Помощ, нападнаха ме хлебарки...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ, нападнаха ме хлебарки...

Мнениеот VW-fenka » Пон 08 юни 2009 16:41

chefito написа:В НИКЪВ СЛУЧАЙ РАЙД в блока! Ще привлечеш и хлебарките на мазето у вас. Райд има примамка в състава си. Според мен ти трябват съвкупност от решения...

Всички станаха химици, лекари, специалисти по всичко. То няма лошо де...
Хулигане сам реши какво да правиш... не обръщай внимание на поста ми. На курса по Токсикохимия не учим нищо полезно... само глупости. :да:

Проучи много добре фирмите, които се занимават с това. Това е най-доброто решение. Важно е да си разбират от работата и наистина да изтребват..., че някои много разреждат инсектицида и нищо не става. ;)

olele39 написа:Само да питам: препаратът срещу колорадския бръмбар не е ли с основна съставка ДДТ ? По тази причина не е ли забранен - опасен е и за хората. Иначе за хлебарките е смъртоносен, наистина.

Няма ДДТ :wink:
stil написа: не рискувайте в къщи (особено ако имате малки деца!) с препарати за растителна защита, които са предназначени за използване изключително на открито.

:idea: :да:

Успех !

Последна промяна от VW-fenka на Пон 08 юни 2009 17:24, променено общо 1 път.

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 08 юни 2009 17:17

Няма „напълно безопасни” препарати. Не забравяйте че онова, което може да ни навреди е... дозата. Ето защо, не обръщайте внимание на лекомислени съвети, като някои от дадените по-горе и не рискувайте в къщи (особено ако имате малки деца!) с препарати за растителна защита, които са предназначени за използване изключително на открито (за требене на колорадски бръмбар например). Такива са препаратите с активно вещество fipronil от типа на Regent и др. подобни. Притежават висока ефективност и ефикасност, но ефектът от дозата при тях се изследва за открити и обикновено големи площи (в зависимост от целите, 2-3 грама могат да стигнат и за декар площ!). Нищо не е казано за битови помещения! Ако все пак решите да използвате подобни препарати, осигурете по-дълъг карантинен период. Колко точно, едва ли има някой който ще ви каже, защото не са използвани по предназначение.
Между другото мисля, че този Regent отпадна от списъка на разрешените препарати, но не съм сигурен в това си твърдение.

За закрити битови помещения се използват други препарати с активно вещество alpha-cypermethrin (може и в комбинация с други в-ва). Също са много ефективни и ефикасни. Такива са Fendona, Tenopa и др. Класифицирани са:
– според СЗО – клас II (средноопасни);
– според ЕС – R25 (токсичен при поглъщане), R48/22 (вреден: опасност от тежко увреждане на здравето при продължителна експозиция чрез вдишване), R37 (дразни дихателните пътища), R50 (силно токсичен за водни организми), R53 (може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти във водната среда), S2 (да се пази далече от достъп на деца), S36/37/39 (да се носи подходящо защитно облекло, ръкавици и предпазни средства за очите/лицето), S45 (При злополука или неразположение да се потърси незабавно медицинска помощ и когато е възможно, да се покаже етикетът), S60 (този материал и неговата опаковка да се третират като опасен отпадък), S61 (да не се допуска изпускане в околната среда. Вижте специалните инструкции/ информационния лист за безопасност).

Някои от тези фрази може да звучат страшничко, но все пак имат повече значение за занимаващите се професионално с подобен вид дейност, които работят ежедневно с тези препарати. И все пак бъдете внимателни и спазвайте инструкциите. Особено бъдете предпазливи, ако имате в къщи лазещи деца!

