Ударих жена с дете-Ще изписват детето !!!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ударих жена с дете

Мнениеот Zoran » Вто 18 ное 2008 10:29

rosy написа:
Dead man написа:
rosy написа:
Dead man написа:Вчера сутринта на път за работа в 07 и 10,въпросната жена с детето тичаше отстрани на пътя и в един момент реши да пресече кръстовището в което аз навлизах,за да хване трамвая...
......ТЕ СА НЕПРЕДСКАЗУЕМИ...

Не те обвинявам колега, но си могъл да предотвратиш случката. След като си видял преди удара жена и дете да тичат до пътя, едва ли си предположил че си правят сутрешен крос, особенно при наличието на спирка в близост. Точно в тази ситуация са били предсказуеми.

Да махнем сфетофарите тогава...
Тя минава на червено,аз съм в правото си ,но накрая аз съм виновен...
За трамвая си има заградена спирка и място за хората,нямащи нищо общо с пътя...
Все пак тя пресичаше диагонално кръстовището за да хване шибания трамвай..... :evil:

И все пак ти си я видял в рискова ситуация преди да я закачиш :!: Пак те питам- виждаш жена и дете да тичат до пътя- какво си очаквал? Намаляваш. Не се заяждам.

стига бре колега, ти като видиш всеки един пешаходец отстрани намаляваш ли?????????????
може ли да знаеш всеки един кво му е бръмнало в главата и кво ще направи, има си правила за пресичане и всеки да си ги спазва :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 18 ное 2008 10:32

Zoran написа:
rosy написа:
Dead man написа:
rosy написа:
Dead man написа:Вчера сутринта на път за работа в 07 и 10,въпросната жена с детето тичаше отстрани на пътя и в един момент реши да пресече кръстовището в което аз навлизах,за да хване трамвая...

Не те обвинявам колега, но си могъл да предотвратиш случката. След като си видял преди удара жена и дете да тичат до пътя, едва ли си предположил че си правят сутрешен крос, особенно при наличието на спирка в близост. Точно в тази ситуация са били предсказуеми.

Все пак тя пресичаше диагонално кръстовището за да хване шибания трамвай..... :evil:

И все пак ти си я видял в рискова ситуация преди да я закачиш :!: Пак те питам- виждаш жена и дете да тичат до пътя- какво си очаквал? Намаляваш. Не се заяждам.

стига бре колега, ти като видиш всеки един пешаходец отстрани намаляваш ли?????????????
може ли да знаеш всеки един кво му е бръмнало в главата и кво ще направи, има си правила за пресичане и всеки да си ги спазва :evil: :evil: :evil:

Ами колега като видя тичащ човек до път в близост до спирка на градски транспорт намалявам винаги след като и аз съм си изпатил от подобна ситуация преди години. Сигурен съм че и колега вече ще намалява.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 18 ное 2008 10:33

Колко глупава жена или много тъп макак трябва да си за да търчиш с дете на рамене, бързайки да хване рейса на всяка цена минавайки на червено и слаломирайки между колите..... преди няколко месеца един джип бутна една майка с дете по абсолютно същата схема ...жената на червено гонейки автобус........ отразиха го по медиите...

.... преди много луни, когато редовно използвах трамвайната транспортна система ...едно около 17 годишно момиче щеше да я сгази трамвая заради нейстовите и усилия да се качи в него .... преди това мина на червено, прескочи две огради, мина пред тръгналия вече трамвай...... ватмана, жена на около 40те, наби спирачки, пренареди ни, спря, отвори вратата, качи Марион Джоунс и и каза следното:

"Линия 5 минава на три минути, по добре три минути да изчакаш отколкото да се лишиш от живота си!"

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 18 ное 2008 10:35

след жена и автобус не се тича :!:
винаги ще дойдат пак

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 18 ное 2008 10:35

Намалих,натиснах клаксона,но нямаше ефект....Тя продължи да тича,все едно мен ме няма...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 18 ное 2008 10:41

айде стига си се оправдавал.Ясно е на всички ,че нямаш вина.На онова проклето разпънато кръстовище все такива неща се случват :wink:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 18 ное 2008 10:44

недейте храни жената - има моменти когато човек е неадекватен. питате ли се дали и е било кеф с дете на гръб да спринтира?
Важното е че (надявам се) нищо фатално не се е случило, дано и детето бързо да се оправи, дано и колегата да няма проблеми.
Живи и здрави да сме, другото е покрай между другото.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 18 ное 2008 10:47

rosy написа:
Zoran написа:
rosy написа:
Dead man написа:
rosy написа:

Ами колега като видя тичащ човек до път в близост до спирка на градски транспорт намалявам винаги след като и аз съм си изпатил от подобна ситуация преди години. Сигурен съм че и колега вече ще намалява.

