сега имам такъв личен опит, за разлика от повечето психо писали по-горе
ако детето тепърва тръгва на детска градина това е ОГРОМЕН СТРЕС, отделя се от най-близките, били те мама и тате или баби и дядовци, отива в непозната среда, където не е № 1 и център на вселената, това нормално води до затоморзяване на психикатаи избива нанякъде
честно да ти кажа няма да е лесно, трябва да мине време, полеко и постепенно да свикне, че вие го водите, но и ЩЕ ГО Вземете
говори с даскалиците, как се чувства през деня, как се държи, плаче ли, играе ли си с другите деца или само, спи ли
просто все едно да знаеш какво прави по часове през деня, да знаеш как се чувства
децата на 3 години имат развит Аз и са много по-големи в психическо отношение, отколкото ги смятаме ние родителите
попрегледай и в бГ мама, там сред изтрещелите майки има и читави мнения
и най-вече спокойствие, ласкави думи, защото всяка нервност на родителя се предава умножено по 10 на детето
на моята дъщеря и трябваше 2-3 месеца да се адаптира в яслата-тръгна на 2,5 години и все още вече на градина, сутрин помрънква
знам че изпитанието е и за детето и за родителите, но ще свикнете и ще се напаснете един с друг