Защо всички се оплакват?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivan4o написа:Вероятно ти е коствало много,но и аз съм инвестирал доста (примерно в образование), но не смятам, че това което ми се предлага е нормално.
То образованието ясно... колко инвестиция, колко забавление....Само не пропускай, че средното е почти задължително пък да не говорим и че е почти безплатно в БГ.
Ще говорим за инвестиция в образование, когато за да напишеш инж. ще се ръсиш по 10 000 евро на година... за период от 4-5 години...
Инвестицията започва после...
Инвестицията е в това, да правиш компромиси със семейството си, с детето си и със съпругата, роднините си и т.н.
Инвестиция е това, да се хвърлиш ад работиш за 200-300 лв, за да се учиш, и после да искаш 1000+.
Не знам на каква възраст си, но като те поучука живота, ще ти е интересно да влезеш примерно тук след 5 год и да си видиш гледната точка...

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:ivan4o написа:Вероятно ти е коствало много,но и аз съм инвестирал доста (примерно в образование), но не смятам, че това което ми се предлага е нормално.
То образованието ясно... колко инвестиция, колко забавление....Само не пропускай, че средното е почти задължително пък да не говорим и че е почти безплатно в БГ.
Ще говорим за инвестиция в образование, когато за да напишеш инж. ще се ръсиш по 10 000 евро на година... за период от 4-5 години...
Инвестицията започва после...
Инвестицията е в това, да правиш компромиси със семейството си, с детето си и със съпругата, роднините си и т.н.
Инвестиция е това, да се хвърлиш ад работиш за 200-300 лв, за да се учиш, и после да искаш 1000+.
Ето, за това си прав, Уили....

Последна промяна от guard на Сря 21 дек 2005 10:19, променено общо 1 път.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:Е какво жилищете в Торонто с теб ли ще си го носиш..?
Говориш така, защото не си излизал в чужбина...
Пожелавам ти щом си мераклия да буташ друга икономика да отидеш и да видиш...
После ще ти стане ясно, защо реват нашите сънародници, когато излизат от БГ летището и си видят роднини и приятели...
Иначе, начина на живот е по-друг, но не си мисли, че е по-малко изхабяващ отколкото тук
Ами.....излизал съм.

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
DragoCL написа:шампионе във вчерашния вестник имаше интересна статия
в сащ $1млн. за апартамент 100кв.
ходи го изплащай да те видя аз...
а къщичките са им между 3-4 и 10 в тия градове където няма място вече за строителство знаеш ли какви са цените...
Незнам ве, Драго...сигурно си прав..........в Америка незнам.......аз Хамериканците не ги долюбвам много.......

В Канада/ Торонто........общо взето има апартаменчета за по 200 - 250 000 долара, къщите са над 300.......
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми то и в БГ хубавите къщи около София вървят около 150-300 к евро..
Та егах ти торонтото да умра от студ... не че съм ходил до там, ама да летя 12 часа пък може и повече за да се прибера в къщи някак си не ми отива....
+ тва не мога да отида до там с рендето или половера...
Абе и моята е една хем ми харесва у чуждо, хем не ми се хвърля, да събера 30 години в 2 куфара, и няколко евра и да побягна нанякъде... Ох ма, че боли като го казвам това...
Та егах ти торонтото да умра от студ... не че съм ходил до там, ама да летя 12 часа пък може и повече за да се прибера в къщи някак си не ми отива....
Абе и моята е една хем ми харесва у чуждо, хем не ми се хвърля, да събера 30 години в 2 куфара, и няколко евра и да побягна нанякъде... Ох ма, че боли като го казвам това...
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
DragoCL написа:и 8 месеца невероятен студ
всеки си преценява за себе си
иначе аз знам че ти от край време искаш литнеш...
Верно е че искам литна..........ама да ти кажа, честно повече ми се ще и да кацна.......щото Бен Ладин може направи...... Пук- Пук по самолетчо.

А и да ти кажа, още незнам.......много объркано е при мен......
Защото принципно повечето неща си ги имам както му се вика Грантед.......и една заплата тук от хххх лв ми стига да си живея някък.........
А и друго трябва да се има в предвид.......аз да му кажа на Иванчо, защото незнам до каква степен е наясно с реалността.....
Иванчо, имай предвид, че в Бг горе долу има няква конкуренция, но не е голяма, така че ако си в някаква степен добър в това което правиш, имаш възможност дори и без връзки да си намериш сравнително добра работа............
Обаче, ако искаш да отидеш в друга страна, особенно тези който са доста добре развити......примерно Германия, Швейцария, Канада, Америка, и т.н и т.н......
там конкуренцията и въобще пазара на работна ръка не е баш същия като тук...........и трябва ама дяволски , дяволски да си добър в професията си......защото иначе има да мием чинии и аз и ти и всички ако не сме достатъчно добри.

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:Ми то и в БГ хубавите къщи около София вървят около 150-300 к евро..
Все едно за мен говориш.......ама мойте години са по-малко.........
Върни се в “ОФФ-Топик - други”