Ако имате куче внимавайте!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Ако имате куче внимавайте!

Мнениеот rosy » Нед 02 май 2010 9:34

IceHeart написа: да не гледаме на другият в чинията

Като този другия е държавата, ще му гледам в чинията, даже поглед от там няма да откъсна :P
Аз имам куче и съм направил всичко което трябва, паспорти, ваксини, данъци и т.н. Демек държавата в лицето на общината казва дай и аз си давам разбираш ли. Няма лошо, ще давам, но докато и тя не даде ще и гледам в чинията.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 02 май 2010 9:38

Нормално е да изискваш да се спазват правилата, когато ти го правиш, да търсиш сметка от този, който не го прави. Но не е нормално да не ги спазваш, защото другите не го правят.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 02 май 2010 10:11

Понеже си говорим за бели държави...
Схемата е елементарна, но на нашите управници им е неудобна.

Първо се създават УСЛОВИЯ за спазването на всяка разпоредба, закон и тн. След това се взимат мерки за привеждане на наредбата/закона в действие.
В случая с кучетата:
Обособяват се алеи специално за кучета, поставя се съответната маркировка, необходимите табели, кошчета, пликчета и тн. Окосява се тревата, почистват се храстите от човешки лайна, спринцовки и пликчета с кале, строшени бутилки, стъкла, третира се срещу кърлежи. След това се предприемат мерки за информиране на гражданите за техните ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ в обособените зони и чак на финала след като всичко е свършено се взимат мерки за привеждане на действащите наредби в сила (глоби, актове и тн.)

Ако нещата не се случат в този или подобен ред всичко се превръща просто в поредната схема за "законно" изнудване на данъкоплатците.

В този ред на мисли смятам, че такъв акт би било възможно да се обжалва и съответно да отпадне поради факта, че отговорните институции санкционират едностранно без да са взети всички мерки за осигуряване нормалното ползване на парковете и алеите.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 02 май 2010 13:46

group® написа:...
Абсолютно никакъв проблем не ми е да взема торбички и да събирам след кучето си, но ме е гнус от мястото, където се изхожда то.

а правиш ли го?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 02 май 2010 13:50

Имал съм и обичам кучетата...Но не ме кефи да тичат в парка свободно около лапето :wink: Еле някоя порода от рода на питбул или нещо от сорта :roll: Не искам да си мисля какво ще му се случи на тоя ако нещо стане с детето :bishop

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 02 май 2010 14:35

santo_trafficante написа: Не искам да си мисля какво ще му се случи на тоя ако нещо стане с детето :bishop

Това е на 1во място и спор тук няма никакъв!

Добрине и си прав, и не си :lol:
Действително е тъпо оправдание, че другите еди какво си и затова и ти. Не го харесвам и аз това мислене.
Проблема е друг:
Отивам в Стара Загора.
Град слънце - чисто, подредено, спретнато.
Апартамента ни е на Методи Кусев точно под аязмото - който е от там знае какво е там - чисто, райграсче, фонтани, приказка. Все едно не си в България.
Това го направиха от нищото за нула време преди години!
Е там кучето ми като тропне търча да чистя, защото е срамота на този пейзаж.
Хората са направили толкова, а моя пес да ***
Просто мястото те предразполага да си европеец.
А в София - 90% от града е яката мизерия.
Пред нас има една детска площатка. Или по-точно била е преди 20години.
Мизерия ама яко!
И то направена от общината!!!
Кастриха дървета там и си оставиха всичко така!
Все едно бомба е паднала.
Големи колкото човек клони и парчета дърво по-дебели и от мен :lol:
Хората едва минават.
И това си го оставиха така точно преди зимата.
На пътеките!
Добре че някои имат камини и посъбраха малко да си горят.
Но мизерията още си там.
И от години не е косено, чистено и т.н.
За плочки и паваж ... да не говорим.
Абе като дойдеш до мен ще те завед :lol: да видиш!
Та аз какво да събирам от там?
Кучето едва пробива тревата да се движи (все пак е дребна порода) и тропне някъде там в мизерията.
Аз да ходя да диря ли после?
Разбери не се оправдавам, но аз в тази мирея няма да пипна нищо.
Да си я изчисти общината и да си свърши работата, и даже няма да си разхождам там кучето, защото не ми харесва да се прави това по детски площатки, а даже е и забранено!
Но това не е площатка, камо ли детска - бунище!!!

