Земетресение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Земетресение
Спокойно, и ние с жената не сме се събудили. Спали сме си спокойно, щото късно легнахме.
- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991

baracuda681 написа:Големи мъже, голямо чудо, чак добре сте си изкарали... Който каже, че не го е било страх, лъже
- brumbrum
- Автомобил:
- Двигател:
Тук във Варна нищо не съм усетил.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:kristianatanasov написа:
Това е народопсихологията,това ни е спасило толкова векове.Каква е народопсихологията на американците да речем-като стане нещо звънят на 911 и питат "Ало,можете ли да ми кажете номера на 911",руснаците какво правят,вдигат телефона,отсреща им се казва - "Не се притеснявайте,отворили сме шлюзовете на ракетите в Сибир",италианеца отваря бутилка вино и си казва-като ще се умира да съм поне с бутилка вино,французина се обажда на младата си приятелка-като ще се умира,то да е в добра компания...А ние-ето какво правим ние,отиваме там,където винаги сме били защитени - в Балкана (с главна).Балкана винаги ни е пазил,за това всеки бяга на там
Всички хващат пътя за село,ето това е

Интересна ми е тази тема,всички са се стресна ли всички уж са вънка и едновременно са в нета и пишат ли не пишат.Как става тоя номер?
Аз като съм стреснат от нещо интернета ми е последна грижа,още повече обясненията и тем подобни действия.
Аз се присъединявам към групата която хубаво си спеше и нищо,ама нищо не е усетила.
принципно спя много дълбоко, ама тая нощ трусът направо ме "изрита" от леглото ... в първият момент незнам що реших, че некой е влезнал с взлом в нас и става някъв погром
. Докато отворя очите жената скочила, светнала лампата и ми вика да отида при нея под вратата, а аз още седя в леглото и го обяздвам, шкафовете се трескат, чекмеджета се отварят, лампите ще се откачат, и взе че спре. Веднага на крака, обличане, документи, ключове, даже бушоните спрях
и долу. Заваля, почакахме, запознахме се и поговорихме от вън с разни съседи даже и с едни италианци за техните проблеми от преди 2 дни, и след час се прибрахме. Котката получи невероятното право да спи в леглото при нас с идеята ако надуши нещо да предупреди. Точно заспах и след нема и 10 минути усетихме как си би камшика под леглото ... лампите пак почнаха да играят и айде пак целия филм. От там в колата (на 10м от нея имаше изпопадали тухли) и айде на ниско и тихо да си доспим. Последният трус в 5 и 13 почти не го усетихме (а е бил по-силен от втория).
Защо е хубаво да се напусне сградата веднага след трус? Щото при силен такъв е възможно да се появят сериозни повреди по/в нея, и всеки следващ дори в пъти по-слаб трус да я довърши. Най-малкото като излизаш на вън можеш да хвърлиш едно око на ситуацията по стълбите или от вън, да чуеш шумове и тн. За да падне една сграда от първият път, трусът трябва да е наистина много голям. Честно казано очаквах да има пукнатини тук-там, аз по-силно заметресение не съм виждал, имам "опит" с едно през 2002-2003 на 18тия етаж, ама това вчера беше по-силно и гадно. За щастие всичко мина само с малко уплах и стрес.

Защо е хубаво да се напусне сградата веднага след трус? Щото при силен такъв е възможно да се появят сериозни повреди по/в нея, и всеки следващ дори в пъти по-слаб трус да я довърши. Най-малкото като излизаш на вън можеш да хвърлиш едно око на ситуацията по стълбите или от вън, да чуеш шумове и тн. За да падне една сграда от първият път, трусът трябва да е наистина много голям. Честно казано очаквах да има пукнатини тук-там, аз по-силно заметресение не съм виждал, имам "опит" с едно през 2002-2003 на 18тия етаж, ама това вчера беше по-силно и гадно. За щастие всичко мина само с малко уплах и стрес.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
mimo MS написа::да:baracuda681 написа:Големи мъже, голямо чудо, чак добре сте си изкарали... Който каже, че не го е било страх, лъже
Направо са си сипали по една рикия и са държали чашата до стената, да си кажат "наздраве" със земетресението

