Честит ден на Ботев!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: Честит ден на Ботев!!!
Честит праздник !
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
slavi tsvetkov написа:Честит празник на всички Българи
+1
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих казал ПОКЛОН, а не честит, ама нейсе, защото точно на такива дни няма какво да си честитим, по скоро да се поклоним и да се замислим. Поне днес!
- rapo_vd
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2002
Поклон пред един велик БЪЛГАРИН. 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Дълбок Поклон към Ботев и към Българите участвали в освобождението ни от турско робство!
Горд съм, че съм Българин!
На 17 май 1876 г. начело на организирана в Румъния въстаническа чета, Христо Ботев завзема австрийския кораб Радецки, с който преплува река Дунав и слиза на българския бряг при Козлодуй. След тридневни ожесточени боеве с многократно превъзхождащия я противник, четата достига до подножието на връх Вола в Стара планина, където се готви да пренощува.
Там, в местността Камарата, на 1 юни вечерта, вражески куршум пронизва сърцето на войводата. В борбата за освобождение от турско робство загива един от най-достойните синове на българския народ. Но с подвига си, с героичната си саможертва и с цялото си творчество Христо Ботев завинаги остава да живее в сърцата на всички българи, така, както сам пророкува:
"Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира".
Денят на неговата кончина се чества в памет на всички, жертвали живота си за свободата на родината.

На 17 май 1876 г. начело на организирана в Румъния въстаническа чета, Христо Ботев завзема австрийския кораб Радецки, с който преплува река Дунав и слиза на българския бряг при Козлодуй. След тридневни ожесточени боеве с многократно превъзхождащия я противник, четата достига до подножието на връх Вола в Стара планина, където се готви да пренощува.
Там, в местността Камарата, на 1 юни вечерта, вражески куршум пронизва сърцето на войводата. В борбата за освобождение от турско робство загива един от най-достойните синове на българския народ. Но с подвига си, с героичната си саможертва и с цялото си творчество Христо Ботев завинаги остава да живее в сърцата на всички българи, така, както сам пророкува:
Денят на неговата кончина се чества в памет на всички, жертвали живота си за свободата на родината.

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дълбок поклон
дълбок поклон

- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- Mo0ny
- Автомобил:
- Двигател:
Честит празник на всички българи! 

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
и нека за финал на днешния ден да честитя и на всички които бързаха днес и тези минути щеше да ги забави
п.с.много съм възмутен от неуважението на Българските празници!

п.с.много съм възмутен от неуважението на Българските празници!
Последна промяна от ivostefanov на Нед 06 юни 2010 20:50, променено общо 1 път.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
hooligans написа:Дълбок Поклон към Ботев и към Българите участвали в освобождението ни от турско робство!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Христо Ботев е роден на 6 януари 1848 година в Калофер. Син е на Ботьо Петков и Иванка Ботева, и брат на Кирил Ботев. От 1854 до 1858 година Христо Ботев учи в Карлово, където баща му е учител. По-късно се завръща в Калофер, продължава учението си под ръководството на своя баща и през юни 1863 г. завършва калоферското трикласно училище.
През октомври същата година с помощта на Найден Геров заминава за Русия и се записва като частен ученик във Втора одеска гимназия. Там се запознава с руската литература и попада под силното влияние на Александър Херцен, Николай Чернишевски, Николай Добролюбов и други. Тогава прави и първите си поетични опити. През септември 1865 г. е изключен от гимназията поради безинтерес към учебната програма, но в същото време чете много книги и натрупва големи знания. По това време се свързва още по-тясно с руските революционни среди. През октомври и декември 1866 г. е учител в бесарабското село Задунаевка.
Поради заболяване на баща му, през януари 1867 г. му се налага да се завърне в Калофер. По това време на 15 април във вестник „Гайда“, редактиран от Петко Рачов Славейков, е публикувано първото стихотворение на Христо Ботев — „Майце си“.
Поклон и от мен !

През октомври същата година с помощта на Найден Геров заминава за Русия и се записва като частен ученик във Втора одеска гимназия. Там се запознава с руската литература и попада под силното влияние на Александър Херцен, Николай Чернишевски, Николай Добролюбов и други. Тогава прави и първите си поетични опити. През септември 1865 г. е изключен от гимназията поради безинтерес към учебната програма, но в същото време чете много книги и натрупва големи знания. По това време се свързва още по-тясно с руските революционни среди. През октомври и декември 1866 г. е учител в бесарабското село Задунаевка.
Поради заболяване на баща му, през януари 1867 г. му се налага да се завърне в Калофер. По това време на 15 април във вестник „Гайда“, редактиран от Петко Рачов Славейков, е публикувано първото стихотворение на Христо Ботев — „Майце си“.

koko_GTI написа:"Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира".
дълбок поклон

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Поклон!
И утре в 12 му отдайте почит, без значение какво правите през това време... Поне това заслужава, иначе сигурно щяхме да носим фесове...

И утре в 12 му отдайте почит, без значение какво правите през това време... Поне това заслужава, иначе сигурно щяхме да носим фесове...
- didko_91
- Автомобил:
- Двигател:
Поклон пред светлата му памет!!! 

- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Честит празник на всичкини българи
поклон 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”