Та да синтезирам:
Твърдо съм за пазенето чисто и т.н.
Това няма какво да се коментира.
Но аз и всички тук си плащаме данъци за да ни се създадът нормални условия да живеем, разхождаме деца, кучета и т.н.
Когато те (ония) направят нормални площатки и паркове да ги пазим.
Но не аз съм човека да правя от бунище парк! Зает съм да работя за да си плащам всички данъци и такси!

gti--
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti-- » Нед 02 май 2010 14:42

Той и Рони Колеман е машина ама е от добрите нали така..
не съдете кучето по външния вид,и то като нас си има мозък и душа,както може примерно някоя болончица да е супер мила и добра така в следващия момент, виждам някоя толкова злобна , че питбулите нищо не представляват пред нея,мойто куче например е агресивно спрямо мъжките домашни кучета,НО не закача уличните, не обръща внимание на дребните кучета,и това да ухапе дете мога да си заложа 2те ръце да ми ги отрежат, ако стане, по вероятно е да стане така че да не може да си го вземете ако реши да го пази,както примерно ми скача да ме хапе само като му приближа храната, така в следващия момент отива едно 3 годшно детенце при него, почва да му бърка в устата, чак до сливиците дет се вика и кучето само седи и търпи,
И ми омръзна от тази държава,верно като се замисля като бях по малак не е било въобще правилно че съм го пускал да се разхожда в близкото училище и за което съжалявам,но примерно може да направят една 2 поляни и да си играйкат и те са живи същества като нас...
Тръгнали да ми събират глоби... къде ве как се викаше в 1 песен "7-8 пъти да ви го ахааааа" хванете науче скапаните мангали да си дупчат билета да живеят като хората да плащат данъците а не да сме дискриминирани в собствената ни държава... както каза 1 разлседващ в 1 районно, майката са си ебали мангалите ,не може го удариш щото после идва някъв безплатен адвокат от евророма и те съсипва това нормално ли е ? да хващат и да им купуват еднопосочни билети на всичките или да ги пращат в румъния ли където искат с тея каруци дето ми обикалят не стига че по околовръстното едвам се движим ми хванал бай мангал и впрегнал коня...
И като ме питат за поспорт на кучето директно го пускам от каишката казвам че не е мое и така изгубило се е и ако решат да го приберат след това ще си отида и е кажа че се е загубило и ще си го взема,писна ми да виждам фасове по градинките по улиците пред блока навсякъде фасове
Като са толко хитри и ми събират всекви такси за кучето да не би в центъра да има полянка където то може да си пограе да потича и т.н продадоха всичко и пак се ненаядоха

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 02 май 2010 18:39

Абе какво е това, първо да се направи това,след това онова, това са неща които трябва да вървят паралелно, няма значене че паркове са пълни с тръни и будли, стига ти да знаеш че си прибрал отпадъци след своя любимец, след като всеки ще го прави поне на проблем "кучешки лайна" ще стане по малко. В родния ми град беше организиран ден за почиствване на града, ден за чистене на гора, в което се включваха учениците, студентите, и хора на който им пука, вообще тази кауза лесно се организира. Не че хваля властите ама не във всичко са виновни те.

gti--
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti-- » Нед 02 май 2010 19:24

и тея вместо да турат глоба 20 лева, че са ти видяли да си изхвърляш отпадъка в зеленината, ми турили глоба за лайната, които след време ужким стават на тор и подхранват почвата ( може и да греша тука) обачееее дебиларско от всякъде най мразим: найлони, пликове, спринцовки, кондоми, кутии от цигари, е така навсякдъе по парка селяния брато, ама така ще си е и занапреде.... аз джобовте мога да ги напълня с 20 пакета от сникерси и дъвки, ама никога няма да ги ихвърля никъде освен в кошчето, ако случайно изтърва някоя хартийка си казвам е това е разградимо от дъжда и ми е простено... но други такива просто.... 1 фас се разгражда 100 години....

