Шампион по картинг загина на писта в Калояново

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Шампион по картинг загина на писта в Калояново

Мнениеот Tyan » Нед 06 юни 2010 9:09

Според мен обаче в случая Стоилов не носи отговорност, той най вероятно си е дал ключа от пистата петък след обяд, а от тогава до неделя на обяд организатора на събитието и съдбата командват....все пак ..тая писта не е за карт, мотор ..... правата с тая стена и гуми от камион ..не са обезопасяване за карт, мотор... колело дори ...... за такива неща ..са балите със слама.... дюшеци и тн ........всъщност няма какво да го мислим, защото човекът си е отишъл ..... а това да няма линейка .... :? много ме е яд за детенцето му :?

VIRUSS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VIRUSS » Нед 06 юни 2010 9:32

Почивай в мир!
Така ми се иска да се беше повредил карта....като гледам клипа.....,но.. съдба...

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Нед 06 юни 2010 9:40

Да почива в мир човека

Но по под темата за безопасността искам да кажа че това е божа работа колкото и да е обезопасена пистата колкото и линейки да има нищо не може да помогне в някои ситуаций. И във всеки спорт има инциденти макар и фатални това се знае и щом си се качил на пистата трябва да си правиш сметка че един ден може да не слезеш от нея

Съжелявам че едно българче от днес ще расте без баща

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Нед 06 юни 2010 10:36

Истината е че това не е писта за картинги летящи с 170 км/ч !

Последна промяна от Stoi на Нед 06 юни 2010 16:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Нед 06 юни 2010 12:07

Ужас ! :horror:
Каква нелепа смърт ! :(
Много жалко.... :cry:
Съболезнования на близките !

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 06 юни 2010 15:13

Никой не го е вързал да кара! Знаел е, че няма линейка, знаел е за гумите от камион! Това е спорта! Така се получава понякога. Определено не бих летял със 200 само с една каска на главата на това нещо! Спортните автомобили имат кейджове, седалки и още безброй неща за безопасността, които спасяват живота. С това нещо обърнеш ли се с по-висока скорост, според мен си труп.. Както и с моторите. Хората каращи тези машини го знаят това много добре!

Даниел е бил на пистата със собствения си картинг, в който вероятно се е появила повреда по време на движение, защото нищо друго не може да обясни катастрофата на толкова опитен спортист

Собственика на пистата според мен няма никаква вина. Това е писта, която всеки може да си наеме и да кара. Какво кара там вече, според мен, си е негов проблем според мен.
Когато даваш газ със 170км/ч мисля, че знаеш какви биха били последствията ако стане нещо и че не линейката ще ти е най-големия проблем, а пръснатия череп през каската!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 06 юни 2010 15:56

Stoi написа:Истината и че това не е писта за картинги летящи с 170 км/ч !

:!:
:bishop

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 06 юни 2010 19:23

Господ да дава мир на близките му,както и на всички в такъв тежък момент...Жалко е да си добър в нещо и от него да загинеш нелепо...

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 06 юни 2010 19:51

Искрени съболезнования на роднините на пилота! :bishop

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Нед 06 юни 2010 21:06

Bobi_S13 написа:Почивай в мир!

срамота е, при нас линейката не мръдна от входа на пистата!!! А при такова спонсорство и линейката да ти дойде на 10-тата минуда, ебаси резила :banghead: :banghead: :banghead:

при нас линейката беше постоянно там защото организаторите мислят за сигурноста на съфорумците и зрителите , за което казвам ЕВАЛА. а иначе за инцидента - с ръка на сърцето изказвам съболезнованията си към близките и семейството на загиналия . мир на праха му :bishop

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 06 юни 2010 22:02

Жалко :( . Пистата от това което видях на нашият събор е под всякаква критика. Нито настилката е настилка, нито е обезопасена както трябва.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 07 юни 2010 10:07

Мир на праха на Ечо.

