Levis си е Levis.
Ако решош отиди на бул. Евлоги и Христо Георгиеви, №163 - имат представителен магазин(то е едно като гаражче малко но си е официален магазин - 100% сигурен съм работил съм с тях не веднъж) и си вземи от там, няма смисъл да плащаш надценката на Бриколаж.
В магазинчето продават и бояджийски принадлежности, могат и да ти тонират цветове по каталог.

Препоръчайте латекс
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Препоръчайте латекс
CROWN английски ако не се лъжа.С 4 кутии боядисах стените без таваните на целия апартамент (кутията е малко по голяма от кутия за блажна боя). Като цени никак небеше ефтин от 25 до 55лв. за кутия в зависимост от цвета ивида на латекса. Моя спокойно го бърша с влажен парцал ако се изцапа нещо.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Още един глас за Dulux , но изрично кажи на маисторите да не го разреждат щото моите понеже бяха мноо ихитри си знаят от големия стаж как се реди боя улупаха 5-6 ръце.Естествено тва мен не ме бъркаше щото пак изхабиха същото количество боя просто я разреждаха и я слагаха 5 пъти
.Също така ако си земеш gloss варианта се готви да ти вадят от 1000 извора вода колко е лоша тая боя - щото като е гланц сяко пропуснато място в шпакловката си личи и трябва да внимават
Взех латекс Dulux за едната стая да видя кво ще излезе... 5л цветен и 5л бял = 114лв

а колкото до майсторите - аз ще съм майстора

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Информативно - 5л Декоратор = 9лв. 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Пиши после кво е станало и отзиви 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Пиши после кво е станало и отзиви
непременно

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Информативно - 5л Декоратор = 9лв.
чефко цените ги знам, ама да видим кво ще стане с тоя... са ме е страх да отворя кутията, да не скочи да се намаже сам, че още не съм намазал с грунд

- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
cardan написа:аз в момента правя ремонт и ползвам boro.покрива доста добре.
Аз също съм за Боро, доволен съм даже от първа ръка покри.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:chefito написа:Информативно - 5л Декоратор = 9лв.
чефко цените ги знам, ама да видим кво ще стане с тоя... са ме е страх да отворя кутията, да не скочи да се намаже сам, че още не съм намазал с грунд
Влади, нямах предвид да те дразня нещо....инфоримативно за другите колеги драснах цената, че дори фактурата от баумакс беше пред мен още

- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нещо което никой досега не е забелязал:
1.Ако боядисваш бяла стена с по-тъмен цвят, примерно жълт, покрива и от една ръка!
2.Ако боядисваш зелена стена и искаш да стане бяла... 3 ръце поне!
Аз ползвах латекс от Практикер,не помня марка но го смесват на момента, ползвах жълто и зелено, които нанасях на жълта и зелена стена...
Жълтото покри от една ръка, зеленото покри от... 3 ръце
латекса е една марка, просто новото зелено беше по-светло от старото.
Има една подробност, за боите се ползва пигмент, и различните цветове имат различна покривност, затова се получават такива разлики, независимо че боите са една марка, едни пигменти....
Слагаш грунд преди това, но има едно "но" и това зависи от стената която покриваш, а именно, описано е по-долу:
За марките: Ливайс е мноого по-скъп от другите, но какво установих:
В помещението което боядисвах, има стени с различен цвят и боядисани с различен латекс, тези които са били боядисани с Ливайс НЕ поемат грунда,всичко тече и няма нужда от грунд. Тези които са с друг латекс, попиват грунда и стената потъмнява...стената "диша" ако има влага в помещението, се замисли какво ще последва при боядисване с различните марки.
А накрая:
Взимаш латекс със тефлон на мегахим, избираш от готовите цветове и си боядисваш, две,три ръце..колкото, толкова.
Ако си майстор, може и с две ръце ако цвета е тъмен, ако е бял може и една ръка,зависи и от помещението колко е мръсно.
Търкаляш мечето напред назад, после на 90 градуса пак напред назад... и разнасяш латекса,това му е цаката ,никакви търкаляния наляво надясно и на където ти падне..само в една посока
А за края на разказа, боядисваш, и точно след 1 ден вече не поглеждаш цветовете никога как са станали и какъв е цвета до следващото боядисване....
Извод: отиваш, не купуваш най-евтиния дето е 30 кила за без пари, нито взимаш от най-скъпия дето е на кутии по 1кг. се продава.. търсиш с тефлон,те а на кутии по 15 кила или 10, той е леко матов и изглежда добре, има покривност, НЕ грундираш, щото е само загуба на време и нерви, не е скъп грунда маа е нерви само, и почваш...ако имаш късмет покриваш с две ръце, максимум ,ако не, 3 и си готов!
Тука говориме за един ден работа в повече..така че няма страшно.Постели си найлони задължително! После хвърляш и си готов, иначе те чака търкане на пода
1.Ако боядисваш бяла стена с по-тъмен цвят, примерно жълт, покрива и от една ръка!
2.Ако боядисваш зелена стена и искаш да стане бяла... 3 ръце поне!
Аз ползвах латекс от Практикер,не помня марка но го смесват на момента, ползвах жълто и зелено, които нанасях на жълта и зелена стена...
Жълтото покри от една ръка, зеленото покри от... 3 ръце