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 02 май 2010 20:07

ОФФ:
gti-- написа: ... както примерно ми скача да ме хапе само като му приближа храната...

Колега не разбрах, каква порода ти е кучето, но от поста ти съдя, че не е дребна?!
Искам да ти кажа съвсем доброжелателно, че кучето ти има проблем с агресията, позиционира те по ниско в 'глутницата', тоест нямаш никакъв контрол над него :idea:
Не става дума дали сяда, ляга и идва, а че нямаш контрол над агерсията му :idea:
Посъветвай се с опитен треньор за мерките, които трябва да предприемеш, защото нещата лесно могат да излезнат от контрол!

gti--
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti-- » Нед 02 май 2010 21:07

Кучето ми е по паспорт Ризеншнауцер, но за мене е Руски черен териер (кгб териер), поради простата причина 4е шнауцерите ги дават до 45 кила, а той докато беше в рацвета си, беше около 60 кг и задния крак бешееее нещо ненорамлно.. се 1 съм го злобил,
кучето има този навик защото сме го взели на година и половина и е било бито поне 3 пъти в седмицата заради пиянски истории но то не го е страх и буквално колко повече го биеш толко по скача никога не съм го чул да искимти..(то метални тръби съм кривил в него букови пръчки съм чупил не и не луд),но като знае че си е виновен отива и ляга под масата и не се прави на мъж, та на година и половина му е минало възпитанието отвсякъде.Вече е на 10, сега от веднъж рязко се влоши и даже му е трудно придвижването .. но никога не съм имал пролбеми с него верно че е много странно в смисал бая си ме ръмжи като не го кефи нещо,а и аз ли не мога да го разбера примерно харесва му да го мачкам идва да го мачкам обаче докато си го мачкам и си ме ръмжи все 1 ще ме хапе,за толко години не му хванах спатиите, но не го ли притесняваш и той няма да те притеснява...мрази пияните баща ми го е хапал 5-6 пъти само защото е бил пиян и е така нещо го вика и почва да си го гали ма нали не се усеща и кучето го захапе,обаче него ли викне няма да му направи нищо..,винаги като стане некав бой межу сестрите ми или майка ми с мен или с сестрите ми кучето скача и ни разтървава, абе куче с характер именно заради това ще ми липса скоро като умре защото е пълен ненормалник и си има собствено мнение голем мизерник е мисли като човек..Пример:
Ако оставя сирене или кашкавал на масата и излезна няма да го вземе но като се прибера и седна примерно в хола на ниската маса той ще дойде и ще ги вземе пред мене е така за да ме нервира :) чисто луд
принципно обича да го правя бяла мечка.. и му е кеф , но ето тука нещо го прегърнах и помисли че ше го душа и направо ми еба майката от 1 път ме превърте
http://vbox7.com/play:d34bf7c3
И най хубавото от всичко е че не знае командаа дръж щото кой го види дръж да дръж,но като сме в нас само му се казва Кой,отива се до вратата заема се стойка и чака :) бе умно е от всякъде нямъше нужда да го обучаваме за пикаене, преди това живееше в къща незнам как знаеше че не трее да пика.. 1 път издържа към 60 часа без да е излизал аз съм бил на село майка ми го е изкарала отишла е до морето за 1 ден и послна 3тия се е върнала и разходила без да направи белята :) хахах луд

Последна промяна от gti-- на Нед 02 май 2010 21:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Нед 02 май 2010 21:14

Колега за твое добро и това на околните - води кучето си с намордник :idea:
Имал съм точно такъв звяр и знам на какво са способни!
Внимавай!

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 02 май 2010 21:15

еххееее това видео е като епизод от някакъв хоррор :shock

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 02 май 2010 21:17

http://sofia.dir.bg/2010/05/02/news6316856.html

Глобиха собственици на кучета в Южния парк
02 май 2010 / News.dir.bg
Екипи на Столичния инспекторат, на Столичната община и СДВР са проверили 106 собственици на домашни кучета в Борисовата градина и в Южния парк.

