Защо всички се оплакват?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 21 дек 2005 9:50

Да де и 1000+ ама знаеш ли колко ми е коствало и колко ми коства за да ги получавам?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 21 дек 2005 9:54

а ве аз ли съм най-големия цървул тука? :(

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Сря 21 дек 2005 9:58

Вероятно ти е коствало много,но и аз съм инвестирал доста (примерно в образование :) ), но не смятам, че това което ми се предлага е нормално.

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Сря 21 дек 2005 10:02

от друга страна лесно нема и ми е ясно че никой няма да дойде да ми се моли да ми дава голяма заплата, но това е положението

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 21 дек 2005 10:04

ivan4o написа:Вероятно ти е коствало много,но и аз съм инвестирал доста (примерно в образование :) ), но не смятам, че това което ми се предлага е нормално.

То образованието ясно... колко инвестиция, колко забавление....Само не пропускай, че средното е почти задължително пък да не говорим и че е почти безплатно в БГ.

Ще говорим за инвестиция в образование, когато за да напишеш инж. ще се ръсиш по 10 000 евро на година... за период от 4-5 години...
Инвестицията започва после...
Инвестицията е в това, да правиш компромиси със семейството си, с детето си и със съпругата, роднините си и т.н.
Инвестиция е това, да се хвърлиш ад работиш за 200-300 лв, за да се учиш, и после да искаш 1000+.

Не знам на каква възраст си, но като те поучука живота, ще ти е интересно да влезеш примерно тук след 5 год и да си видиш гледната точка... :) даже ще ти е забавно

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 21 дек 2005 10:17

wili98 написа:
ivan4o написа:Вероятно ти е коствало много,но и аз съм инвестирал доста (примерно в образование :) ), но не смятам, че това което ми се предлага е нормално.

То образованието ясно... колко инвестиция, колко забавление....Само не пропускай, че средното е почти задължително пък да не говорим и че е почти безплатно в БГ.

Ще говорим за инвестиция в образование, когато за да напишеш инж. ще се ръсиш по 10 000 евро на година... за период от 4-5 години...
Инвестицията започва после...
Инвестицията е в това, да правиш компромиси със семейството си, с детето си и със съпругата, роднините си и т.н.
Инвестиция е това, да се хвърлиш ад работиш за 200-300 лв, за да се учиш, и после да искаш 1000+.

Ето, за това си прав, Уили.... :wink:

Последна промяна от guard на Сря 21 дек 2005 10:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 21 дек 2005 10:19

wili98 написа:Е какво жилищете в Торонто с теб ли ще си го носиш..?
Говориш така, защото не си излизал в чужбина...
Пожелавам ти щом си мераклия да буташ друга икономика да отидеш и да видиш...

После ще ти стане ясно, защо реват нашите сънародници, когато излизат от БГ летището и си видят роднини и приятели...

Иначе, начина на живот е по-друг, но не си мисли, че е по-малко изхабяващ отколкото тук

Ами.....излизал съм. :lol: , нали ти казвам бе, аз говоря защото имам право да говоря и знам......а не бръщолева разни празни приказки..........вярно има и нещо друго.........относително е, на едни им харесва, на други не...........едни успяват ....други не, .........просто всичко си е въпрос......на съдба, колкото и да не вярвам на оня горе. :lol:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 21 дек 2005 10:23

DragoCL написа:шампионе във вчерашния вестник имаше интересна статия
в сащ $1млн. за апартамент 100кв.
ходи го изплащай да те видя аз...
а къщичките са им между 3-4 и 10 в тия градове където няма място вече за строителство знаеш ли какви са цените...

Незнам ве, Драго...сигурно си прав..........в Америка незнам.......аз Хамериканците не ги долюбвам много....... :wink: Общо взето в Канада съм си разглеждал как вървят цените...... :wink:

В Канада/ Торонто........общо взето има апартаменчета за по 200 - 250 000 долара, къщите са над 300.......

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 21 дек 2005 10:26

и 8 месеца невероятен студ
всеки си преценява за себе си
иначе аз знам че ти от край време искаш литнеш...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 21 дек 2005 10:27

Ми то и в БГ хубавите къщи около София вървят около 150-300 к евро..
Та егах ти торонтото да умра от студ... не че съм ходил до там, ама да летя 12 часа пък може и повече за да се прибера в къщи някак си не ми отива....
+ тва не мога да отида до там с рендето или половера...

Абе и моята е една хем ми харесва у чуждо, хем не ми се хвърля, да събера 30 години в 2 куфара, и няколко евра и да побягна нанякъде... Ох ма, че боли като го казвам това...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 21 дек 2005 10:28

Как осем месеца бе, аз съм чувал от запознати, че там има два сезона - 15 август и зима.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 21 дек 2005 10:29

Стиви Джи написа:Как осем месеца бе, аз съм чувал от запознати, че там има два сезона - 15 август и зима.

Поне ако си скъсаш дупарата от работа нема се притесняваш да си платиш парното или задълженията към КТК /Канадска телеком. компания/

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 21 дек 2005 10:30

Стиви Джи написа:Как осем месеца бе, аз съм чувал от запознати, че там има два сезона - 15 август и зима.

офф Тая година лятото беше късо: Падна се в сряда :lol:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 21 дек 2005 10:32

DragoCL написа:и 8 месеца невероятен студ
всеки си преценява за себе си
иначе аз знам че ти от край време искаш литнеш...

Верно е че искам литна..........ама да ти кажа, честно повече ми се ще и да кацна.......щото Бен Ладин може направи...... Пук- Пук по самолетчо. :lol:

А и да ти кажа, още незнам.......много объркано е при мен......
Защото принципно повечето неща си ги имам както му се вика Грантед.......и една заплата тук от хххх лв ми стига да си живея някък.........

А и друго трябва да се има в предвид.......аз да му кажа на Иванчо, защото незнам до каква степен е наясно с реалността.....

Иванчо, имай предвид, че в Бг горе долу има няква конкуренция, но не е голяма, така че ако си в някаква степен добър в това което правиш, имаш възможност дори и без връзки да си намериш сравнително добра работа............

Обаче, ако искаш да отидеш в друга страна, особенно тези който са доста добре развити......примерно Германия, Швейцария, Канада, Америка, и т.н и т.н......

там конкуренцията и въобще пазара на работна ръка не е баш същия като тук...........и трябва ама дяволски , дяволски да си добър в професията си......защото иначе има да мием чинии и аз и ти и всички ако не сме достатъчно добри. :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 21 дек 2005 10:33

wili98 написа:Ми то и в БГ хубавите къщи около София вървят около 150-300 к евро..
Та егах ти торонтото да умра от студ... не че съм ходил до там, ама да летя 12 часа пък може и повече за да се прибера в къщи някак си не ми отива....
+ тва не мога да отида до там с рендето или половера...

Абе и моята е една хем ми харесва у чуждо, хем не ми се хвърля, да събера 30 години в 2 куфара, и няколко евра и да побягна нанякъде... Ох ма, че боли като го казвам това...

Все едно за мен говориш.......ама мойте години са по-малко.........

Върни се в “ОФФ-Топик - други”