:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как да реша проблема с кучетата на съседите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 27 дек 2008 13:34

Четейки мненията се убеждавам за сетен път колко отзивчиви,толерантни,коректни и любезни хора сме ние българите.
И други колеги го писаха,аз ще се повторя---жалба в общината и чакане.
Всичко друго писано тук си е търане на клавиатурата.
Колегата не е малко дете,ще се оправи и сам с инстанциите до които трябва да пише жалбата.
Редно и коректно е да предупредиш съседите с кучетата какво ще правиш,защото правото да имат те куче е също толкова личен въпрос както и да си построиш дискотека,да си сложиш ремус на 1.4 голфчето за по-добър звук,да правиш купони у вас и т.н.......

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Съб 27 дек 2008 13:50

Купи си за Нова година 500 пиратки и атакувай!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 27 дек 2008 14:05

Абе какви хора сте!Щом нещо някому пречи и веднага трябва да се махне!Ами на мен например може ми пречи дивия оргазъм на съседката дето когато комшията я качва,реве посред нощите като разгонена юница ....е какво сега да гръмна комшията и комшийката....ами те не са лоши хора....даже много се обичат!!!!Малко повече търпимост моля!!!!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 14:15

joker написа:Абе какви хора сте!Щом нещо някому пречи и веднага трябва да се махне!Ами на мен например може ми пречи дивия оргазъм на съседката дето когато комшията я качва,реве посред нощите като разгонена юница ....е какво сега да гръмна комшията и комшийката....ами те не са лоши хора....даже много се обичат!!!!Малко повече търпимост моля!!!!

Всеки, който твърди, че има здрави нерви мисля, че трябва да бъде поканен вкъщи за няколко часа mhihi
Грешка - кучетата не са 7, ами са 8.
За нова година съм си купил 1 хубав фотоапарат с камера с HDTV качество.
Ще заснема и картина и звук да видите какво чудо е.
Най-вече истерията и злобата с която лаят - все едно ще разкъсат нещо всеки момент :shock :x
+ това както казах не ми пречи САМО НА МЕН. Няма човек в блока на който да не му пречи. Сега 5 човека като пречат на 50, мисля че мнозинството трябва да има думата.

nadia23 написа:Представи си,че вместо къща със зло и безпощадно зло куче имаше детска градина с шумни и игриви деца и тогава ли щеше да ги тровиш?
А и щом ти пречи,че човека си гледа кучето в собствената къща и в собствения двор си направи шумоизолация.

Ако си пусна музиката посред нощ до ламарина - ти шумоизолация ли ще си направиш, както и всички останали или ще извикаш полиция ?
Няма ден няма нощ, те са тук и ЛАЯТ :rocketwhore

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 27 дек 2008 14:22

Викаш кучегоните нямат обхват... ами вземи персонален кучегон за всяка мастия ;).
Лепни ги по стълбовете пред дворовете.. и за да избегнеш допълнитени обяснения пред стопаните, прикрии всичко все едно в квартала се е нанесла нова лан мрежа - кучегоните в пластмасови кутии все едно са суичове, захранващите кабели - УТП... Аааа да.. и хвани няколко младежа с гащеризони, ладичка и стълба да ги инсталират :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 27 дек 2008 14:25

Твърдо усещам, че в темата, хората собственици за кучета, силно защитават не колегата си от форума, а помиярите на съседите му.

Жокер, интелигентен човек си, това е 100% сигурно!!! - кажи ми ако твоето куче /то сега е малко, но да приемем, че е голямо/ лае денонощно няма ли да се почувстваш зле за съседите си и да опиташ да вземеш някакви мерки...примерно леко превъзпитание и прочие /не знам какво се прави когато едно куче лае/.

Имам съседи с кучета. Едно рошава е едното и средно голямо, другото е кокершпаньол или нещо такова...та повярвайте стопаните им не дават лай да излезе от муцунките им....

п.с. ОБОЖАВАМ ЖИВОТНИТЕ!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 14:31

Muncho написа:Викаш кучегоните нямат обхват... ами вземи персонален кучегон за всяка мастия ;).
Лепни ги по стълбовете пред дворовете.. и за да избегнеш допълнитени обяснения пред стопаните, прикрии всичко все едно в квартала се е нанесла нова лан мрежа - кучегоните в пластмасови кутии все едно са суичове, захранващите кабели - УТП... Аааа да.. и хвани няколко младежа с гащеризони, ладичка и стълба да ги инсталират :)

Кучегона вече няма ефект - след 2-3 дена цъкане и привикнаха гадините. А даже го бях тунинговал вместо на 9В работеше с адаптера на 12В mhihi
Сега просто не го ебават за свирка :cry:
Също така до момента съм инвестирал:
55лв за кучегон
7.50лв за реле от самарата
Адаптера не го броя, защото ми е отстанал.

