Пътуване до Холандия...Пристигнах успешно :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 10 дек 2008 1:46

magician написа:Ако позволиш да обобща:
::::
-за детето-паспорт /ако пътуват и двамата родители-О.К , но ако е само единия с детето - трябва нотариално заверено пълномощно/декларация/, че другия е съгласен ...
::::

Акта за раждане на детето не е лошо да е с вас - неодходим е ако случайно не сте женени и/или ти и жена ти сте с различни фамилни имена (малко вероятно, но не и невъзможно)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 10 дек 2008 7:08

Мда.Не сме женени,той е приготвен за взимане :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 13 дек 2008 18:55

jojo84 написа:Колега виж трябвати всичко което си изброил.Трябва и на детето паспорт няма значенйе ,че неможе 1 минута да седи за снимка трябва и залена карта.. Забрави тази Румъния много заобикаляне пътищата са отвратителни и няма магистрала.. Сърбия супер пътища най бързо.Сърбия след това ти реши или Унгария Австрия Германйя Холандия или Сърбия , Хърватска, Словения,Австрия Германия Холандия.. Но не ти препорачвам Румъния...Аз минавам през Сърбия,Унгария,Австрия Германия супер барзо и само Аутобани(Магистрали).. Лек път

Plumber написа:Аз чух че през Сърбия е по кофти откъм полицаи.И до сега всеки ми казва да минавам през Румъния.

vladikk написа:определено куките в Сръбско са си уникално заядливи(без рушвет не става), но пътищата там са добри.
В Румъния се движиш по-бавно(поне аз),но пък си спокоен,4е няма униформени тарикати дето да те зака4ат. Щом си с детето избери по-спойният вариянт!!!

Успех в на4инанието и на добър път!!!

Личният ми опит (пет пъти минаване през Сърбия и един път през Румъния) показа липса на заяждане от страна на когото и да било. Разбира се, без излишно "мъжество" на пътя и спазване на правилата. А по форумите все някой ще се оплаче от някъде и ще препоръча другото.
Лично за мен пътя през Сърбия идва "по-бърз", независимо че е по-дълъг. От към цена на преминаването са по равно Сърбия и Румъния (ако се минава Дунав в близост до границата).

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 14 дек 2008 15:51

Аз като гледам колегата е от Варна и ако тръгва от там пътя му е през Румъния.Много ще си удължи маршрута ако мине през Сърбия. Пътя от Гюргево до Надлак (Румъния) си е добър има дори магистрала 86км :lol: от Букурещ. 700км е Румъния по диагонал и от там продължаваш да перкаш по диагонал до Будапеща. Като разходи ще ти излезе по евтино от колкото през Сърбия :wink:

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Пон 15 дек 2008 10:17

gr_kanev написа:
jojo84 написа:Колега виж трябвати всичко което си изброил.Трябва и на детето паспорт няма значенйе ,че неможе 1 минута да седи за снимка трябва и залена карта.. Забрави тази Румъния много заобикаляне пътищата са отвратителни и няма магистрала.. Сърбия супер пътища най бързо.Сърбия след това ти реши или Унгария Австрия Германйя Холандия или Сърбия , Хърватска, Словения,Австрия Германия Холандия.. Но не ти препорачвам Румъния...Аз минавам през Сърбия,Унгария,Австрия Германия супер барзо и само Аутобани(Магистрали).. Лек път

Plumber написа:Аз чух че през Сърбия е по кофти откъм полицаи.И до сега всеки ми казва да минавам през Румъния.

vladikk написа:определено куките в Сръбско са си уникално заядливи(без рушвет не става), но пътищата там са добри.
В Румъния се движиш по-бавно(поне аз),но пък си спокоен,4е няма униформени тарикати дето да те зака4ат. Щом си с детето избери по-спойният вариянт!!!

Успех в на4инанието и на добър път!!!

Личният ми опит (пет пъти минаване през Сърбия и един път през Румъния) показа липса на заяждане от страна на когото и да било. Разбира се, без излишно "мъжество" на пътя и спазване на правилата. А по форумите все някой ще се оплаче от някъде и ще препоръча другото.
Лично за мен пътя през Сърбия идва "по-бърз", независимо че е по-дълъг. От към цена на преминаването са по равно Сърбия и Румъния (ако се минава Дунав в близост до границата).

много си прав колега така е патувам много често за бг :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 15 дек 2008 22:43

Де да знам.Сякаш през Румъния по ми се ще.Не са ли по-хубави пътищата там?Ходих миналата година до Букурещ,през Русе, и до там пътя беше идеален.

