карам предимно градско на къси разстояния (от дома до работа, като в последно време колата е малко в застой и ходим с бащата с неговата като се паднем в една смяна), акумулатора ми не е зареждан на зарядно от 2010-та някъде... Та днес 5:20 някъде влизам давам на контакт, въртя и се чува кил-кил-кииил... чудя се ще запали ли :roll: та пак давам контакт изчаках малко завъртях чу се нещо подобно, припомпих газта и стана чудо :Mr Green Fun Еврика! Запали mhihi :drinking: Мисля после да откача акумулатора да го сложа да се зарежда и да го оставя после на топло (до камината примерно или в която и да е стая) и без това колата няма да се пипа до понеделник по обят (предполагам). Първо ще погледна да няма хлабава връзка на кабелчетата вързани към плюсовата клема, че тая планка дето държи акумулатора не се "справя" и той се мести напред назади и ми прави бели... В този ред на мисли някакви идейки някой може ли да ми даде за друга планка да придържа акумулатора или някаква скоба може би :roll: Също така се чудя ако с една спринцовка примерно цръкна малко масълце в ключалките на вратите дали ще помогне да не замръзват или да не се занимавам в глупости mhihi

Последна промяна от G-HELL на Чет 02 фев 2012 12:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 02 фев 2012 12:04

:) трябва да има паникааа
досега нито един абсолютен рекорд не е счупен, т.нар. рекордни температури са дневни!, т.е. най-ниската за съответния ден. 2007 или 2008 температурите в София бяха подобни :)
Абсолютният рекорд за БГ е почти 2 пъти на сегашните РЕЕКООРДИИ, тогава да му мислим :))

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 02 фев 2012 12:12

Най-ниската температура в населено място е регистрирана през зимата на 1947 г. в град Трън, западно от София - минус 38,3 градуса по Целзий.
Най-високата температура е измерена през лятото на 1916 г. в Садово край Пловдив - плюс 45,2 градуса по Целзий.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 02 фев 2012 12:35

Кодове модове, едно време в ерата на руските автомобили що всичките си палеха,

Защото нямаха термометъри за отчитане външната температура( не са знаели ,колко е студено) mhihi

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Чет 02 фев 2012 12:49

KirilGeorgiev написа:От събота пак разправят че ще е много студено па за капак и снежец мята върху леда scare

Един път точно така щях да се претрепя с пасата - фин сняг върху лед който не се вижда!

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 02 фев 2012 13:13

Peterman написа:Един път точно така щях да се претрепя с пасата - фин сняг върху лед който не се вижда!

Карайте разумно и предвиждайки, че понякога има неприятни изненади, а белите бързо стават :012:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 02 фев 2012 22:15

Я малко да се изфукам. mhihi
Не бях палил голфУ от началото на декември. Днес като влязох в гаража (не е топъл, ако навън е -20, в гаража е -18) и просто реших да натисна дистанционното на алармата. О чудо, тя присветна и отключи. Казвам си, че има ток ама за аларма, за палене едва ли. Ама вече ме гризка да пробвам да запаля. Запалих от първи път с толкова въртене все едно преди 4 часа съм я загасил.

Във връзка със студовете. Внимавайте с чистачките особено ако са на щипки. Онзи ден точно в най-големия студ, хем си знаех, че ще направя беля, се опитах да изкривя рамото на перото. Идея беше да счупя леда по него и да го накарам да легне по цялото стъкло и ... леда остана, остана и щипката, ама в ръката ми. Говоря за Аудито. В Порше оригинална щипка 1.05 лв. Без пари, ама като нямаш резервна mhihi

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 02 фев 2012 22:26

brabus написа: Идея беше да счупя леда по него и да го накарам да легне по цялото стъкло и ... леда остана, остана и щипката, ама в ръката ми. Говоря за Аудито. В Порше оригинална щипка 1.05 лв. Без пари, ама като нямаш резервна mhihi

У москвичу всичко беше жИлезно :Mr Green Fun
Изображение[/quote]
Возил съм се на такъв, който беше само на 18000 км. Е няма да ви казвам как вървеше тоя дзвер :012:

Eternal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eternal » Чет 02 фев 2012 23:02

На бащами голфа(2ка 1.8 90к.с)не беше пален 10тина дни в гараж стой(на вън както беше -25 в гаража -20)с чисто нов акумулатор 55Ah бая зор видя докато запали и прекъсваше яко тои зиме се цапа свещи...а моита колица Сивик 1.5 пак 90 к.с на вън запали от втория път,а акумулатора ми е на 3 год. 40Ah e доста лениво въртеше...

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пет 03 фев 2012 7:56

Московеца какво .... БМВ от 50-те години. Смукача и пали.
Какво се оплаквате от зимата ?! Имало е и ще го има. Една нормална зима дойде и почнаха да ви тропат сълзите по непочистените тротоари ли ? Не е проблема в температурите, а в това че не се почиства, не се подготвят преди зимата електроснабдителните. Не се предприемат превантивни мерки. Винаги след дъжд качулка (след сняг - електропровод). Само се лапкат парички.
Ау колко студено било, станало -15-20. Ами хората от статистиката могат да споменат, че дори близката история познава тази температура. Има си някаква цикличност, няма катаклизъм. Какви кодове, какви 5 лв.
Нова форма на измъкване - ама ние ви предупредихме! Т.е. предупредили са ни, че пак ще ги изненада.
Е дано се задържи такова нормално времето, послед една нормална пролет и нормално лято.
Ние да не сме в Близкия Изток или остров на Карибите?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 05 фев 2012 18:31

Тая зима направо няма край направо ми писна та за капак и тая седмица го дават гадно че и много сняг! ....

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Нед 05 фев 2012 18:48

Sashko_Trg написа:Тая зима направо няма край направо ми писна та за капак и тая седмица го дават гадно че и много сняг! ....

Що да няма край? Януари и февруари са си зимни месеци, даже и март понякога.
Последните години просто нямахме зима - беше 6-7 градуса по Коледа и Нова Година.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”