Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Мнениеот freestyler911 » Пет 11 юни 2010 19:52

Uneek написа:
Luper написа:аз сега проверих при мен (ПИБ)
имам МЕСЕЧНА такса обслужване - 0.30лв

Да наистина и аз се учудих, защото беше безплатно поддръжката при тях, от май месец е това въведено, а и 30 ст. не е нищо, в сравнение с други банки.

Но няма такса при плащане с карта, няма такса и за теглене. А доколкото знам няма такса за теглене от който и да е банкомат.

Последна промяна от freestyler911 на Сря 16 юни 2010 23:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 11 юни 2010 21:33

вече не е така, http://www.fibank.bg/bg/page/11/tab/15

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 юни 2010 0:07

искахте запис, дадох ви запис...

Айде авдокатите да казват , можем ли да правим лев от това или ?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 13 юни 2010 2:16

Колега, ти ме разби ... "Такса неактивност" муахахахаха :screwy :063:, при положение, че си освободен от месечната такса...

Девойката се справи що-годе добре, имаше търпение да ти обясни, въпреки че ти беше малко екзалтиран.
Много ми е любопитно дали тази такса е законна, и на каква основа? Ако приемем, че месечната такса отива за осигуряване на инфраструктурата за водене на сметките, обаче банката те освобождава по собствено желание (сиреч ти подарява твоята част от дяла за поддръжка на инфраструктурата)...
... но си я взима обратно, когато няма движение по сметката, сиреч инфраструктурата не е била натоварена в никакъв случай от твоето водене на сметката ти, може би само като твърди разходи....но тогава таксата трябва да е някъв минимален процент от таксата, когато има движение по сметката

А примерът с брат ти е още по-сладък - значи той трябва да си отвори сметка в банката, с която работи университета, за да си получава стипендията....Обаче уни-то не му превежда стипендията няколко месеца...при което банката го цака по 1,79 на месец.... :lol :respect

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 юни 2010 10:04

По принцип бавенето на стипендиите е тенденциозно. С цел да се вземе лихвата на тия пари които така или иначе ще се пръснат на студентите. С една дума, ако са 200 000 лева за 4 месеца имат 4667 лева лихва... Но те не са в университета тия пари от 4 месеца , а от поне година, понеже , когато уни. получи парите , тогава започва работа по класиране и раздаване...

Относно законността на такса неактивност, айде някой правист да се изкаже.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 16 юни 2010 23:00

мисля който имаше интерес от записа, го чу. Махам го... леко се притеснявам от публичното обявяване на ЕГН.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Чет 17 юни 2010 13:19

Миналата година платих 10+ лв за да ликвидирам една сметка с 5-6лв-неактивна, защото бяха въвели месечна такса за обслужване на неактивната сметка и бях минал под нулата. Научих го съвсем случайно.Банката е ДЗИ , а ликвидацията стана в Пощенска. Кой кого беше купил не знам.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 17 юни 2010 21:13

Моят съвет е да не подържате "живи" сметки, които не ползвате. Дори към момента да подпишете договор, в който не е записано, че дължите такса за подръжка това не означава, че банката не може по някое време да въведе такава. В повечето договори пише, че е подчинен на общите условия на банката за еди си кое. Така в един ден банката решава, че приходите от такси са малко и хоп въвежда нова за изненада на своите клиенти. Нещата са проверени и институцията не е уязвима. Все пак с и плащат на поне една дузина юристи да проверяват тези неща.
Положителното в случай по темата е, че банката е уведомила клиента сравнително рано. Има случаи, в които се натрупват сравнително големи задължения. По този повод мой приятел отдели половин ден за да обиколи всички познати му банки и да провери къде какво има. Откри 6 сметки за 4 от които беше забравил. Закри ги всички.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 17 юни 2010 21:22

И още нещо:
Задължително изисквайте документа с които сте договорили с банката откриването на въпросната сметка. В повечето случаи е договор. Едно време бяха молби. Сега ще ви кажа защо!

В началото на годината баща ми получава писмо от една банка, че дължи 20 и няколко лева просрочени такси и начислени наказателни лихви. Текста е стандартен, следва съд и пр. Сумата е натрупана от 2006г. Баща ми не си спомня някога даже да е влизал в тази банка. Обаче нали си е честен човек вика ще ходя да им платя и да не ме занимават. Аз не се съгласих. И така отиваме във въпросния офис, искаме искането за откриване на сметката и се оказва, че сметката е открита по списък предоставен от работодател без да има изричното съгласие на физическото лице. Може би са очаквали да се подпише когато си получи картата, но той така и ня е взел. Служителите се съгласиха, че няма основание да изискват това плащане. Входирахме молба и се надявам да са отписали вземането от баща ми.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 17 юни 2010 22:45

:? След всички тия изказвания се чувствам толкова безпомощен, че ме е страх да си оставя парите в банка!
Има ли нещо в българското законодателство да защитава ползвателя на услугите на банката?
Това неможе онова неможе, банката така решила, лихвата била променена щото банката решила... и незнам какво ...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 юни 2010 23:18

ебаси , аз не успях да чуя записа , кога го сложи , кога го махна :banghead:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пет 18 юни 2010 6:33

hooligans написа:ебаси , аз не успях да чуя записа , кога го сложи , кога го махна :banghead:

Специално за вас! На лични.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 18 юни 2010 7:23

Банката е фирма. Целта на фирмата е да прави пари. Вие купувате от фирмата-банка пари срещу определена сума. Говорете с банкера преди да подпишете каквото и да било, четете договора.

Това е все едно да си гледате сателитната ТВ и да се чудите на края на месеца "Каква е тази сметка??"

Чифутите въртят земята, тва е ясно. Най-добре е да си чифут, ама ако не си му плащаш. :012:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 20 юни 2010 14:02

Колега, как може за 2 лева да занимаваш целия форум с подобни глупости? И кой ти е виновен, че не четеш това което подписваш и се правиш на гръмнат за месечната такса, която се начислява на всяка сметка разкрита в банка, независимо от вида й? Размерът в случая няма значение. Съди банката, накрая ще платиш и съдебните такси по делото, за 2 лева. Смешна история.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 20 юни 2010 14:14

Точно за това спорехме на работа с колегите ,че използваш или не имаш някаква лихва!Явно са били прави!
Ебаси мошенниците!!!!!Колега ,не им ги даваи тези 2 лева и не си губи времето с глупости ,нека те съдят.
Маитап да ти пратят съдия изпълнител!! :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”