Има една подробност, за боите се ползва пигмент, и различните цветове имат различна покривност, затова се получават такива разлики, независимо че боите са една марка, едни пигменти....
Слагаш грунд преди това, но има едно "но" и това зависи от стената която покриваш, а именно, описано е по-долу:
За марките: Ливайс е мноого по-скъп от другите, но какво установих:
В помещението което боядисвах, има стени с различен цвят и боядисани с различен латекс, тези които са били боядисани с Ливайс НЕ поемат грунда,всичко тече и няма нужда от грунд. Тези които са с друг латекс, попиват грунда и стената потъмнява...стената "диша" ако има влага в помещението, се замисли какво ще последва при боядисване с различните марки.
А накрая:
Взимаш латекс със тефлон на мегахим, избираш от готовите цветове и си боядисваш, две,три ръце..колкото, толкова.
Ако си майстор, може и с две ръце ако цвета е тъмен, ако е бял може и една ръка,зависи и от помещението колко е мръсно.
Търкаляш мечето напред назад, после на 90 градуса пак напред назад... и разнасяш латекса,това му е цаката ,никакви търкаляния наляво надясно и на където ти падне..само в една посока

А за края на разказа, боядисваш, и точно след 1 ден вече не поглеждаш цветовете никога как са станали и какъв е цвета до следващото боядисване....
Извод: отиваш, не купуваш най-евтиния дето е 30 кила за без пари, нито взимаш от най-скъпия дето е на кутии по 1кг. се продава.. търсиш с тефлон,те а на кутии по 15 кила или 10, той е леко матов и изглежда добре, има покривност, НЕ грундираш, щото е само загуба на време и нерви, не е скъп грунда маа е нерви само, и почваш...ако имаш късмет покриваш с две ръце, максимум ,ако не, 3 и си готов!
Тука говориме за един ден работа в повече..така че няма страшно.Постели си найлони задължително! После хвърляш и си готов, иначе те чака търкане на пода

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Колегата вече е взел.
Колкото до дишането на стените : ако искаш да не дишат и искаш да е вечно - блажна боя - какъвто и латекс да слагаш той не хваща.
Стените трябва да дишат за да не се образува кондненз след което да се образува мухъл. А тези латекси които не поемат - те са миещи се латекси и за това не поемат - това е първите няколко измивания - след това - и поемат и си личат
.
И една забележка - за какво ти е тефлонов латекс при положение, че няма да е качествен ?
Той е направен за индустриални помещения, кухни на заведения и др. подобни където се цапа от гадостите във въздуха можеш да го миеш редовно н.п ако е качествен и качествено положен.
И от колко ръце ще хване зависи от това каква основа си му подготвил (чиста, шпаклована, грундиарана преди шпакловката след нея също).
За пример :правя си ремонта на кухнята едва на 3тата ръка шпакловка не боя, след като мих стените гнусотийте престанаха да излизат през ново положената шпакловка - а тя е дебел защото стените са на дупки бая.
Колкото до дишането на стените : ако искаш да не дишат и искаш да е вечно - блажна боя - какъвто и латекс да слагаш той не хваща.
Стените трябва да дишат за да не се образува кондненз след което да се образува мухъл. А тези латекси които не поемат - те са миещи се латекси и за това не поемат - това е първите няколко измивания - след това - и поемат и си личат