Аз използвам веднъж годишно Fendona и много рядко ми се случва да видя хлебарка (жива или мъртва), може би 1 бр. на 2-3 месеца. Но редовното пръскане трябва да се комбинира и с други мерки:
– конструктивни – когато правих ремонт преди 3-4 години сведох до възможния минимум фугите из стаите и най-вече в кухнята;
– хигиенни – не оставяйте храна на открто (по маси, плотове и т. нат) и почиствайте редовно. :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 08 юни 2009 17:27

chefito написа:В НИКЪВ СЛУЧАЙ РАЙД в блока! Ще привлечеш и хлебарките на мазето у вас.
глупости :lol:
че има привличаща съставка има(или поне така пише на кутията) , ама пак ти казвам че говориш глупости.
слагам в апартамента на 2 месеца нова опаковка с къщурки и не съм забелязал да привличам от мазето хлебарки , мишки или комший :lol:
даже мисля че и на комшийте реших проблема.
друго което правя е че като изхвърлям старите оставям 2 броя, единия пред вратата на апартамента другото парче някъде по етажа.
колегата да опита за 5 лв ще усети резултат след седмица кви са тия ядрени препарати :twisted:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 08 юни 2009 17:41

Говоря за пенисоподобната опаковка....за къщите им нямам сведения..., но продавах Райд в магазина си дълги години и от доставчиците знам, че не е добра идея за блокове...химик не желая да съм и пари да ми дават. Беше най-мизерната специалност в моя уни и дори пари даваха за да влезеш....познат с лимузина идваха да го примамват и пак не отиде.... :не:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 08 юни 2009 20:08

Пробвай с Б58 mhihi ,там май живот нема да остане :Mr Green Fun

Последна промяна от batmilko на Вто 09 юни 2009 8:48, променено общо 2 пъти.
Причина: човекът има проблем и нужда от помощ, не от остроумия и спам!

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 08 юни 2009 20:34

Миналата пролет ме нападнаха така - отидох в аптеката и изкупих от всички видове препарати, които се предлагаха:
къщички, флакони, отрова на прах, кубчета, един крем на име Globol, още некви х*йни (аптекарката ми вика "Вие май имате сериозен проблем!" mhihi ).
След като приложих този арсенал, 3 седмици че и повече изривах труповете и до ден днешен нямам таквиз гадини. :idea: :wink:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 09 юни 2009 8:04

сложи буца сирене на средата на хола и причакай с бухалка! :a boi de

Последна промяна от batmilko на Вто 09 юни 2009 8:49, променено общо 2 пъти.
Причина: човекът има проблем и нужда от помощ, не от остроумия и спам!

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пет 12 юни 2009 9:08

Аз лично ползвах Regent миналото лято и досега не съм видял хлебарка у нас. Преди това пробвах ВСИЧКО, но ефекта беше или краткотраен, или незадоволителен. Но мисля, че този препарат вече не може да се намери по агроаптеките.
Няма „напълно безопасни” препарати. Не забравяйте че онова, което може да ни навреди е... дозата. Ето защо, не обръщайте внимание на лекомислени съвети, като някои от дадените по-горе и не рискувайте в къщи (особено ако имате малки деца!) с препарати за растителна защита, които са предназначени за използване изключително на открито (за требене на колорадски бръмбар например). Такива са препаратите с активно вещество fipronil от типа на Regent и др. подобни. Притежават висока ефективност и ефикасност, но ефектът от дозата при тях се изследва за открити и обикновено големи площи (в зависимост от целите, 2-3 грама могат да стигнат и за декар площ!). Нищо не е казано за битови помещения! Ако все пак решите да използвате подобни препарати, осигурете по-дълъг карантинен период. Колко точно, едва ли има някой който ще ви каже, защото не са използвани по предназначение.
Между другото мисля, че този Regent отпадна от списъка на разрешените препарати, но не съм сигурен в това си твърдение.

За закрити битови помещения се използват други препарати с активно вещество alpha-cypermethrin (може и в комбинация с други в-ва). Също са много ефективни и ефикасни. Такива са Fendona, Tenopa и др. Класифицирани са:
– според СЗО – клас II (средноопасни);
– според ЕС – R25 (токсичен при поглъщане), R48/22 (вреден: опасност от тежко увреждане на здравето при продължителна експозиция чрез вдишване), R37 (дразни дихателните пътища), R50 (силно токсичен за водни организми), R53 (може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти във водната среда), S2 (да се пази далече от достъп на деца), S36/37/39 (да се носи подходящо защитно облекло, ръкавици и предпазни средства за очите/лицето), S45 (При злополука или неразположение да се потърси незабавно медицинска помощ и когато е възможно, да се покаже етикетът), S60 (този материал и неговата опаковка да се третират като опасен отпадък), S61 (да не се допуска изпускане в околната среда. Вижте специалните инструкции/ информационния лист за безопасност).