Ако не друго, на курса по летене съм се научил, че страхът те пази. Ако един парапланерист не го е страх, той е мъртвец. Предпочитам да ме нарекат страхливец, но да съм жив, отколкото мачо на 2м. под земята (не дай Боже никому).
- kristian91pk
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Не мога да кажа, че съм изпитал страх. Първо толкова ми се спеше, че едва разбрах какво точно се случва. Второ бях толкова сънен, че явно не съм преценил ситуацията трезво защото станах от кревата чак като спря труса. Обух си панталоните и докато се чудех дали да си слагам чорапи или да скачам директно в чепика нещо ми размина мерака да излизам навън. На улицата валеше и нямаше никой. Нещата поутихнаха и прецених, че е дребна работа. Пуснах ТВ-то и нямаше никакъв отзвук. Пуснах компа и видях една новина + форума. Изпуших две цигарки на балкона и си легнах отново.
Жена ми не мигна цяла нощ, а аз си заспах като пич. Към 4 и нещо ме събуди по-слаб вторичен трус и жена ми нещо мрънкаше, но отебах и спах спокойно до 6 когато станах за работа.
Днес след като видях новините и изчетох къде какво се е случило като че ли постфактум ми потрепери под лъжичката но... след дъжд качулка дет се вика
Да кажа, че не съм изпитал емоция не мога, но определено нямах време да се страхувам. За паника пък дума да не става.
Твърдо вярвам, че пред майката природа няма кой да се изправи и ако е дошъл момента да си идем файда от страх и паники няма.
За мен лично снощната история е добър повод да си припомня колко дребен и безпомощен е човек и как нищо не зависи от него. Колко смешни и жалки са мечтите, амбициите, мераците и плановете ни...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи. Днес ни има, а утре не
Ето това е най-голямата грешка-гледаме дали комшиите са излезнали, за да прецениме дали да излеземе и ние...Лично аз не съм гледал дали има някой отвън, а изхвърчах по-най бързия начин.
- pepesound
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Навсякъде се е усетило различно затова и са такива отзивите,при нас в Радомир беше ад под небето-събудих се от яко трескане на леглото все едно беше влезнал влак в спалнята а за капак и половината стени са с паднала мазилка.Дано повече не изпитваме такива преживявания че не ми се мисли тия панелки дали ще удържат втори подобен напън. 

- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
По принцип съм си родом от Сливен,ама сега съм в София от няколко месеца и да ви кажа бая си ни разтресе.Въпреки,че спя много дълбоко успях да се събудя при първия трус и докато се разсъня утихна,ама го усетих.Комшовците хвърчаха по стълбите нагоре,надолу и понеже съм на първия етаж се смляха да я блъскат тая входна врата!!!Не си направих труда да стана,не за друго просто бях много уморен.Тъкмо си задрямах и пак ме събуди,прозорците издаваха накакъв странен звук,лампата се люлееше и след малко спря.От тогава съм заспал и нищо повече не съм усетил.Ако кажа,че не се стреснах ще излъжа ама чак да изпадам в паника като съседите,цяла вечер са хвърчали по стълбите!Спря първия трус,те слязоха,постояха малко и се качиха.Почна да друса втори път и след като спря само се чу дрянн вратата на асансиора викове крясаци токчета,дряннн входната врата.По едно време се чу ,,Бързо бързо''И няма и след 2 минути почнаха да се качват нагоре по панелките и отново дряннн вратите ту на асансиора,ту на входната врата и от тогава съм заспал.Ама по думите на приятелката ми,която е останала повече време будна още 1 път са слезли и са се качили.Тия хора ми се струват не в час,ту нагоре,ту на долу!Ми да си стоят или горе или долу кво търчат по коридорите все едно конни надбягвания има.