И една забележка - за какво ти е тефлонов латекс при положение, че няма да е качествен ?
Той е направен за индустриални помещения, кухни на заведения и др. подобни където се цапа от гадостите във въздуха можеш да го миеш редовно н.п ако е качествен и качествено положен.
И от колко ръце ще хване зависи от това каква основа си му подготвил (чиста, шпаклована, грундиарана преди шпакловката след нея също).
За пример :правя си ремонта на кухнята едва на 3тата ръка шпакловка не боя, след като мих стените гнусотийте престанаха да излизат през ново положената шпакловка - а тя е дебел защото стените са на дупки бая.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове, кви миещи латекси бе? След 2-3 години като се сгомни взимаш нова кофа латекс за 15лв....мажеш....дори сменяш цвета за разнообразие и готово...ще мия латекса

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Попиваймостта на различните основи е различна в зависимост от това дали е гипсокартон, гипсова шпакловка или акрилно-шпакловачна паста. Ако пък по стената са правени частични корекции или е гипсокартон грунда е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. В противен случай попиваймостта е различна и съответно дебеленита на слоя латекс който остава, а и от там и цвета. Просто си избий от главата, че с 1, 2 и дори 3 ръце ще постигнеш 100% наситеност на цвета. Важното обаче е да е еднакъв тона по цялата стена. Ако искаш да постигнеш 100% наситеност , направи си първоначално на скрити от мебели места контролни точки с контрастен на стената цвят и боядисвай докато се скрият и ще видиш , че отиваш на минимум 3 ръце. Това обаче въобще не е нужно.
Що се отнася до товакои латекси са дишащи и кои не , си пише на опаковката. Теста с мокренето и попиваймостта не е миродавен, защото те поемат влагата на мулекуларно ниво, все пак никой не си залива стените с маркуча
. А файдата от "миещите" латекси не е да мием вместо да боядисваме, файдата е да измием където сме изцапали. Няколко пъти съм опръсквал стената с вино, кола,.... кафе и ако се измие веднага НЯМА НИКАКЪВ проблем. 
Що се отнася до товакои латекси са дишащи и кои не , си пише на опаковката. Теста с мокренето и попиваймостта не е миродавен, защото те поемат влагата на мулекуларно ниво, все пак никой не си залива стените с маркуча

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже виждам, че темата се следи, ще кажа до къде стигнах...
Боядисвах тавана с бял латекс - нужни са 3 ръце, понеже отдолу основата беше сиво-черна...
Стените са със наситен цвят, който обаче немога да определя. Нещо от червената гама, оранжавее малко. Покри изключително добре, но ще го мина още веднъж след малко.
Впечатленията ми от латекса са, че е много гъст. Ама мнооогоо. Това е добре ама и не е добре. Заради гъстотата си, трудно покрива малки неравности/дупчици. Нещо като заквасената сметана на Данон е
а и не капе изобщо. С около 1,5л от цвета покрих около 24м2 стена. Разходната норма която му дават е 13м2 на литър. Реално спаси ме, че използвам наистина наситен цвят.
Латекса който взех се води за баня, понеже го нанасям на кухненско помещение. Би трябвало влага да не ме притеснява. Освен това би трябва и да диша и да се мие... Бялото се води брилянтно бяло - мат.
Като цяло съм доволен.
Боядисвах тавана с бял латекс - нужни са 3 ръце, понеже отдолу основата беше сиво-черна...
Стените са със наситен цвят, който обаче немога да определя. Нещо от червената гама, оранжавее малко. Покри изключително добре, но ще го мина още веднъж след малко.
Впечатленията ми от латекса са, че е много гъст. Ама мнооогоо. Това е добре ама и не е добре. Заради гъстотата си, трудно покрива малки неравности/дупчици. Нещо като заквасената сметана на Данон е

Латекса който взех се води за баня, понеже го нанасям на кухненско помещение. Би трябвало влага да не ме притеснява. Освен това би трябва и да диша и да се мие... Бялото се води брилянтно бяло - мат.
Като цяло съм доволен.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
С тва за банята покрих и половината стени в моита баня и още нищо му няма ,а едната се пръска от душа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”