Някои от тези фрази може да звучат страшничко, но все пак имат повече значение за занимаващите се професионално с подобен вид дейност, които работят ежедневно с тези препарати. И все пак бъдете внимателни и спазвайте инструкциите. Особено бъдете предпазливи, ако имате в къщи лазещи деца!

Аз използвам веднъж годишно Fendona и много рядко ми се случва да видя хлебарка (жива или мъртва), може би 1 бр. на 2-3 месеца. Но редовното пръскане трябва да се комбинира и с други мерки:
– конструктивни – когато правих ремонт преди 3-4 години сведох до възможния минимум фугите из стаите и най-вече в кухнята;
– хигиенни – не оставяйте храна на открто (по маси, плотове и т. нат) и почиствайте редовно. :wink:

Така, че занапред мисля да се възползвам от съвета на stil и да потърся Fendona - звучи ефикасно, а също и безопасно /при Regent-а не е ясна въобще опасността и мисля, че си и има немалки рискове/. Само не разбрах къде да го издирвам този препарат Fendona.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 12 юни 2009 10:26

olele39 написа:Наистина пръскането на мазетата е най-сигурно.
Но когато нощем светнеш лампата в банята и няколко едри екземпляра се разбягат ехидно по ъглите - ти си прад нервна криза от безсилието си. Бог високо, цар далече... Мазетата още не са обработени, не може да пръскаш банята /кухнята/ в момента, щото децата спят в съседната стая... Пълна безизходица!
Но не е така. Взимаш чехъла и хладнокръвно плясваш наи-близката, но лекичко, не я размазвай в яда си, трябва ти Жива. Докато тя е насред банята по гръб и мърда безпомощно с крака и антенки, със запалка или клечка кибрит започваш да я гориш. Първо краката, после антенките. Другото и без това не гори. Жертвата преди да умре праща сигнали "пожар" на останалите и те паничиски бягат там откъдето са дошли !!! Пробвано е и действа. Остави обгорелият труп на бойното поле до сутринта. Все пак и между тях има по-бавносхващащи екземпляри. Накрая можеш да си легнеш успокоен. За няколко дни си отблъснал нашественика, а удовлетворението е, и морално, и физическо. На война - като на война.

:applause: :applause: :applause: :applause: death
Направо припадам

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 12 юни 2009 16:12

Какво ли не съм пробвал.... ефекта дойде от , примамки с борна киселина, или познатия боракс. Има и една химийка, микрозин, Добре е да знаеш,че тази твар харесва топличкото, от студ мре и спира да се размножава.Инак е напаст .Боракс и пръскане,

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 13 юни 2009 15:58

днес купих капаните на райт
дано стане , а говорих със съседи и се разбра че са пръскани градинките около блока и сички хлебарки и гадинки са тръгнали по апартаментите
благодаря за което на столична община...
както виждате хората работят , не искат да оставят някой на улицата и го вкарват в апартаментите...
:banghead:

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Нед 14 юни 2009 13:27

Колега вкъщи напръсках с някакъв спрей против насекоми беше 2 лева мисля и повече нищо не се е появило.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 14 юни 2009 17:25

olelel 39 ако женати та види да правиш това ши ти забий една лопата по главата

Последна промяна от Sunny на Нед 14 юни 2009 20:14, променено общо 2 пъти.
Причина: Спрете се с този спам!

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Нед 14 юни 2009 18:22

Тука у Шопско главите ни са дървени и лопата не ни плаши.

Последна промяна от Sunny на Нед 14 юни 2009 20:14, променено общо 2 пъти.
Причина: Спрете се с този спам!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 15 юни 2009 9:22

hooligans написа:днес купих капаните на райт
дано стане , а говорих със съседи и се разбра че са пръскани градинките около блока и сички хлебарки и гадинки са тръгнали по апартаментите
благодаря за което на столична община...
както виждате хората работят , не искат да оставят някой на улицата и го вкарват в апартаментите...
:banghead:

Не с лошо де mhihi Помисли в дългосрочен план ;)
Иначе би било добре от тяхна страна да лепнат нещо на вратата на входа, ама нали живеем в Булгаристан...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”