Ако това трябва да се умножи по 3 + това ми трябва и захранване за всеки кучегон, не знам къде ще му излезе края ...

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 27 дек 2008 14:31

вие хора безработни ли сте?

По цял ден било лаело кучето на съседа... Е щом ви прави впечатление, значи по цял ден не излизате от вкъщи.... Аз така го разбирам.
Аз вечер като се прибера от работа, нека цял духов оркестър да има под прозореца... ти само ми дай да помириша възглавница и това е....

Навремето спряха лапата от улично осветление пред блока, защото на една глуха баба и бръмчало през ноща

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 14:33

Lizard написа:вие хора безработни ли сте?

По цял ден било лаело кучето на съседа... Е щом ви прави впечатление, значи по цял ден не излизате от вкъщи.... Аз така го разбирам.
Аз вечер като се прибера от работа, нека цял духов оркестър да има под прозореца... ти само ми дай да помириша възглавница и това е....

Навремето спряха лапата от улично осветление пред блока, защото на една глуха баба и бръмчало през ноща

Да, когато съм събота и неделя вкъщи + сега по празниците нон стоп +
всяка нощ все пак си спа вкъщи ги чувам.ю
Така че не е от безработие.
А повярвай ми - няма нищо по ценно от нервичките на човек

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 27 дек 2008 14:39

Любо пии си хапчетата редовно и няма да се нервираш mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Moschino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Moschino » Съб 27 дек 2008 14:51

Имаше едно американско устройство,което издава някакъв звук и кучето млъква за 2-3 часа.Ще разпитам и ще ти кажа :wink:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 27 дек 2008 14:58

nadia23 написа:Представи си,че вместо къща със зло и безпощадно зло куче имаше детска градина с шумни и игриви деца и тогава ли щеше да ги тровиш?
А и щом ти пречи,че човека си гледа кучето в собствената къща и в собствения двор си направи шумоизолация.

:idea:

а на тея с идеите за олово и отрова .... нямам думи...

Последна промяна от hooligans на Съб 27 дек 2008 15:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 27 дек 2008 14:59

santo_trafficante написа:Любо пии си хапчетата редовно и няма да се нервираш mhihi mhihi mhihi

В краен случай ако той не ги иска, да ги даде на мастиите :twisted: . По едно валерианче преди лягане и после цяла нощ спокойствие :).

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 27 дек 2008 15:13

Moschino написа:Имаше едно американско устройство,което издава някакъв звук и кучето млъква за 2-3 часа.Ще разпитам и ще ти кажа :wink:

Разпитай, мн ми е интересно.
http://www.toybreeds.com/dog_barking.htm
Тука има една интересна информация.
...
Don't
1. Don't shoot the dog!
2. Don't confront the owner!
mhihi

Санто - кажи и на хората в Щатите да си пият хапчетата mhihi
ПС: За тренировка на твоите нерви, изгледай това клипче цялото от край до край, примерно 10 пъти подред :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=gztitArzi_k
Neighbor's dog barking at 7 am again 8.16.07
http://www.youtube.com/watch?v=trRb0j1f ... re=related

Един от съветите :
9. When all else fails, move but disclose the barking.

Be aware that in many states you must disclose to potential buyers that there is a nuisance in the neighborhood; i.e., the barking dog(s).
Там проблема е толкова голям и обвързан със закона, че не може да продаваш къща без да уведомиш купувача, че има мастия, която лае.
:bowdown

Последна промяна от lyubobg на Съб 27 дек 2008 15:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 27 дек 2008 15:19

ТАМ, а не тук.
Чудно ми е от колко време живееш в блока до кучетата,от кога съществува проблема и то проблем за теб,едва ли всички наведнъж са си купили кучета и как така реши точно по Коледа да споделиш тази невероятна битова драма.
Иначе едно признавам на темата--след тая с тройния чушкопек на не помня кой колега,тая е топ на деня 2.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”