Google Chrome - ползвате ли го?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пет 05 сеп 2008 15:53

Понеже и аз съм в този бизнес:)
Днеска получихме официален репорт че Хром на Гоогле има сериозно security issue и се забранява използването му... ;)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 05 сеп 2008 17:33

аз го ползвам - 4 пъти по малко памет яде

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 05 сеп 2008 18:31

R@do написа:абе не мога да разбера каква е тая мания да имаш алтернативен браузер.

Именно. И аз това се чудя на народа.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 05 сеп 2008 18:59

радо, повярвай налага се....имам 4 алтернативни....и повярвай ги ползвам нон-стоп....питай визора :)

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 05 сеп 2008 19:03

chefito написа:радо, повярвай налага се....имам 4 алтернативни....и повярвай ги ползвам нон-стоп....питай визора :)

Ако си тестваш уеб-продукцията случаят е особен. Става дума за прости юзерчета, които явно нямат конкретна цел за броузване и затова гледат поне да ползват алтернативни инструменти. Аз специално пуснах веднъж Хрома и ми блокира веднага някакъв модул на първата минута - затова ще поизчакам 1 година до втори тест - да го постегнат.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 05 сеп 2008 20:38

Dr.Watson написа:
chefito написа:радо, повярвай налага се....имам 4 алтернативни....и повярвай ги ползвам нон-стоп....питай визора :)

Ако си тестваш уеб-продукцията случаят е особен. Става дума за прости юзерчета, които явно нямат конкретна цел за броузване и затова гледат поне да ползват алтернативни инструменти. Аз специално пуснах веднъж Хрома и ми блокира веднага някакъв модул на първата минута - затова ще поизчакам 1 година до втори тест - да го постегнат.

Тогава ако си обикновено юзърче.. търсиш, кой е най-добрия и приятен браузър за теб. И кой, според теб, браузва най-бързо и визуализира най-добре..

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 05 сеп 2008 23:21

Vizor написа:Тогава ако си обикновено юзърче.. търсиш, кой е най-добрия и приятен браузър за теб. И кой, според теб, браузва най-бързо и визуализира най-добре..

IE7

Каквото и да се приказва, WWW = IE. Останалите просто догонват. Кой бил по-лек, по-сигурен, по-надежден, по-едикъвси - фактът е, че ~70% от потребителите са с IE и почти всеки уеб дизайнер се равни основно с IE (не говорим за разни линукс фанатици).

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 05 сеп 2008 23:29

повечето хора са с ИЕ, защото идва с виндолс по дифолт и те не знаят, че има други. Толкова много са хората ползващи тая боза, че е нормално по-голямата част да не разбират. А да го пуснат без браузър, да видим до няколко години кой ще е номер едно. Просто не е честна конкуренцията, но са такива нещата. Затова и повечето хора с Мак са на сафари. Сигурно файърфокса е по-добър и от сафари, но не го ползвам, щот съм свикнал. И естествено че ИЕ е стандарт, след като повечето хора го ползват. Но да е по добър... дори не е близко до добър...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пет 05 сеп 2008 23:40

Днес го пробвах, харесва ми, но е много бъгав и ще чакам крайна версия.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 06 сеп 2008 0:08

Dr.Watson написа:
Vizor написа:Тогава ако си обикновено юзърче.. търсиш, кой е най-добрия и приятен браузър за теб. И кой, според теб, браузва най-бързо и визуализира най-добре..

IE7

Каквото и да се приказва, WWW = IE. Останалите просто догонват. Кой бил по-лек, по-сигурен, по-надежден, по-едикъвси - фактът е, че ~70% от потребителите са с IE и почти всеки уеб дизайнер се равни основно с IE (не говорим за разни линукс фанатици).

не познавам човек, който броузва с IE.... :idea:

всъщност познавам няколко, но те имат и антивирусна.... :idea: и комповете им макар и по 4гб рам и quadroneni процесори стартират като болен от лаймска болест гепард....

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Съб 06 сеп 2008 0:28

Spunky написа:повечето хора са с ИЕ, защото идва с виндолс по дифолт и те не знаят, че има други. Толкова много са хората ползващи тая боза, че е нормално по-голямата част да не разбират. А да го пуснат без браузър, да видим до няколко години кой ще е номер едно. Просто не е честна конкуренцията, но са такива нещата. Затова и повечето хора с Мак са на сафари. Сигурно файърфокса е по-добър и от сафари, но не го ползвам, щот съм свикнал. И естествено че ИЕ е стандарт, след като повечето хора го ползват. Но да е по добър... дори не е близко до добър...

