"Oткраднати" пари от банка ДСК

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Re: "Oткраднати" пари от банка ДСК

Мнениеот propparo » Вто 17 фев 2009 22:20

StS написа:
ПП АЗ мразя тази банка и ако съм аз в 2рия случай ще им го нацепа целия. :banana

Мисля че достатъчно ясен беше,разбрахме те.
По писанията ти разбрах че освен да теглиш пари от банкомати и за някое друго овърдрафче,май сериозни вземания с банки нямаш.

Не можеш,да им го нацепиш,доказано многократно.Даже няма да успееш и на мъж да им се направиш,повярвай ми,банковата система ще те срине за дни,само да има повод и довод.
Въобще който не е наясно--да не пише глупости.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 17 фев 2009 22:21

DragoGT написа:
Теодор написа:Някой да е видял честност и съвест от държавата :twisted: Да кажете нещо за една от най-важните институций в държавата НАП и някоя си Мургина, айде сиктир плащайте си данъците съвестно та да имат г-да у-щите откъде да си пълнят гушките :bowdown

ами то държава сме хората в нея
или по служителните в държавните институции не са хора
проблема е че целия народ е свикнал далавера да не се отказва... от циганите до хората в правителството...

абсолютно е прав Драго
а пък и аз не искам да се измервам с институциите...
казах - всичко е въпрос на собствена съвест - аз бих ги върнал, както си плащам сметката за парно примерно :wink:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 17 фев 2009 23:03

hooligans написа:добре бе мама** стара ...
тия пари нито си ги искарал , нито си ги спечелил от игра...
по твойта логика , човека който намери хиляди левове до жп линията не трябваше да ги връща ли ?
тъпо е да стискаш пари ,който нито си спечели с честен труд , нито някой ти ги е дал доброволно....

то бива бива ама...

И като ги върна човека, какво стана? Дадоха му тиквен медал... Наскоро и една възрастна жена беше намерила 2к лв. тя със смешната пенсия от Държавата-това-сме-ние-как-не! Даже едно мерси нямаше за нея, както и да е... И какво ние сме държавата ли си мислим? :banana Ми не е така! Държавата са едни шепа хора там, където ние не съществуваме за тях и по задръстванията само си пускат буркана а ние пляскаме с ръце. И като цяло ние сме си ОК като нацийка, но Ония са много над нас, за съжаление...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 17 фев 2009 23:10

skotis написа:
hooligans написа:добре бе мама** стара ...
тия пари нито си ги искарал , нито си ги спечелил от игра...
по твойта логика , човека който намери хиляди левове до жп линията не трябваше да ги връща ли ?
тъпо е да стискаш пари ,който нито си спечели с честен труд , нито някой ти ги е дал доброволно....

то бива бива ама...

И като ги върна човека, какво стана? Дадоха му тиквен медал... Наскоро и една възрастна жена беше намерила 2к лв. тя със смешната пенсия от Държавата-това-сме-ние-как-не! Даже едно мерси нямаше за нея, както и да е... И какво ние сме държавата ли си мислим? :banana Ми не е така! Държавата са едни шепа хора там, където ние не съществуваме за тях и по задръстванията само си пускат буркана а ние пляскаме с ръце. И като цяло ние сме си ОК като нацийка, но Ония са много над нас, за съжаление...

Чиста му остана съвестта, това стана :wink:
и за да върнеш нещо , което не ти принадлежи , не означава че някой трябва да ти плаща или даде нещо...
Става дума за морал и честност, които явно повечето нямате , както и да е...
Задръж си парите , заслужил си , изработил си ги с честен труд....
айде със здраве, да си ги харчиш :bowdown

ПП:само да не се наложи някой ден да си изгубиш нещо и някой като теб/вас да го намери....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 фев 2009 23:29

sub4o написа:Въпросът ми е: виновно ли е момичето, че някой от банка ДСК е спал на работното си място?
И юридически: имат ли някакъв шанс в да ни накарат да върнем парите (вече са похарчени).

Давай пас смело, всичко е на добра воля от ваша страна. Ако се поддадеш на психоатаките на банката, ще върнеш парите, ако не ти пука за банковия служител - няма да ги върнеш ;)

Имал съм подобен случай на грешно направен превод по вина на банката, когато сменяха номерата на банковите сметки и парите ми вместо в получателя си, се оказаха в частно лице. След дълги разговори, банката успя да го накара да върне сумата, но тогава директора ми обясни, че ако не я върне доброволно, ще го отнесе служителката, допуснала грешката... Така че ти решавай ;)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 17 фев 2009 23:51

Кръв повръщам - пари не връщам!
Да ми ядат чорапите!

