Ако имаш кой да ти удари едно рамо поне с квартира или да си намериш добре платена работа и приятели, които са минали по твоя път там, е по- лесно.
Аз лично се разубедих от тези ми идеи

Ivo_Dinkov написа:Доскоро работех в немска фирма
AmW написа:Сега мнението ми за Лондон е :
1во Мисля, че по правилно би било ако се казва пакистан.
2ро Престъпността е в много пъти по голяма от колкото в България(през ден съм свидетел на разбита кола на улицата пред нас, а и нас ни обираха около 3-4 пъти)
3то Само тук може да видиш 12 годишно дете с разложен черен дроб от пиене, или 12 годишни деца да пият или да се друсат на всеки ъгъл.
Знам, говоря за Англия, не за Германия, но съм почти сигурен, че и там нещата не са много по различни.
А пък и колегата каза, че от финансова гледна точка не е толкова притеснен
Ivo_Dinkov написа:И аз съм си мислил дали да не се преместя в Германия. Доскоро работех в немска фирма и имах възможност да ходя 4-5 пъти годишно за по семдица- две командировки в Германия. Да- хубаво е, но само в командировка- имаш си командировъчни, служебна/рент-а-кар кола с гориво, което не плащаш ти, платен хотел, нямаш данъци, нямаш наеми и други. Живота в Германия не е никак лек- ако нямаш добре платена работа, е доста трудно. Хората имат различни нрави (според мен са си много лицемерни) и с това трудно се свиква. А и в началото си без кола и без приятели, има трудности с езика. От това човек се отчуждава, озлобява и неусетно се превръща в скот ако се проточи повече от няколко месеца![]()
Ако имаш кой да ти удари едно рамо поне с квартира или да си намериш добре платена работа и приятели, които са минали по твоя път там, е по- лесно.
Аз лично се разубедих от тези ми идеи
ceza написа:Сестра ми завърши там и започна работа. Парите са много и особено в Берлин, който е общо взето евтин град. Цените на недвижимите имоти са същите като в София, но естествено получаваш повече. Сложното е да вземеш Арбейтсерлаубнис, защото може да искат да те наемат от фирмата, но да не ти дадат такъв. Там все пак си има някакви приоритети кои се наемат на работа, първо са немци, после от старите ЕУ страни, после от по-новите и накрая БГ и Румъния.
...
ceza написа:Сестра ми завърши там ... първо са немци, после от старите ЕУ страни, после от по-новите и накрая БГ и Румъния.
K22 написа:Вече са задължени да издават разрешително за работа на завършилите (*1)
Мислиш ли,че на българка,турчин,румънец,индиец и мексиканка ще плащат заплати,каквито ще плащат ако наемат германци и германки?!K22 написа:ceza написа:Сестра ми завърши там и започна работа. Парите са много и особено в Берлин, който е общо взето евтин град. Цените на недвижимите имоти са същите като в София, но естествено получаваш повече. Сложното е да вземеш Арбейтсерлаубнис, защото може да искат да те наемат от фирмата, но да не ти дадат такъв. Там все пак си има някакви приоритети кои се наемат на работа, първо са немци, после от старите ЕУ страни, после от по-новите и накрая БГ и Румъния.
...
Нещата са променени откакто сме в ЕС.Вече са задължени да издават разрешително за работа на завършилите-някъде автоматично , някъде след борба с бюрокрацията.
Иначе тия "приоритети" не важат за Германия.
Дъщеря ми е кандидатствала с още 4 германеца за една позиция в Сименс, но избраха нея! В нейния тим в момента има, турчин , румънец, индиец и мексиканка. Там търсят и ценят кадърните, търсят хора за работа , а не връзкари!
Жоро написа:Мислиш ли,че на българка,турчин,румънец,индиец и мексиканка ще плащат заплати,каквито ще плащат ако наемат германци и германки?!K22 написа:ceza написа:Сестра ми завърши там и започна работа. Парите са много и особено в Берлин, който е общо взето евтин град. Цените на недвижимите имоти са същите като в София, но естествено получаваш повече. Сложното е да вземеш Арбейтсерлаубнис, защото може да искат да те наемат от фирмата, но да не ти дадат такъв. Там все пак си има някакви приоритети кои се наемат на работа, първо са немци, после от старите ЕУ страни, после от по-новите и накрая БГ и Румъния.
...
Нещата са променени откакто сме в ЕС.Вече са задължени да издават разрешително за работа на завършилите-някъде автоматично , някъде след борба с бюрокрацията.
Иначе тия "приоритети" не важат за Германия.
Дъщеря ми е кандидатствала с още 4 германеца за една позиция в Сименс, но избраха нея! В нейния тим в момента има, турчин , румънец, индиец и мексиканка. Там търсят и ценят кадърните, търсят хора за работа , а не връзкари!
Matematiks написа:Жоро написа:Мислиш ли,че на българка,турчин,румънец,индиец и мексиканка ще плащат заплати,каквито ще плащат ако наемат германци и германки?!
в никакъв случай със сигурност,изпитал съм го но в италия
или треа си некъв ебаси ценния кадър чесно,не успорвам на коилегата уменията,но не мисля е по различен от такъв специалист немец,да не кажа че образованието им е години над нашето
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 28 госта