Виж сега - обяснения всякакви - кой разбирал, кой не разбирал, идвал с Windows вградено и т.н. Фактите са такива и който се интересува от пазара го интересуват фактите, а не философските обяснения защо е така. Същото е и защо уж ужасно лошият Windows владее 90%+.

chefito написа:не познавам човек, който броузва с IE.... :idea:

всъщност познавам няколко, но те имат и антивирусна.... :idea: и комповете им макар и по 4гб рам и quadroneni процесори стартират като болен от лаймска болест гепард....

Полагам усилия да не кажа нещо обидно. Какво значи не си познавал - с такива хора общуваш. Аз пък познавам хора ползващи предимно IE. А за гепардите - трябва да си тотално сляп за да смяташ Firefox за по-бързо реагиращ от IE.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 06 сеп 2008 7:03

на мен Хрома ми се нрави, наистина има много бъгове, но ако пратим по някой друг рипорт за тях вярвам че ще намалеят.
принуден съм да търся браузер който да ми харесва, понеже ми писна от ИЕ, оплаквал съм се неведнъж от старите му версии, сега се оплаквам и от ИЕ7. Незнам ИЕ8 как е, в интерес на истината май никога нема го оправят. Пълни глупости като - нямал съм достатъчно РАМ /сега с 2 ГБ пак не са му достатъчни - 5 ли да сложа/, влизал съм в много веб сайтове - ми нали за тва е направен /не да пиша 45 мин постинг във форум и да ми го затрие като се рестартира/ - чудя се за кво ли да го ползвам ИЕ - само за икона на десктопа.
Да подчертая - нямаше да пиша нищо против ИЕ защото за мен е загинала кауза, ама незнам защо него коментирате тук? тва е тема само за хрома - харесва ли Ви или не и защо :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 06 сеп 2008 10:02

Spunky написа:повечето хора са с ИЕ, защото идва с виндолс по дифолт и те не знаят, че има други. Толкова много са хората ползващи тая боза, че е нормално по-голямата част да не разбират. А да го пуснат без браузър, да видим до няколко години кой ще е номер едно. Просто не е честна конкуренцията, но са такива нещата. Затова и повечето хора с Мак са на сафари. Сигурно файърфокса е по-добър и от сафари, но не го ползвам, щот съм свикнал. И естествено че ИЕ е стандарт, след като повечето хора го ползват. Но да е по добър... дори не е близко до добър...

Бате в уеб индустрията стандарта е firefox :) от там вече всичко се оптимизира да изглежда по същия начин и в ИЕ-тата :)
7-цата е читава долу горе.. макар, че има зверски бъгове пак
6-цата не я коментирам тя е трагедия
но за сметка на това css си има стилове, КОИТО НЕ СЛУЧАЙНО.. ги чете само ИЕ6 и ИЕ7 ;)
Както и ИЕ-тата не се справят със 32 битов transparent.. много от нещата не ги смятат като хората
бъгове мога да ти изброявам до сутринта.. свързани с правенето на уеб сайтове
всичките девълопъри псуват яко ИЕ-тата..
защото си правиш всичко по правилата в лисичката.. и заспива работата.. пускаш го в ИЕ-то и гледаш как всичко е осрано тотално и пишеш хакове за него
и както каза колегата по-горе.. Познавам 2-3 човека само, които ползват ИЕ :)

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Съб 06 сеп 2008 10:34

Пробвах го веднага щом го пуснаха ,не ме очарова с нищо.
Firefox , според мен няма по добро от това до момента.
Лично мнение!!!

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Съб 06 сеп 2008 10:51

Vizor написа:Бате в уеб индустрията стандарта е firefox :) от там вече всичко се оптимизира да изглежда по същия начин и в ИЕ-тата :)
7-цата е читава долу горе.. макар, че има зверски бъгове пак
6-цата не я коментирам тя е трагедия
но за сметка на това css си има стилове, КОИТО НЕ СЛУЧАЙНО.. ги чете само ИЕ6 и ИЕ7 ;)
Както и ИЕ-тата не се справят със 32 битов transparent.. много от нещата не ги смятат като хората
бъгове мога да ти изброявам до сутринта.. свързани с правенето на уеб сайтове
всичките девълопъри псуват яко ИЕ-тата..
защото си правиш всичко по правилата в лисичката.. и заспива работата.. пускаш го в ИЕ-то и гледаш как всичко е осрано тотално и пишеш хакове за него
и както каза колегата по-горе.. Познавам 2-3 човека само, които ползват ИЕ :)

аз пък не съм никога ползвал ИЕ. Ползвам Сафари. Като бях на виндолс бях с файърфокс естествено. Но ако четеш статистики, кой браузър се ползва най-много(а трябва да четеш, щом с това се занимаваш) ще видиш кое се ползва най-много. Аз също няма да дам на хората, които познавам да ползват ИЕ, и мога също да кажа, че не познавам такива. Но световно, глобално, това се ползва и е факт, колкто и да е тъжно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”