Проверката е в изпълнение на заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от инспектората. В трета част на Южния парк екипите са проверили 42-ма собственици на кучета, като 15 от тях са били санкционирани за нарушения на наредбата за отглеждане на домашни животни в столицата. Двама от тях са с актове за липсата на регистрационни документи на кучетата, както и за разхождането им извън местата, определени от районната администрация. Останалите собственици са глобени, като общият размер на санкциите е 180 лева.

В Борисовата градина са проверени 64 собственици на домашни любимци. Наложените глоби са за 100 лв., а на 15 от тях са връчени констативни протоколи. Проверките на собствениците на домашни животни за притежанието и разхождането им на определените за целта места ще продължат и през следващата седмица.

gti--
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti-- » Нед 02 май 2010 21:48

group® написа:Колега за твое добро и това на околните - води кучето си с намордник :idea:
Имал съм точно такъв звяр и знам на какво са способни!
Внимавай!

Колега беше каквото беше... наморниците не помагат иам 6 скъсани в нас, кожени, некви пластмасови дето съм скачал върху тех и не са се чупили, а съм 80 кила, некви железни,каишка със бодли пък от 1 път я скъса,единственото здраво и сигурно нещо за тези 10 години е магарешкия синджир с 2та карабинера... малко е кофти зимата щото карабинера винаги е студен и ти се ебава майката.... Пак казвам кучето ми към хора не е агресивно, а пък към деца си залагам и ръцете
То горкото вече няма никви сили :) даже му бега и гласа жалка картинка...Tи наморници ме караш да му слагам.. ти на тоя кокер от снимката слагаш ли му,защото ще ти кажа че 1 път 1 болонка така ме захапа 1 си дигам крака във въздуха, ритам тя си седи захапала като питбул дарво и не пуска :)
И колега аз си знам дали да му слагам наморник или не,незнам дали си имал куче но ще ти дам следния пример:
Мойто че е голямо е голямо 60 кила хуу,но има 1 овчарка сиг 80+ където 1 жена я води и когато реши овчарката като дръпне жената пада и кучето вече си прави квото иска и нищо не може да го спре.. и естествено 1 ден техните погледи се срещнаха
Моето и Нейното филчмето направо го излгедах предварително, та кво стана:
Срещат им се погледите при което онова тръгва,жената пада онова идва подушват се и става въргала... онова е на 3години мойто е на 7,онова е налегнало мойто при което му тегля некви шутове в ташаците се 1 го чешам,викам край тва беше,на всичкото отгоре тъпата ама тъпата овца му сложила нашийник с бодли разбираш ли с бодлите навън,да ти еба май.... и викам за чий х.й са бодлите навън бе тури ги навътре да не те дърпа,та мойто добре че е ненормално и не ебава хапе го за врата барабар с бодлите,от там мойто го извърта и контра хванало го е за муцуната и онова нема къде да ходи,хващам въжето давам и го на оная и разпраам дърпай оная дърпа,мойто дърпа онова скимти, тука няма да скрия че въобще не съм си и правил труда на мойто да му кажа да пусне просто бех подивел, с бодлите навън и 20 кила отгоре,направо му се еба ма====та на онова и накрая нали пусна мойто, та колега били ми обяснил
ако мойто беше в тоя случай с наморник и не беше успял да го скъса навреме да се предпази,дали нямаше да трябва да го погребвам ?
1 път ,пък моето прояви гейски наклонности и тръгна да кеца едно същото като него при което онова се обръща и с 1 захапване му пробива клепача от там мойто,тоя наморник не го беше скъсал за 2 години,кво направи от 1 път го разцепи и на онова му се разказа... играта тъпо но факт..
Само това не бех виждал дупка от зъб в клепача...,бех виждал как си къса 7 шева на свивката на лапата и кокала му излезна като кокал от месарски магазин и той си лежи пре спокойно,щях да получа удар...

Последна промяна от gti-- на Нед 02 май 2010 22:16, променено общо 2 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”