Една ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА история!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 03 апр 2006 19:38

blacki написа:
Li4o написа:
blacki написа:Няма ли нужните познати в прокуратурата е обречено това дело. Да не забравяме че законе е в техни ръце все пак.

И кво общо има прокуратурата.... :wink:
:shock :shock :shock Бате ти наясно ли си със закона? Жалбите се дават във военна прокоратура при такива случай, за да се стигне до дисциплинарно уволнение. Иначе файда никаква. :wink:

И аз съм чул такова нещо... :lol: ама си мислех, че акта ще обжалва...друго не виждам какво.... :?: :!:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 03 апр 2006 19:41

Е нали са му върнали талона? Къв акт тогава ше обжалва? :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 03 апр 2006 19:41

колега blacki-Li4o е доста по наясно със закона отколкото си мислиш. :wink: за да не стават грешки. :wink:
хайде да поприберете пишкомерите малце... :D

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Една ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА история!

Мнениеот tyo » Пон 03 апр 2006 19:43

koskoboy написа:...

Чак не вярвам, че е истина :?
Малко не ми се върже :( Мисля си какво бих направил на мястото на ЖД. Да си кажа чесно с риск да ме наругаете аз искам да ми се случи такава ситуация :evil: Е как един път не ми се е случило да имам проблеми без да съм виновен.
Спират ме без да съм пил(или дори пил 1 бира) и дрегера показва алкохол а полицаите видимо си личи, че са пили. Просто шанса да ги осъдиш е огромен! От момента в който ми направят акта не трябва да се ШОФИРА!!! Първо кръвна проба. За по-сигурно на две места. От акта се вижда от кое РПУ са сержантите и бегом(с такси разбира се) при дежурния офицер на същото РПУ там цялата случка я описвам много точно, като вписвам, че желая да се направи кръвна проба на сержантите които са ме проверили. Задължително трябва да получа входящ номер, тоест да съм сигурен че Жалбата няма да изчезне. Добре е да е в два екземпляра, за да може на следващия(работен) ден да се пусна и в Военна Прокуратура. След като се прибера у дома описвам всичко http://nocorr.mvr.bg/ Информирам семейния адвокат.

Последна промяна от tyo на Пон 03 апр 2006 20:12, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 03 апр 2006 19:46

казвали са ми че ако напишеш на акта че имаш съмнения че проверяващия е употребил алкохол-те са длъжни да си направят кръвна проба веднага.
друг е въпроса че гарван гарвану око не вади... :?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 03 апр 2006 21:12

Да Василиии Първи..
Длъжни са на кръвна проба..
Дали ще я дадат те е друг въпрос...

По принцип аз никога не пия когато карам.
За мен въпроса е принципен... даже ако се сетя, че в бозата има алкохол, и нея няма да я пия ;)

Та няколко пъти съм "смотолявал" ала "ми май половин една бира"...
Ама до сега са ме хващали само на 0.3 ... с претекст.. ми то от цигарата ;)
Чекам да ме изненадат на 0.5 и да се почваме..
Щото ми е писнало от такива просяци...

А иначе.. този сайт nocorr.mvr.bg съм чувал от човек от системата, че ако има сигнал там ги разкатават от проверки..

Ама си е заигравка, която обаче бих се гмурнал да правя...
Явно не се набивам на очи, щото досега само 2 пъти съм "духал" за 6 години и все не ме хваща дрегера...

ДА не говорим, че имаш право да си поискаш и допълнителна проба...
и по принцип трябва според някакви там наредби техни ти да си разпечатиш мондщука.. и да си го сложиш...

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 03 апр 2006 22:48

vaskoto1 написа:хайде да поприберете пишкомерите малце... :D

Хи хи хи... :beer

tyo написа:........ аз искам да ми се случи такава ситуация :evil: Е как един път не ми се е случило да имам проблеми без да съм виновен.
..........

