Един спорт е толкова скъп, колкото похарчиш за него.
Личен при мен - започнах на "дърти" години да карам ски и да играя тенис. В началото не ми дремеше с какви ски съм и с какъв екип - карах си първите две години "под наем", на третата си купих някакви ски и някакъв екип, а в момента съм оборудван доста
И с тениса беше така - първата ракета - нещо за 30-40 лева втора ръка, от там нататък колкото повече навлизах в нещата взех да им разбирам уж

дължини, грамове, материали

Та може да играеш и с такава за 30лева, а може и за 3000

зависи колко си готов да похарчиш.
Ето тук се спонеаха подводните спортове, че са скъпи - да скъпи са, но дали ще е скъпо примерно да спортуваш "гмуркане без кислородни бутилки и неопрен"?
При голф-а е същото - стикове дават и под наем на всяко игрище, една игра в момента е 15-20лв, като може да се проточи часове (зависи от опита на играчите и броя им, понеже се изреждат един след друг) и примерно с общо 30 лева може да прекараш цял ден на игрището. Може обаче да си купиш евтина екипировка за около 150-200$ и евтини стикове от чужбина (тук много дерат кожа) - има комплекти по 200-250$. Може обаче да си вземеш и някой топ модел стикове за няколко хиляди долара

пак въпрос на избор.
Даже шаха или бриджа може да са многоо скъпи спортове