xploda написа:Re5Pec7 написа:Aко преди това са хранени както трябва, може да издържат и до 2 седмици без храна

Даже и повече. Аз преди да тръгна ги угоих буквално 3-4 дена по 2 пъти на ден, 3 седмици ме нямаше и всички са ОК сега. Даже водата беше станала ебаси и кристално чистата. Сега даже мисля да сменям на две седмици по 1/3, вместо както преди всяка седмица по 1/3.
И аз винаги се чудя същото,но като им чистя водата доста боклук (акита) вадя....и затова всяка седмица :}
ЕДИТ: от днес сме с 100 вата нагревател на 27градуса,но понеже не топлеше адекватно водата ,последва модификация на вече наличният ми филтър ,с цел намаляне на дебита по модел на Tetra филтрите и готово....

Ето какво се получи:

Не знам само за живият материал в филтъра....новият е доста чист

Другото което ми каза продавача е мушкай го целият във водата..дори и с голямото пластмасово(терморелето) горе.Аз обаче видях къде е минималното ниво за термометъра и видях,че 1-2см под капандурата има една черта за минимално ниво.Еми аз го направих така,че между водата и пластмасата на филтъра да има около 0.5см.Което е някъде 2-3санта над минималното ниво за него