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Аз въобще не съм усетил нищо спал съм като труп !
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
sodata1 написа:По принцип съм си родом от Сливен,ама сега съм в София от няколко месеца и да ви кажа бая си ни разтресе.Въпреки,че спя много дълбоко успях да се събудя при първия трус и докато се разсъня утихна,ама го усетих.Комшовците хвърчаха по стълбите нагоре,надолу и понеже съм на първия етаж се смляха да я блъскат тая входна врата!!!Не си направих труда да стана,не за друго просто бях много уморен.Тъкмо си задрямах и пак ме събуди,прозорците издаваха накакъв странен звук,лампата се люлееше и след малко спря.От тогава съм заспал и нищо повече не съм усетил.Ако кажа,че не се стреснах ще излъжа ама чак да изпадам в паника като съседите,цяла вечер са хвърчали по стълбите!Спря първия трус,те слязоха,постояха малко и се качиха.Почна да друса втори път и след като спря само се чу дрянн вратата на асансиора викове крясаци токчета,дряннн входната врата.По едно време се чу ,,Бързо бързо''И няма и след 2 минути почнаха да се качват нагоре по панелките и отново дряннн вратите ту на асансиора,ту на входната врата и от тогава съм заспал.Ама по думите на приятелката ми,която е останала повече време будна още 1 път са слезли и са се качили.Тия хора ми се струват не в час,ту нагоре,ту на долу!Ми да си стоят или горе или долу кво търчат по коридорите все едно конни надбягвания има.![]()
Всъщност хората са си реагирали точно, както си пише по книгите, а ти си действал абсолютно неадекватно.
Единствената им грешка е била, че са ползвали асансьора, което е малоумно.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И аз само чух как нещо шумоли вечерта към 03:40! И реших че сънувам, докато не чух по улицата как комшиите викат че има земетресение, но си помислих че сънувам кошмари и си легнах! 

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Ivailo написа:sodata1 написа:По принцип съм си родом от Сливен,ама сега съм в София от няколко месеца и да ви кажа бая си ни разтресе.Въпреки,че спя много дълбоко успях да се събудя при първия трус и докато се разсъня утихна,ама го усетих.Комшовците хвърчаха по стълбите нагоре,надолу и понеже съм на първия етаж се смляха да я блъскат тая входна врата!!!Не си направих труда да стана,не за друго просто бях много уморен.Тъкмо си задрямах и пак ме събуди,прозорците издаваха накакъв странен звук,лампата се люлееше и след малко спря.От тогава съм заспал и нищо повече не съм усетил.Ако кажа,че не се стреснах ще излъжа ама чак да изпадам в паника като съседите,цяла вечер са хвърчали по стълбите!Спря първия трус,те слязоха,постояха малко и се качиха.Почна да друса втори път и след като спря само се чу дрянн вратата на асансиора викове крясаци токчета,дряннн входната врата.По едно време се чу ,,Бързо бързо''И няма и след 2 минути почнаха да се качват нагоре по панелките и отново дряннн вратите ту на асансиора,ту на входната врата и от тогава съм заспал.Ама по думите на приятелката ми,която е останала повече време будна още 1 път са слезли и са се качили.Тия хора ми се струват не в час,ту нагоре,ту на долу!Ми да си стоят или горе или долу кво търчат по коридорите все едно конни надбягвания има.![]()
Всъщност хората са си реагирали точно, както си пише по книгите, а ти си действал абсолютно неадекватно.
Единствената им грешка е била, че са ползвали асансьора, което е малоумно.
И кое му е неадекватното?
Важен е крайният резултат - един си е спал в топлото легло, другите са се изпотъпкали и пренощували на открито

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
http://www.dnes.bg/video-obshtestvo/201 ... usa.159453
36 сек. люлеене. Охранителна камера засне труса
то доста си се е полуляло !
36 сек. люлеене. Охранителна камера засне труса

Върни се в “ОФФ-Топик - други”