Предлагат от 16 години да се взима книжка и още.....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Предлагат от 16 години да се взима книжка и още.....

Мнениеот icoico » Пон 18 яну 2010 15:51

Вече раждат 11-годишни-логично е на 16 да им трябва книжка да си карат децата на градина mhihi Прекалено се връзвате на раздухано в пресата изявление на човек от когото нищо не зависи,нито ще зависи някога...
Освен това не схванах основната идея-тепърва да се разреши да карат курсове на 16 :gruebel.Аз самият изкарах изпита за категория С на 17,през бая далечната 1989-та а самият курс тогава беше 3 месеца...

Последна промяна от icoico на Пон 18 яну 2010 16:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 18 яну 2010 15:59

icoico написа:Прекалено се връзвате на раздухано в пресата изявление на човек от когото нищо не зависи,нито ще зависи някога...

:012:

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Пон 18 яну 2010 16:14

поредната простотия с цел да се симулира работа и да се отклонява вниманието на обществото според мен няма да стане а дано и не става де щото на 16 да вземеш книжка мале мале то ще е чудене как да се фукаш пред гаджета и приятели с "мощната си кола" и как да отнасяш хората по спирките и другите участници в движението :beat_butt2 :не:

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Пон 18 яну 2010 16:49

Абе това са пълни глупости. Според мене това не е правилно. Има си градски транспорт, маршрутки и прочие. Немога и да разбера в кое е цялата гъзария да се ходи с кола на училище. И аз уча но не ходя с колата на училище - просто ми е прекалено близко. Вярно на някой им се налага, живеят на село но пак си има транспорт.

Вече много повече от младите се замислят за опасностите който могат да направят с автомобила си - няма новини в който дане се спомене за някоя катастрофа.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 18 яну 2010 17:15

докато Бойко Борисов не ми го каже тва, аз не го вервам!!

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 18 яну 2010 17:37

Поредната пълна безумица,в момента съм почти на 18 встествено курсовете съм ги почнал,гледам един който кара с мен е на 20 а инструктора постоянно му се кара и се хвърля на спирачките.Онзи е научен да кара като през къра,по едно време ми идваше аз да му набия един шамар,нашия реши че трябва да предприеме изпреварване на 3 автомобила а пред нас един автовоз,пич се оказа този с втората кола че му направи място да влезне иначе може би и аз нямаше да пиша тук и сега.Какво остава за 16 годишните келеши..... :bishop вестниците ще се изписват с темите си "16 годишен блъсна човек" според мен даже на 18 е малко раничко поне на 19 и ще се обоснова защо.Защото когато станеш на 18 знаеш какво е това да си пълнолетен,както се казва понасяш закона на плещите си,след това решаваш като вземеш книжката дали ти се правят дивотии и какви ще са последсвията.Това от мен надявам се да не се вземе това безумие насериозно :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пон 18 яну 2010 18:46

Това едва ли ще види бял свят под формата на закон. При толкова убити на пътя и всекидневни безумия по улиците няма да се приеме според мен.

Има и други страшни неща - например като лумпени на по 50 години, които са прости и неграмотни и цял живот са шофирали на по канче ракия.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 18 яну 2010 18:48

Баси наглеците... Как не ги е срам да надигат глава :evil: :evil: :evil:
Вместо да ги натиснат да си вършат по-съвестно работата, че куцо и сакато взима книжка...
Тва ако го приемат тряя тръгна вечер с камъни да им троша джамовете :banghead: :banghead: :banghead:
П.П. На 18 бях келеш като си взех книжката, кво остава за 16 :screwy Вечерта като си я получих врънках баща ми да ми даде колата да ходя до видеотеката, хем и майка ми беше с мен. На изкарване от гаража никой не ме е учил, че волана тряя се държи прав :lol: :lol: :lol: и прегънах калника mhihi И после 6 месеца не съм се качвал mhihi mhihi mhihi

Последна промяна от Ivailo на Пон 18 яну 2010 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пон 18 яну 2010 18:50

Поредната простотия и на тея управници явно неим стигат по 1000 загинали на година и искат да дигнат залога :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 18 яну 2010 19:25

