Windows XP като орязан "гардеробен" сървър - Как ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 23 сеп 2008 10:32

Колеги , не се карайте за глупости ...че пак ще минем ( а е и много по темата ) M$ срещу Линух , АМД срещу Интел , АТИ срещу Нвидиа и т.н :) :D :D
Защо не искам виртуална машина ? ами имам такава ..... карах я под слак и VMware съм пробвал обаче ...как цялата дандания с Дюрон ? Става глупаво ..... а относно машината - явно е , че тази машинарийка няма да я купувам сега - просто слиза от употреба и вместо да се мята на боклука и се намира място под слънцето ....
Относно това разбирам ли slackware - ами не , не го разбирам , и от де ще мога да го разбера :D Стига ми да мога да си работя с него , защото целта на ОС не е да я правя всеки ден , а да ми дава среда , с която да си работя ...който иска да се занимава по цял ден САМО с проблеми на ОС си взима ..знаете кое :) нали съм цитирал вече: Linux - слагаш и ползваш , ползваш ползваш ....Виндовс - слагаш и правиш правиш правиш.... :wink: Та на въпроса :
Значи изкормих му всичко без захранването и лан кабела и си го администрирам с rdesktop ..... сега остава да успея при старт от копчето сам да се логва и да подкарва сървъра.... че от гръмотевиците UPS се предаде ( както и дъно и други неща ) а няма как да махна паролата - нали без парола remote не работи ..... Идея ?

п.с

Прочем АМД в къщи тормозя ( под слак ;) ) един pfenom - на него не мога да го накарам да си променя честотата на процесора според натоварването - явно става само с 1 ядро , че му е ясно натоварено ли е или не .... и затова леко ми позагря кутията , ама ще го пускам в сървърна до края на седмицата :)

Последна промяна от juve на Вто 23 сеп 2008 10:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 10:36

juve написа:Колеги , не се карайте за глупости ...че пак ще минем ( а е и много по темата ) M$ срещу Линух , АМД срещу Интел , АТИ срещу Нвидиа и т.н :) :D :D
Защо не искам виртуална машина ? ами имам такава ..... карах я под слак и VMware съм пробвал обаче ...как цялата дандания с Дюрон ? Става глупаво ..... а относно машината - явно е , че тази машинарийка няма да я купувам сега - просто слиза от употреба и вместо да се мята на боклука и се намира място под слънцето ....
Относно това разбирам ли slackware - ами не , не го разбирам , и от де ще мога да го разбера :D Стига ми да мога да си работя с него , защото целта на ОС не е да я правя всеки ден , а да ми дава среда , с която да си работя ...който иска да се занимава по цял ден САМО с проблеми на ОС си взима ..знаете кое :) нали съм цитирал вече: Linux - слагаш и ползваш , ползваш ползваш ....Виндовс - слагаш и правиш правиш правиш.... :wink: Та на въпроса :
Значи изкормих му всичко без захранването и лан кабела и си го администрирам с rdesktop ..... сега остава да успея при старт от копчето сам да се логва и да подкарва сървъра.... че от гръмотевиците UPS се предаде ( както и дъно и други неща ) а няма как да махна паролата - нали без парола remote не работи ..... Идея ?

Я дай на ЛС Малко...! :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 23 сеп 2008 10:36

Тука си в грешка.. и тйан може да го потвърди.. това е адската глупост да кажеш, че уиндоуса ще го правиш и правиш :) Аз лично моя комп в работа за година и 7 месеца не ми е бъгясвал нито 1 път :)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 23 сеп 2008 10:45

е то така се казва .... ама не моге да отречеш че като стане дума за вируси и изперкване Винда е на светлинни години от Линух ..хеле па от слак - нямам думи просто , това чудо е " неинтелигентно и тъпо - всико сам си правиш " :) ама тръгне ли - върви вечно :)
И все пак да не изместваме темата - спасете ме и си ползвайте Видовса до насита - позволявам ;) само мен не ме карайте да се връщам към него ...... :D

Последна промяна от juve на Вто 23 сеп 2008 11:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 10:47

ненужно...
mod edit: group®

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 23 сеп 2008 10:50

ненужно...
mod edit: group®

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Вто 23 сеп 2008 10:55

juve написа: сега остава да успея при старт от копчето сам да се логва и да подкарва сървъра....

Я дай малко яснота, че не схващам. Експекта сървъра си се подкарва сам по Дефолт...