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Вто 16 дек 2008 0:06

Plumber написа:Де да знам.Сякаш през Румъния по ми се ще.Не са ли по-хубави пътищата там?Ходих миналата година до Букурещ,през Русе, и до там пътя беше идеален.

аз съм минавал един път и повече няма да мина от там :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 16 дек 2008 23:03

Plumber написа:Де да знам.Сякаш през Румъния по ми се ще.Не са ли по-хубави пътищата там?Ходих миналата година до Букурещ,през Русе, и до там пътя беше идеален.

Като минеш през Румъния, "икономисваш" задгр. паспорти (т.е. може само с лична карта), но пък за детето пак има така или иначе. След като си ходил до Букурещ, знаеш до там какво е. След това имаш 100 км магистрала до Питещ, след това малко планинско до Ръмникул Вълча, и после до Сибиу е като пътя Асеновград - Пампорово (наклон почти няма, но има доста завои). Остава "полупланинско" до Арад, и започва равнината. Пътя не е лош, но не е и нещо кой-знае какво.
Ако минеш през Сърбия, имаш по-голям участък през България. От София до сръбската граница пътя е почти идеален. След това до Ниш пътя е през една клисура, но не е нищо страшно. От там нататък (почти) само магистрала. Ти ще пътуваш, ти решаваш. Разликата в пътните такси е нищожна, и едва ли има смисъл да се коментира (от порядъка на 5 или 10 евро).
Моят опит - за година и половина 3 пъти ми се наложи да пътувам в тази посока, и избрах през Сърбия - малко по-дълго разстояние, но по-кратък път (и по-малко уморителен за шофьора, но по-безинтересен за пътниците).

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 17 дек 2008 19:09

Сърбия е жица, аз не знам що толко се плашат хората от тез сръпски полицаи... като караш в норма, всичко е наред и те са хора и те деца хранят, само са малко по устати.... аз румъско на оназ дупка да си троша колата и нервите не стъпвам... то и там няма полис нали .....

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 17 дек 2008 20:58

Щом ще се заселваш сигурно знаеш - направи си апостолизирани преводи на всички документи (нямам предвид паспорти/карти, а дипломи, сертификати, актове за раждане и т.н.). Щото не знаеш къде какво може да ти потрябва.

Остави пълномощни на роднините!

Що се отнася Сърбия или Румъния, айде още един глас за Сърбия. (То ако ставаше с гласуване) :D

P.S. И не се стискай, дай 50 лева за три медицински застраховки.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 17 дек 2008 21:12

Tougi написа:Щом ще се заселваш сигурно знаеш - направи си апостолизирани преводи на всички документи (нямам предвид паспорти/карти, а дипломи, сертификати, актове за раждане и т.н.). Щото не знаеш къде какво може да ти потрябва.

Остави пълномощни на роднините!

Що се отнася Сърбия или Румъния, айде още един глас за Сърбия. (То ако ставаше с гласуване) :D

P.S. И не се стискай, дай 50 лева за три медицински застраховки.

За застраховките 100 процента.А за превода на акта за раждане не се бях сетил.Иначе дипломи,сертификати ,всичко се превежда.Само с превод става ли ?Дали ми трябват легализации за някои документи ?

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 17 дек 2008 23:12

Plumber написа:А за превода на акта за раждане не се бях сетил.Иначе дипломи,сертификати ,всичко се превежда.Само с превод става ли ?Дали ми трябват легализации за някои документи ?

То по принцип и без превод би трябвало да става. Щото българският вече две години е официален език на общността. Ама ние, българите, не сме свикнали да си търсим правата в нашата администрация, та камо ли в чужда. Пък и бюрокрацията не сме я измислили ние :)

А иначе - нямам представа. За някъде за някои неща и превод е достатъчен, за по-специални случаи трябва апостил. А когато се наложи, той винаги трябва за вчера.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Проверявайте си срока на ГО

Мнениеот Plumber » Чет 18 дек 2008 6:57

Колеги,да ви напомня ,че може като мен да сте се разсеяли.Снощи ме спряха полицаи и аз съм сигурен във всичко и си давам документите.Да ама се оказа че застраховката ми е изтекла ноември месец,а поради незнайни за мене причини ми е останало в главата че е до януари.Че олекнах с едни пари да си спася кожата.Весели празници

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZAD19 » Сря 24 дек 2008 12:01

Колега, направи си задграничен паспорт. Не отиваш на екскурзия, а да търсиш работа. В Италия не можеш да си купиш SIM карта за телефон без паспорт.

Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Чет 25 дек 2008 10:25

Ангренажен ремък и ролка.....лека и безавариина.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”