Ти ако си дорасъл на акъл,ще имаш разна реална представа за нещата!
Нямаш ли си акъл - ще гинат още хора.
А сега се върнете по-младите(в т.ч. и аз) по-назад във времето.
Абе хора, и деца.
На нашите години (примерно до 22) родителите ни са гледали деца, издържали са семейства.С една дума са били отговорни.
Последните що-годе стабилни са хората горе-долу набори 88-89-90.
Не може ти да имаш ценностите да си най-готин, с най-яка кола, да пиеш по 2 кила водка без разредител, да пушиш по 3 кутии боро и още ба ли го колко трева(да, аз не съм виждал трева).И при това да си на 16...
Все по-зле ще става, да знаете.
Може да си кажете - тоя и той е пресен.Но съм възпитан правилно и знам кое е правилно и кое е грешно.
Да, като взех книжка преди 2 години съм се отпускал от време на време.Но никога не съм си позволявал да излагам на риск чужди животи заради безрасъдно каране.
Нормално поведение като на зрял човек не може да се очаква от индивид, мислещ само как да се нашмърка.
Какво правиш ти на 16 по улиците?На 16 дори не съм си помислял да пипам колата без баща ми, камо ли да я карам...
Изключения винаги има, но масата са такива.
Та човек сам трябва да се осъзнае..
Искам и да ви питам - къде видяхте,че е прието.От толкова случки не се ли осъзнахте, че пресата вече пише какво ли не за да привлече внимание.
Ае със здраве.
И очаквам да ме оборите :roll:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 18 яну 2010 20:24

Аз предлагам направо на първокласниците да дават книжки. :shock Така населението ще намалява,и разходите на милите ни управници ще намаляват за сметка на банковите им сметки.Трафика ще намалее така ще се борят със задръстванията.От медицинска гледна тока вече няма да има недостик на донорски матерял.Накрая генерала ще излезе пред всички възможни гъзолижещи медий и ще се бие в гърдите колко много е направил за държавата.Никога няма да се оправят нещата тук.

Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Мнениеот rapo_vd » Пон 18 яну 2010 20:51

Много ми е интересно, като блъсне някои докато е на 16 какво могат да му направят. Та той дори не е подсъдим кои ще отговаря за него? Това са пълни глупости. На 18 горе долу става, че поне си отговаряш за действията и ще си носиш наказанията. Болни хора са ти :banghead:

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пон 18 яну 2010 21:40

Абе тея не са нормални. Ако го направят аз лично ще си купя БТР че да се придвижвам по улиците. На 16 години нито знаят дали им се пикае дали им се е*е и си мислят че де що лети се яде. Аз лично съм против да се дава книжка на 16 годишни.

Потребителски аватар
fatikat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatikat » Пон 18 яну 2010 21:51

Колеги,от една страна сте много прави във всяко едно отношение,но зависи от самият човек зад волана,защото има и "камикадзета" и "некадърници" на по 30 години,а съм обеден че има и 15-16 годишни момчета и момичета които карат добре и 3/4 знаят правилника-а като се искарват книжки на по 16 според мен ще бъде много по-строг испита и т.н. от колкото на 18 годишните.Това,че някои бастуни карат на по 35-40 години като ненормани никой не го гледа май,но като се чу че ще се дават книжки на 16 годишни и всичко мрънка.Замислете се малко! Всеки човек си е строго индивидуален за себе си и според мен 3/4 от 16-17 годишните ще внимават повече дори и от по-големите си връсници,стига да имат и добър родителски контрол,защото няма ли го него и човека няма ли малко акъл в главата,ако искат и на 25 да дават книжките...ще става мазало...Помислете малко реално и от 2те страни,а не само да сте черногледи.За жалост българина за всяко ново нещо винаги е черногед докато не се обеди със собствените си очи,а някои даже и тогава не го признават... :wink:
Поздрави!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 18 яну 2010 21:54

fatikat написа:...

Един 30-40 годишен,или 18 годишен малоумник зад волана,ако утрепе човек НОСИ ОТГОВОРНОСТ пред закона.А 16 годишния пикльо дето мисли само как да блудства с ръката си ако утрепе някой,нищо не могат да му направят.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”