В твоя случай бих се запънал до последно. Който е спал на бюрото си като е обработвал превода да си сърба попарата.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 17 фев 2009 23:56

стават грешки.
никой не е застрахован.
достатъчно е неволно да е натиснат бутон два пъти и ето ти сумата двойно.
лично аз като видя, че цифрата е по-голяма доста ще се замисля.
аз не бих се вкарвал в излишни филми и ще върна сумата.
все пак парите не са мои.
въпрос на гледна точка.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 18 фев 2009 0:33

2002ра направиха тази грешка от US BANK с мен :) ...изпуках всичко естествено защото не знаех колко пари имам та идеята ми беше да тегля до кат спре да пуска..... оказа се обаче че нещо с авторизационният център не било наред и си пуска лев като змей и спря единствено като сработи някакъв 24 часов лимит

....пратиха ми мейл и писмо на домашния адрес в България, че им дължа някакви 600 долара ...аз им казах че имам дебитна, а не кредитна карта и всичките пари вътре следва да са си мои и от тогава не са ме тормозили :)........ казаха че ще ме вкарат някакъв ултра черен световен списък, но в крайна сметка не съм в такъв ...... сега бих ги върнал (АКО СА УЧТИВИ) ма тогава бях на 18 и бях риаъл РОКЕНРОЛА хаха .....

специално ако ме заплашват със съд и ми врекат че ми записват разговоря ще имат да взимат ...... нямат основание да ме вкарат в ЦКР като некоректен платец или в някой от другите десетина малки локални списъчета, не могат да ме предадат на застраховател ...за съд да не говорим ......... може да ги нямам парите сега ... как ще искат да ги върна веднага при все че е тяхна грешка ..... въпрос на добра воля и договорки между страните е а не напред с рогата ....... много ме дразнят всякакви служители дето хем са в грешка, хем заплашват ......

...... преди време една в НАП ми промени името на файла ....след това програмата дето търси определено име естествено не намери файла и умната изтри пред очите ми дискетата като най нагло каза че дискетата не работи.... та от тогава ....надуша ли наглост не прощавам човешки грешки .......

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Сря 18 фев 2009 6:34

Нищо не могат да ти направят. Кажи им да пият една студена вода.
И тоя където ти се е обаждал му кажи да внимава какво те заплашва да не му се случи случка !
Ще те стряскат ще те заплашват и накрая ще си платят грешката. Подай оплакване в банката, че те е страх за живота си и, че ще пуснеш жалба в прокуратурата !
От къде на къде ще те заплашват.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 18 фев 2009 9:26

propparo написа:Не можеш,да им го нацепиш,доказано многократно.Даже няма да успееш и на мъж да им се направиш,повярвай ми,банковата система ще те срине за дни,само да има повод и довод.
Въобще който не е наясно--да не пише глупости.

Про, общи приказки пишеш. Силно фаворизираш банковата институция. Има си нормална процедура в такива случаи. Следва се и няма нужда някой да се прави на мъж. Комуникацията е взаимна. Не може някой пишлегар да каже по телефона върнете парите иначе съд. Ами добре нека съдят, ама до съд има път да се извърви.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 18 фев 2009 9:42

И моето мнение е,че който е направил грешката,той да плаща.Какво е виновно момичето,че някой от банката не знае какво да прави на работното си място.Питам аз,ако преведът по-малко те ще върнат ли парите?Ще намерят триста и трийсе причини да не ги върнат.Та колега не се оставяй да те заплашват тея боклуци от банката.Пусни жалба в КЗП ако трябва.Това е дебитна карта и би трябвало всички пари в тази карта да са твои.А че някой спи на работното си място си е негов проблем.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 18 фев 2009 9:43

те си заплашват по принцип :wink:
следва съд
след това връща 800$+разходи по дело /защото ще го осъдят/ може и някоя лихва да му сложат mhihi
и пак е вътре в чувала mhihi

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 18 фев 2009 9:45

Това само тук в България може да се случи.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 18 фев 2009 9:54

навсякъде е същото споки .......

.....съд не мисля ...... банките гледат да не се шуми около тия неща ....източвания на кредитни карти, грешни преводи ...винаги гледат да се оправят на четири очи между засегнатите страни ..... а много често плащат за тяхна сметка само и само да не надушат медиите....до съд има много дълъг път да се извърви..........по скоро служителя дето е объркал или нейн там по "страшен" колега от клона се прави на важен ....... иди в банката ..поискай среща с някой от шефовете кажи му че служител (трябва да се е представил) те заплашва по телефона и си наранен психически от тяхната немърливост...кажи че нямаш пари и че ще ги връщаш по 50 лева на месец примерно .... :)

много страшни ги изкарвате банките ...БНБ с хилядите си процедури, наредби и white пейпърс 90% от които са нечовешки писани и неразбираеми така ги е хнанала за мадурите че грам не могат да правят каквото си искат :)...... диалог бе хора :) .....разберете се :)

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 18 фев 2009 10:34

http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/Regulations_Payments/$FILE/r42%20Naredba03.pdf
ако ти се занимава, от 18 стр. започва по твоето питане. Ако искаш да бъдеш коректен по-добре ги върни

Върни се в “ОФФ-Топик - други”