Хора казах го в друг форум, ще го кажа и тук. Първо съм напълно съгласен с vizor-а. Аз ако бях участник, първо никога нямаше да се пусна с карт на писта която не е обезопасявана за карт, второ че ако нямаше линейка никога, ама НИКОГА нямаше да се пусна по пистата. Освен това, всички сме перфектно запознати със състоянието на пистата, но въпреки това всички авто и мото форуми си правим съборите там, не за друго, а защото е единствената писта в БГ. Не знам какво се очаква от собствениците. Ако искаме читава писта, ще трябва и да си плащаме. Ако наравят вход за зрителите по 50 лв., за участниците по 1000 лв., може и да им остане нещичко да пооправят пистата.
Линейката е дошла на 7-8-мата минута. За жалост и на 20 секунда да е дошла кел файда. Ечо почина на пистата почти веднага след удара от счупен шиен прешлен и черепно мозъчна травма (откъдето идва и загубата на кръв). От тук можем да започнем да се сърдим и на здравната ни система, че единствената болница в която е можело да му помогнат е сигурно Пирогов, което е на 1 час път от пистата.
Немислимо е да няма линейка и пожарна на такова мероприятие - съгласен съм. Но за мен, всички за виновни за случилото се - и собственици, и организатори, и участниците... Но каквото и да изговорим по форумите е без значение. Добър човек си отиде от този свят... Отново мир на праха му...

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 07 юни 2010 13:04

лека му пръст на човека.
Но,въпросът за линейката си остава-имало ли е въобще такава на пистата?

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пон 07 юни 2010 22:28

Не нямало е и аз мисля че разговора по телефона на единя човек го потвърждава!Радо съгласен съм че подкрепяш човека и се подписваш под думите но нали знаеш че когато фактите говорят и боговете мълчат.Мисля че ние имахме линеика защото сме си го позволили финансово,и както каза Добри след като са си тръгвали са влезнали да карат опитни състезатели и линеиката си е тръгнала извода си го пратете съми.Но както всички са видяли(аз не можах да присъствам)и при нас имаше инцидент макар и те да са професионалисти е станало нали?Така че никаде няма гаранция какво и как ще стане.Каквото му е писано на човек това е.Вижде както в казал Румен Дунев:
"Не мога да повярвам, че това се случи. Лично той ми даде карта си и направих 10 обиколки преди него. След това влезе Ечо и застана да се състезава с един моторист", каза пък един от най-добрите ни пилоти Румен Дунев.

Приятели на загиналия пилот обвиняваха вчера организаторите заради липсата на линейка на писта "Дракон" по време на фаталния петъчен ден, което е недопустимо нехайство за такъв вид състезания. Колата на “Бърза помощ” пристигнала на мястото на инцидента след7-8 минути от центъра на Калояново, когато кръвта на Даниел вече била съсирена, твърдят близки на 40-годишния шампион по картинг. Според тях организаторите на шоуто са направили и друга грешка, тъй като са допуснали Кисимов да кара със своя карт на голямата писта, дълга 1700 м. Фаталната отсечка от трасето е обезопасена с гуми от камион, за да поемат евентуално удари от летящите автомобили, но не и от прекалено откритите картове. Специално за "Спийд шоу 2010" беше обособено по-късо трасе за картинг, върху което караше Арабаджиев. То обаче не е било използвано от Кисимов. От неравностите друг пилот Цветан Илиев останал без седалка и със скъсан комбинезон.
Мисля че няма какво да се коментира.Отиде си още един голям български състезател МИР НА ПРАХА МУ!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 07 юни 2010 23:49

Хора, не защитавам никого!
Просто съм невероятно изненадан.
Явно - линейка не е имало :(

Не знам дали това е официална информация или поредния журналистически истрел наслуки, но причината за катастрофата била повреда в кормилната система:
http://www.standartnews.com/news/detail ... 1%87%D0%BE

Върни се в “ОФФ-Топик - други”