Софийските номера ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Софийските номера ?

Мнениеот i.e.i » Чет 22 юли 2010 10:13

Как така номера да се дава на собственика,!!! я помисли за каква хамалогия ще става въпрос, всеки път като си сменяш колата да ти прехвърлят номера на другата, няма логика в това!

Кое е по-скъпо ,изработката на номера или талон(който се сменя при всички положения)?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 22 юли 2010 10:17

ivo_555 написа:
VWGT написа:Крайно време е номера да се дава на собственика на колата, а не на самата кола. Сменяш си колата - запазваш си номера. Така няма да има никакви проблеми с номерацията, дори 3 цифри в номера ще са достатъчни. Да ама няма да има папо за някои хора около КАТ, така че най-вероятно и аз го виждам СЕ (Село).

В БГ няма практика вече използвана регистрация да се дава на нова кола, така че дори да подменят всички С, забравяме за нея.

Как така номера да се дава на собственика,!!! я помисли за каква хамалогия ще става въпрос, всеки път като си сменяш колата да ти прехвърлят номера на другата, няма логика в това!

Абе пич, знаеш ли, че ако сме в Англия с тебе, можеме да си разменим колите, да си съставим с теб договорче, разменяме си номерата и после само отчитаме договорчето в съответната автоинспекция.....

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 22 юли 2010 10:19

Не виждам смисъла, така или иначе броя на колите е един и същ, какво значение има на колата или на собственика се води номера! КАТ и без това лапат доста пари и се чака по една седмица да ти сменят талон, пък какво остава да ти прехвърлят и номера на новата кола!

Ако сме в Англия...., акото е голяма работа, не знам кога ще достигнем техните закони. А и номера нали е занитен към купето!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Чет 22 юли 2010 10:22

ivo_555 написа:Не виждам смисъла, така или иначе броя на колите е един и същ, какво значение има на колата или на собственика се води номера! КАТ и без това лапат доста пари и се чака по една седмица да ти сменят талон, пък какво остава да ти прехвърлят и номера на новата кола!

Ако сме в Англия...., акото е голяма работа, не знам кога ще достигнем техните закони. А и номера нали е занитен към купето!

Не е вярно това. Ако аз сега купя твоята кола, а ти моята и двамата трябва да сменим, освен талоните и номерата, щото аз съм СА а ти У.
следователно, една и съща кола сменя номерата по няколко пъти, като старите отиват...........у контейнера! mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 22 юли 2010 10:24

ivo_555 написа:Ако сме в Англия...., акото е голяма работа, не знам кога ще достигнем техните закони. А и номера нали е занитен към купето!

Te там номерата ги лепят с двойно лепящо тиксо и ако табелата е остаряла, изсветляла или одраскана или просто не те кефи може да я върнеш и срещо малка за техния стандарт такса да ти дадът нова без да виждат колата ;)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 22 юли 2010 10:26

И ти си прав, но дори да не се разменят номерата, не може ли вместо в казана , да се сложи на друг автомобил, ами ако ти решиш 10 години да нямаш кола, номера ще събира прах в мазето и букви пак няма да има!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 22 юли 2010 10:29

BeckoTDI написа:След РН май беше логично да е РР, защото РО не може, не знам защо, но втора буква до сега в номерата не съм виждал да е О...

Буква "О" не се използва, за да не се бърка с "нула".

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Чет 22 юли 2010 10:34

Колеги май се отклонихте от темата :!:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 22 юли 2010 10:51

Та по темата: Аз съм на мнение, че съвсем скоро доста от старите регистрации С**** ще се освободят.

Хората от Надин, Еко метал инж и други такива работят по въпроса mhihi , но ако вноса продължи да изпреварва Скрапта мисля, че ще се спрат на СЕ.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 22 юли 2010 10:59

radi_nrj написа:... мисля, че ще се спрат на СЕ.

"Е"-то не беше ли за ремаркета?

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 22 юли 2010 12:13

Ljubon написа:
BeckoTDI написа:След РН май беше логично да е РР, защото РО не може, не знам защо, но втора буква до сега в номерата не съм виждал да е О...

Буква "О" не се използва, за да не се бърка с "нула".

Според мен няма логика да е така.Ако е така може да се сбърка и с СО и ОВ нищо,че са в началото на номера.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 26 юли 2010 11:14

Аз очаквам новата регистрация да е СУ :lol: :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 юли 2010 14:53

JoroKN написа:
yoan4o написа:РХ е следващата серия.

Възможно е след това да започнат да слагат номера отново със С или СА, но с пет цифри и една буква накрая!
Така ще събират и повече пари от тези, които искат по-убави номера, щото комбинациите стават повече....... :deal

Ще е много интересно номерата да са с 5 цифри :D,но ме съмнява

Никой ли не е забелязал че доста отдавна има номера със 5 та и със 6 цифри :idea: Предимно такива с еднакви 5-6-7 и 8-ци mhihi

Потребителски аватар
    Ljubon
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 26 юли 2010 16:08

Теодор написа:Никой ли не е забелязал че доста отдавна има номера със 5 та и със 6 цифри :idea: Предимно такива с еднакви 5-6-7 и 8-ци mhihi

Това са скъпоплатени номера по поръчка. :applause:

Потребителски аватар
    yoan4o
    магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Пон 26 юли 2010 16:11

Тука се има в предвид, че може да почнат да ги слагат масово, а не само такива от рода на 55555 и т.н.

Пс.Гарантирам ти, че съм един от първите, които изобщо е виждал такъв номер на един CL65 AMG преди доооста /вече/ години.... mhihi

Пс2.Какво точно ще сложат - божа работа..........само те си знаят а ние си чешеме пръстите само!

death

Върни се в “ОФФ-Топик - други”