за боклука около нас....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 08 окт 2008 20:24

Plumber написа:
H2O написа:Оооо, много болна тема!!! Ако всички българи отидат за 3 дена до Германия или Холандия,може и да се промени нещо!Просто много хора не осъзнават в каква огромна мръсотия живеем...

Да ще се промени,там ще стане по доста по-мръсно.Ако се задържи темата ще постна снимки в махлата какво е :( Стига говорихте за "граждани" и други намеци за хора ,които не са от големи градове.Големия град е синоним на възпитание ли ?Ми за пример Вършец е малък,ама фас не се вижда по улиците.

Ама колега ако се изсипеме 2-3 милиона във Вършец знаеш ли на какво ще заприлича ?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 08 окт 2008 22:05

Нали знаете - ПРЕХОДА Е ЛИЧЕН.

А найстина по Европа колко мръсотия съм видял не е истина.
На много места ако не се почистваше регулярно, тоест се почистваше колкото у нас щяха да са доста по големи бунища.
ю
Всеки от нас знае че колкото и да си пази чисто в къщи от време навреме му се налага да пусне една прахосмукачка :)

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 08 окт 2008 22:20

колеги тук не става въпрос кой от къде е дошъл и нека не го обръщаме на граждани и селяни!пуснах темата като призив да спрем да си хвърляме боклуците безразборно където ни падне и всеки който прочете това което сме написали тук,да се замисли преди да си хвърли кутията от цигари на улицата.Това ми е идеята и се надявам да ме подкрепите :!:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 08 окт 2008 22:20

Аз си мисля, че мнението на повечето хора, че в чужбина свети от чистота е, че са виждали центровете на градовете, а те са чисти навсякъде.Една разходка по другите части на града и се добива представа колко е чисто.

katcko написа:колеги тук не става въпрос кой от къде е дошъл и нека не го обръщаме на граждани и селяни!пуснах темата като призив да спрем да си хвърляме боклуците безразборно където ни падне и всеки който прочете това което сме написали тук,да се замисли преди да си хвърли кутията от цигари на улицата.Това ми е идеята и се надявам да ме подкрепите :!:

Подкрепям те напълно.Обичам си държавата, обичам си града и много ме боли като виждам колко грози това всичко, а камо ли като видя опаковка от солети на Витоша :evil:
Не искам да обръщам темата в нищо, просто отговорих на въпроса на колега, защото той маи не е погледнал въпроса за който писа от тази гледна точка ?!А и маи съм прав ?Няма селяни-граждани, то си е индивидуално.

Последна промяна от AmW на Сря 08 окт 2008 22:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 08 окт 2008 22:25

canyoubounce написа:Аз си мисля, че мнението на повечето хора, че в чужбина свети от чистота е, че са виждали центровете на градовете, а те са чисти навсякъде.Една разходка по другите части на града и се добива представа колко е чисто.

Много съм съгласен.
Аз по европейските градове съм ходил основно по промишлени зони, и жилищни квартали, като между другото и в България така правя

та ги знам колко са красиви и чисти и какви хора пребивават там.

И в София да те доведат на екскурзия и ти покажат 5 неща и ти ще останеш с впечатлението за много чист и спретнат град.
Та не ги мислете чужденците.
Гледайте вкъщи да ви е чистичко, на работното ви място да е чистичко, около вас да е чистичко и така.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 08 окт 2008 23:30

манталитета на българите :? :x едва ли с нещо ще помогне тая тема :roll: нищо против автора евала за идеята,на много малко им прави впечатление за тези неща,но аз лично решение на проблема невиждам :x

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 08 окт 2008 23:32

Аз и на непознати правя забележка, като видя да мизерят. Пак питам какво значение има как е в чужбина? Ние паница нямаме ли си, че пак зяпаме в чуждата?!

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 09 окт 2008 0:03

Преди и аз бях като хората които си хвърлят боклуците на всякъде но в моят блок живеят предимно стари хора и изведнъж като се наложи да изчистя двора и градинката пред блока с още 2-3 човека от общо приблизително 15 за целия блок и като видях резултата просто ми стана кеф и ми е жал да изхвърля боклуче в двора. Мисля, че е до манталитет. Най- тъпо е да си каже човек "Аз ще изчистя утре някой ще ми се** на метеното защо да го правя?" еми защото е ясно, че ако всеки мисли така то ще тънеме в боклуци. Евалата на съвестните хора които не са на подобно мнение!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”