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 23 сеп 2008 11:51

Я дай малко яснота, че не схващам. Експекта сървъра си се подкарва сам по Дефолт...

Така е , подкарва се , само чееее нали трябва като се зареди бозата да се логнеш като някой ..... добре ама аз няма да имам клавиятура дасе логвам ...ок , ще кажете : ами направи един единствен акаунт БЕЗ парола и като пуснеш бозата тя сама ще се логне ....добре , ама чета , че remote desktop работи само ако има зададена парола която не моге сама да се зададе и .... става объркано мисля ..... :roll:

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Вто 23 сеп 2008 12:14

Правиш потребителски акаунт, с който да се логва и забравяш. А пък ти си го достъпвай с Администраторският.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 23 сеп 2008 12:23

Правиш потребителски акаунт, с който да се логва и забравяш. А пък ти си го достъпвай с Администраторският.

оффф :roll: Е изглежда аз не обяснявам като хората май ..... :oops: То това е ясно , обаче ако ме няма , или спре тока, или нещо от този род натискат power ON бутона - кой ще каже на бозата да се логне като потребител , а не като админ ? Няма ме ...няма клавиатура ..няма монитор ..... а тоя Експекта сървър доколкото знам не се инсталира като сървис , че да е активен БЕЗ да има някой логнат ..... бахти :evil: не съм предполагал че мога да срещна проблем от такова тъпо естество :twisted: май накрая пак ще се върна на VNC ама ....... исках да е орязано всичко и да има само едно нещо - експекта сървъра и нищо повече .....

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 23 сеп 2008 14:42

juve написа:

оффф :roll: Е изглежда аз не обяснявам като хората май ..... :oops: То това е ясно , обаче ако ме няма , или спре тока, или нещо от този род натискат power ON бутона - кой ще каже на бозата да се логне като потребител , а не като админ ? Няма ме ...няма клавиатура ..няма монитор ..... а тоя Експекта сървър доколкото знам не се инсталира като сървис , че да е активен БЕЗ да има някой логнат ..... бахти :evil: не съм предполагал че мога да срещна проблем от такова тъпо естество :twisted: май накрая пак ще се върна на VNC ама ....... исках да е орязано всичко и да има само едно нещо - експекта сървъра и нищо повече .....

Идеята беше, че има един скрит администраторски акаунт "Administrator" на който му задаваш парола още при инсталацията - та от VNC си се логваш с него (ако може).
Ако не - logmein.com - ако акаунта няма парола те пита за някаква, която важи само при remote ;)

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 23 сеп 2008 14:56

Нямаше ли някакви tweakUI ли беше нещо, дето му задаваш да се логва автоматично със съответния потребител и парола който искаш.....

ОФФ
инак слака си е "урод" - над 450 дни uptime, но UPS-a падна в неравна борба с Енергото и ми развалиха кефа

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta_CAT » Вто 23 сеп 2008 15:17

Windows XP може да се конфигурира за автоматичен logon. Погледни тази статия: "Включване на автоматичното влизане в Windows XP" http://support.microsoft.com/kb/315231

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 23 сеп 2008 15:42

no offense, ама има една търсачка - google, аз понеже не помня много, като имам проблем с ОС който не мога да реша от раз, сядам, пускам браузъра и пиша "g проблемът-ми-в-момента"

При това не сядам да обяснявам "колко е тъпа тая ОС, щото аз не знам как-се-прави-това" :roll:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 23 сеп 2008 15:52

добре , мисля че се получи ..... значи сложих парола на вградения акаунт , другия го направих без парола и си влиза директно ..... ако искам да ровя си влизам като админ и всичко е ок ...... демек мисля че оправих нещата горе долу .... благодаря ...напускахте ми това онова и от буйния поток си налях една чаша хубава боза ... :D
При това не сядам да обяснявам "колко е тъпа тая ОС, щото аз не знам как-се-прави-това"

Колега , времето за заяждане мина още сутринта ...... сега си позакъснял малко , ама щом искаш да трупаш постове - заповядай ..много ми помогна , довечера спи спокойно с чувство на изпълнен дълг към обществото :D :D
p.s
"Включване на автоматичното влизане в Windows XP" http://support.microsoft.com/kb/315231

интересно ..... ще си го отбележа като вариант ...благодаря ....

Последна промяна от juve на Вто 23 сеп 2008 16:39, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”