Могат да ти се "случат" най-различни ситуации, ама требва да гледаш повече филмове.... mhihi

Последна промяна от Li4o на Пон 03 апр 2006 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 03 апр 2006 22:50

blacki написа:Бате принципно на бира след 10-15 минути дрегера лови повече отколкото ако си пил ракия или водка. :wink:
Бате,явно си "доста"наясно как работи "Дрегер"-а. :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 03 апр 2006 22:52

Ахъм. :wink: Не аз полицаите. :wink: Ето ти и част от тва дето помня макар че бях пиян. Значи като пиеш бира и до 10-15 минути "духаш" на дрегер в зависимост от организма може да ти отчете до 1.8 промила :shock поне така казва опита на катаджията. Тва ставало щот течността не се филтрирала на време през бъбреците и се получава все едно си пил ракия с много вода или водка с много вода. Демек в белия ти дроб циркулира силно разреден алкохол и дрегера се лъже все едно си пил много. :wink:

Потребителски аватар
koskoboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koskoboy » Вто 04 апр 2006 7:53

01. Историята е истинска, но не съм я постнал за да убеждавам когото и да било в правотата й, а просто за да споделя с вас колко нелепо може да пострада всеки.
02. Никога не се кара пил, дори и след една бира (това е мое правило).
03. Колегата се е опитал да снима с телефона си, естествено, но му е паднала батерията на QTeк-а.
04. Днес сутринта делото ще бъде заведено.

Потребителски аватар
Golf_GL
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Вто 04 апр 2006 8:53

А иначе.. този сайт nocorr.mvr.bg съм чувал от човек от системата, че ако има сигнал там ги разкатават от проверки..

Абсолютно си прав!!!

Всички сигнали се проверяват и то много стриктно!!!

П.П. Именно това е идеята на този сайт.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 04 апр 2006 9:34

склонен съм да вярвам, мен лично ме е спирал пиян патрул, ситуацията беше супер смешна и неловка, особено след като се опитаха да ме обвинят, че съм минал на червен светофар :evil: След като му обясних "как съм се озовал" тук, ми отговори: "абе и аз се учудих как така изкочи изведнъж на платното в това движение ..." е какво да се обясняваме повече ... не съм звънял да ги топя, защото първо нямам никакви доказателства, второ кой знае на кой техен "колега" ще попадна и после жална ми майка, ако ме нарочат, както си бях и в квартала ...

в тези случай е полезна една функция на мобилните телефони: диктофон му се вика, дори и да не го приемат в съда, зрителите по телевизията ще го оценят

досега съм "духал" 1 път и то след ПТП, попринцип не пия и само се разминавам с въпроси от сорта "пили ли сме нещо?", на което винаги се отговаря с НЕ, защото ако кажеш дори "една биричка" и като нищо може да те лашнат по пързалката

за финал ще кажа, че не всички са такива, попадал съм и на доста съвестни и учтиви хора, жалко само че има и много измет :(

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 04 апр 2006 10:30

VWGT написа:...не всички са такива, попадал съм и на доста съвестни и учтиви хора, жалко само че има и много измет :(

По-голямата част са точно измет а съвестните и учтиви хора са много,много малко. Но в интерес на истината навсякъде е така. Все още човешкото съзнание не е на нужното ниво (може би след 1000 години :? ) за да не прекалява с власт когато я има. Не сме открили ние "топлата вода" :!: Затова на полицейските атомобили в САЩ има монтирани камери и записаното се приема в съда.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 04 апр 2006 10:45

историята е феноменална...не съм попадал на толкова нагла постановка никога....абе има начини, някой беше писал да се ходи с такси до болницата-да така е, записвате си имената на полицаите и после ги топкате в тяхното районно, завеждате жалба във военна прокуратура /не знам дали с новия НПК не отидоха МВР към гражданския съд..../
а най-вече заплахата пред тях, че ще направите това и това върши работа, ама много... те като видят че си знаеш правата и много омекват, особено ако покажеш и адвокатска карта

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 04 апр 2006 11:26

тази тема може да се прекръсти на "Една поучителна история"

Върни се в “ОФФ-Топик - други”