Потребителски кредит - скоро някои да е теглил?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пет 19 дек 2008 16:08

dinko_bonev написа:Май най-добре ще е от няколко познати и така...

Това смятах да пиша, ама не беше по темата.
Аз така тегля "потребителски кредит", вярно, че повече от 2 000 не са ми трябвали...
Схемата:
Колкото повече приятели с по- малки суми, толкова по- добре...
Списък на кой колко- задължително.
Уточняване на кой кога ще му трябват и уговорка, че ако на някой му се случи нещо екстремо, да ме уведоми поне седмица предварително.
Ако нямам възможност да му ги върна, през това време намирам от друг...

Случвало се е и да връщам жестта, в крайна сметка и затова са приятелите.

п.п. С банки не съм се занимавал никога и дано да не ми се налага.
Имаше една реклама:
ОК...?
:seeex
ОК :!:

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 19 дек 2008 21:58

защо сега плюете по банките,а не до вчера когато раздаваха наляво и надясно парите на вложителите под форма на необезпечени кредити?това все някога трябваше да свърши.а още по-лошо е,че раздават и пари дето ги нямат само и само да лапат.

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пет 19 дек 2008 22:11

Преди 3 месеца теглих кредит,без проблеми и сега ми увеличиха лихвите с 3%...Ама кво да се прави,като си се хванал на хорото,ще си го играеш до край!!!
Банките не дават кредити и съкращават персонала...Ще става по зле...

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пет 19 дек 2008 22:16

feersum написа:Колеги,

в момента не е най-добрия момент да теглите кредит. Било потребителски, ипотечен или фирмен.
Просто недейте.
Ще ви отрежат главите, ама от кръста.

Съвсем сериозно говоря, работя в банка, виждам какво става.
Ако можете да минете без кредит, ще сте най-щастливи.
Намерете си пари от приятели, от познати, но не се набутвайте с кредит, освен ако нямате друг избор.

Бравоо :bowdown мерси за информацията от вътре,дано им е от полза,защото аз вече се прецаках... :bowdown

skoti

Мнениеот skoti » Пет 19 дек 2008 22:42

Не дават кредити :evil: въпреки че съм осигурен на 1000 лв и получавам чисто 800 , и нямам никакви кредитни карти или лизингови плащания и всичките им тем подобни глупости .В смисъл чист съм поръчителят ми е в същото положение но :shock :shock от райфайзен ми отказаха от пощенска също . Писна ми да плащам за такси и ще изчакам догодина . Както писаха да търсим от приятели но колко от тях ще съберат по крупна сума да услужат без това да им повлияе на бюджета .

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 19 дек 2008 22:43

в момента не е най-добрия момент да теглите кредит. Било потребителски, ипотечен или фирмен.
Просто недейте.

Намерете си пари от приятели, от познати, но не се набутвайте с кредит, освен ако нямате друг избор.

интересно в коя ли банка работиш, защото ако така говориш на клиентите ти, то това не е твоята работа

pike написа:Ей това е ЦЯЛАТА ИСТИНА.
Даже сутринта станах свидетел на най-голямото безумие:
За обезпечаване зачитат само осигурителната заплата/нетна/,а прихода от ЕООД,примерно/разпределена печалба с платени данъци/-не го признават

само за уточнение представи ли документ с който си превел дивидента по личната си сметка, защото иначе се приема за фиктивно разпределение

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 19 дек 2008 22:46

Alpha Bank....
Един колега преди 2 седмици изтегли от там 4000 лева като го осигуряват на минимална работна заплата...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 19 дек 2008 22:46

iceto написа:

Просто недейте.

интересно в коя ли банка работиш, защото ако така говориш на клиентите ти, то това не е твоята работа[quote]

Колегата се опитва да помогне. Ако искаш иди го пробвай на работното му място :)

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 19 дек 2008 22:50

мойто работно място си ми стига, стига да потърсиш има още кредити с приемлива лихва

едит: за колегата отдолу - ясно защо е кандидат финансист :evil:

Последна промяна от iceto на Пет 19 дек 2008 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 19 дек 2008 22:54

iceto написа: blablabla

Колега работното време приключи!

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Съб 20 дек 2008 8:10

iceto написа:

Просто недейте.

интересно в коя ли банка работиш, защото ако така говориш на клиентите ти, то това не е твоята работа

Мислиш ли?
С какво според теб се занимаваме сега? Ами с преструктурирания на кредити. Разсрочвания. Допълнителни обезпечения. Убеждаване на клиентите, че реално нямат нужда от кредит, ами да си гледат живота и да не се завират по банки.
Да, раздаваха се 3 години кредити на сульо и пульо, и сега си сърбаме попарата.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Съб 20 дек 2008 10:38

Още един + за Alpha Bank. Моя кредит при тях е от преди 6 месеца и за сега все още не са ми вдигнали лихвата(надявам се и да не стане).

п.п. Малко извън темата: Какво ще кажете за новия закон за предсрочното погасяване? :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 20 дек 2008 12:48

Добре ве - аз като прост ламер, не дотам наясно с финансовите дела и документи, искам да попитам - от какво печелят в момента банките, при положение, че не дават кредити??? :?
Казано с прости думи, банките са си лихвари - дават ти пари, които ти им връщаш с лихва - за определено време. От това печелят. Ама сега като не искат да дават (респективно - да взимат лихва) - кво ще праят тия мушмуроци? Щото имат огромни разходи - офиси, заплати и кво ли не. Откъде, аджеба, вземат пари, за да ги покриват?
Доколкото разбирам, започнали са поголовни съкращения по банките - особено на хора, които са се занимавали с кредити...гадна работа. :? :?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 20 дек 2008 13:26

connor cane написа:Добре ве - аз като прост ламер, не дотам наясно с финансовите дела и документи, искам да попитам - от какво печелят в момента банките, при положение, че не дават кредити??? :?
Казано с прости думи, банките са си лихвари - дават ти пари, които ти им връщаш с лихва - за определено време. От това печелят. Ама сега като не искат да дават (респективно - да взимат лихва) - кво ще праят тия мушмуроци? Щото имат огромни разходи - офиси, заплати и кво ли не. Откъде, аджеба, вземат пари, за да ги покриват?
Доколкото разбирам, започнали са поголовни съкращения по банките - особено на хора, които са се занимавали с кредити...гадна работа. :? :?

От това, с което се занимава колегата feersum :twisted:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 20 дек 2008 13:45

w_smith написа:
connor cane написа:Добре ве - аз като прост ламер, не дотам наясно с финансовите дела и документи, искам да попитам - от какво печелят в момента банките, при положение, че не дават кредити??? :?

От това, с което се занимава колегата feersum :twisted:

А то е....... :?:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”