аре спри се бе професоре :!: ти в софия карал ли си? щото като те гледам какви заключения правиш май не си. на село може да си намаляваш на всеки кон и човек тичащ ДО пътя, ама в София е немислимо.... аз намалявам само ако тичащите са деца. От възрастен човек неможа да се очаква че ще пресече на ЧЕРВЕНО БЕЗ ДА СЕ ОГЛЕДА по диагонал на кръстовището :!:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 18 ное 2008 10:49

restless написа:недейте храни жената - има моменти когато човек е неадекватен. питате ли се дали и е било кеф с дете на гръб да спринтира?
Важното е че (надявам се) нищо фатално не се е случило, дано и детето бързо да се оправи, дано и колегата да няма проблеми.
Живи и здрави да сме, другото е покрай между другото.

как да не храниш човек който постъпва толкова безотговорно и залагащ живота на детето си на карта. :?: просто има страхотен късмет :idea: тва ако е мойта жена ще я .... :censored: :a boi de :!:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 18 ное 2008 10:52

Ludia написа:... възрастен човек...

Tова е жена, бре.
Не човек, а нечовек!
Пак казвам, по закон топката е във водача на МПС-то.
При съдебно разследване - може и да се окаже друго, но дано не се стига до там... :?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 18 ное 2008 10:55

Ако намалявах или спирах винаги, когато някой заблеян пешеходец се шматка като муха без глава в страни от пътното платно и се чуди какво да направи, трябваше да пътувам от нас до работа 2 часа. В София е пълно с такива дебили.
Дано се оправи детенцето. :?

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 18 ное 2008 10:57

А бе добре,че са живи,че само тва ти липсва да ги утрепеш...
Иначе е нормално да има идиоти пешеходци,но в последните години са се увеличили неимоверно.Това се дъжи на великото преселение на селенията в културния фрад-държава Софията!
Много добре си спомням как две мекоговорящи селяндурки се опитаха преди 1-9тина години да пресекат Цариградаското при Плиска.Стигнаха до половината и са се хванали под ръка и чакат....смях....

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Вто 18 ное 2008 10:57

rosy, наистина на всеки може да се случи. никой не е винаги на 100% от концентрацията си или в кондиция. аз съм попадал в ситуация дете да изскача на пътя, щото майка му блее, докато е гушнала тъпата си булонка под мишница :evil: . и стои и гледа, стискайки кучето, а колите едвам спират пред момиченцето й. слава богу не се нанизахме тогава един в друг, щото имаше опасност първата кола както рязко спря, втората да я изджаса и пак в детето.
dead man, консултирай се с адвокат, вземи си два дни отпуск и със семейство или приятели, отиди някъде психически да разпуснеш. :да:

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Вто 18 ное 2008 11:18

Уважаеми колега,
Преди време бях в подобна ситуация.Случката е ПТП с пострадали със средна телесна повреда.Отиди при застрахователя си от гражданска отговорност и направи уведомление за настъпило застрахователно събитие.Застрахователната компания трябва да поеме разноските по лечение на пострадалите лица и дори твоите разноски в съда.Възможно е и нотариално спорузамение с пострадалите при което ти им броиш някаква сума,а те се отказват от последващи съдебни и всякакви искове срещу теб.Щом са идвали криминалистите със дежурен следовател,ще ти бъде предявено гражданско обвинение за нанасяне на средни телесни повреди,без умисъл от твоя страна.Със или без адвокат,отивайки при следователя,за което ще бъдеш призован,ще ти бъде предложено споразумение с прокура и наложена парична глоба и лишаване от правоуправление за 6 месеца.
Не претендирам за вещина по случая и моля да бъда извинен за неправилното си изразяване по евентуалните процедури.
Искрено ти пожелавам всичко да мине по-леко за теб.На пътя никой не е застрахован от подобни ситуации.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 18 ное 2008 11:29

От всички празни приказки колегата petkow каза най правилното нещо след което темата може и да се заключи вече,за да се спрат писанията на глупости.
За всеки е ясно че ВИНАГИ в съд в БГ се тръгва от презумцията че водача е ВИНАГИ виновен до доказване на противното.
А между другото в момента живея в град с население 2-3 пъти повече от София и на всички които се плюнчат че пешеходците все им виновни,че движението в София било еди кво си,мога да им кажа че тук независимо какво показва светофара за едните и за другите,водач виждащ че има дори само стъпал на пешеходната пътека или в близост до нея човек ВЕДНАГА спира на прилична дистанция.Аз самия няколко пъти вече се случва да пресичам на червено /е вярно е че има и 45 евро глоба за това/,но винаги ми спират,никой не ми е свирнал или пратил поздрави по адрес на майка ми.
В крайна сметка светофарите са устройства които по една или друга причина може и да не работят правилно,но правилните навици на водача винаги работят добре.
Не съм на ничия страна в случая,никой не е застрахован,както водача на автомобил може да изпадне в ситуация като пешеходец,така и обратното.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”