Като кажем селянин какво имаме предвид ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Ей ме на чиста проба селянин с голф.
Не ви ли омръзна да ме обсъждате?
Теми за "селяния" колкото искате:
тема
тема
тема
тема
тема
тема
тема
One,в тази тема написах, че селянин е географско-демографско понятие.т.е. гражданин на Република България живеещ в малко населено място/село/.
За мен не е нормално за нискоинтелигентен простак, да се прилага нарицателното селянин.
Благодарение на хората живеещи на село папкаме доматки,сиренце и т.н.С нищо не са заслужили това отношение.
п.с.Предпочитам да живея на село отколкото в столичен квартал с цифра накрая.
Теми за "селяния" колкото искате:
тема
тема
тема
тема
тема
тема
тема
One,в тази тема написах, че селянин е географско-демографско понятие.т.е. гражданин на Република България живеещ в малко населено място/село/.
За мен не е нормално за нискоинтелигентен простак, да се прилага нарицателното селянин.
Благодарение на хората живеещи на село папкаме доматки,сиренце и т.н.С нищо не са заслужили това отношение.
п.с.Предпочитам да живея на село отколкото в столичен квартал с цифра накрая.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfer написа:Ей ме на ....

И един мой коментар от друга тема, който се отнася и до тази
Няма нужда от заяждания колеги и от обиди. Но е вярно, че такива изказвания по отношение кой от къде е са най - малкото глупави. Навсякъде има некадърни и самонадеяни шофьори. Обобщавания, пък били те и за таксиметровите шофьори, тези на маршрутките, за ватманите /сред които също има големи говеда/, голфаджии и т.н. са несериозни. Има и добри, и лоши шофьори както от София, така и от Варна, Русе, Плевен или ако щеш Долно Нанагорнище, има добри и лоши ватмани, таксиметрови шофьори и т.н.
А по отношение на София, когато е станала столица малко след освобождението, е имала население не повече от 25 000 души. Така че до голяма степен, тези дето са с корени от София са доста малко не повече от 250 000 души в най - добрия случай.
Повечето от нас, включително и аз, който съм от Русе и се гордея с това, малко или много не сме кореняци софиянци, поради което изказвания от сорта провинцията това, провинцията онова, провинциалисти, селяни и т.н. са като камъни в своята градина. Писание от сорта, че провинциалисти, селяни или подобни епитети е начин на мислене, е доста необмислено и невярно твърдение. Както писах по - горе, и както гласи хубавата българска поговорка "всяко стадо си има мърша". Дали е повече или по - малко мършата е друг въпрос, но да се генерализират нещата е неправилно.
В края на краищата единственото, което има значение, е да се спазват правилата за движение /което аз от време на време не правя, признавам си/, да има колегиално отношение между шофьорите и култура по пътищата. Другото са спекулации и празни приказки.
Безаварийни километри на всички

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:Ей ме на чиста проба селянин с голф.
Е сега трябва да си купувам Голф ли ?

на 100% те подкрепям за определението на "селянин"
п.с. и за доматките също......
Повечето хора дето ги познавам от този форум и които мога да определя като културни и интелигентни индивиди не са "столичани"

И да, лесно е за всички да приемате определението "селянин" за някакъв морален критерии, но не забравяйте че буквално обиждате корените си!!!
- Катерина
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.sofia.bg/history.asp?lines=5 ... update=all
БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА И ВСИЧКИ СМЕ ОТ НЯКОЕ СЕЛО!!!!!!!!

БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА И ВСИЧКИ СМЕ ОТ НЯКОЕ СЕЛО!!!!!!!!

Такааа , понеже отворих темата нека взема отношение , шот ОЧЕВАДНО някои разбраха други пак не .
цитирам:
В 99% от случаите под селянин не се влага смисъл месторождението на индивида , а начин на поведение и манталитет.
Защо решихте ,че имам в предвид само това което е в софия ?
Някъде написано ли е СОФИЯ ? ами ако не бях от софия щеше ли да има "недоволни" ? Нима в Русе не е същото или във Варна, Пловдив ,
?.... Къде е написано че ВСИЧКИ са такива или онакива ?
Какво не е ясно ? кое Ви обижда Вас не от софия ? - това мяза на избиване на комплекси,и пословичната омраза към софиянци моля ви недейта така
кое е абсурдното - че е истина ли ? с кое не сте съгласни ?
Кое не е вярно , че поради ред причини софия е наводнена от хора които не могата да се разделят с вредните си навици ли ?
Кое не е вярно . че родени на пъпа на софия са придобили по една или друга причина подобни навици ли ?.
хайде аргументирайте се . Затова е форум макар и темата да е офф
цитирам:
В 99% от случаите под селянин не се влага смисъл месторождението на индивида , а начин на поведение и манталитет.
Защо решихте ,че имам в предвид само това което е в софия ?
Някъде написано ли е СОФИЯ ? ами ако не бях от софия щеше ли да има "недоволни" ? Нима в Русе не е същото или във Варна, Пловдив ,
?.... Къде е написано че ВСИЧКИ са такива или онакива ?
Какво не е ясно ? кое Ви обижда Вас не от софия ? - това мяза на избиване на комплекси,и пословичната омраза към софиянци моля ви недейта така
кое е абсурдното - че е истина ли ? с кое не сте съгласни ?
Кое не е вярно , че поради ред причини софия е наводнена от хора които не могата да се разделят с вредните си навици ли ?
Кое не е вярно . че родени на пъпа на софия са придобили по една или друга причина подобни навици ли ?.
хайде аргументирайте се . Затова е форум макар и темата да е офф
- Катерина
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всички ние,
(включая и себе си, защото когато съм бясна първо говоря , а после мисля)
трябва да се засрамим,че използваме думата селянин като нарицателно име. А близко до ума е ,че селяндур произхожда от предната думичка.
Колкото до поведение и манталитет, може би поне в този форум, трябва да сме малко по-пораснали (относно мислене поне) и да заменим тази дума(селянин,селяндур) с друга: може би ПРОСТАК ще е най- точната...
А примери как всички може да се окажем малко или повече "простаци" може да намерим в google например и да напишем някоя от двете коментирани думички в тази тема. Изумих се... Може би вие също...
(включая и себе си, защото когато съм бясна първо говоря , а после мисля)

трябва да се засрамим,че използваме думата селянин като нарицателно име. А близко до ума е ,че селяндур произхожда от предната думичка.
Колкото до поведение и манталитет, може би поне в този форум, трябва да сме малко по-пораснали (относно мислене поне) и да заменим тази дума(селянин,селяндур) с друга: може би ПРОСТАК ще е най- точната...
А примери как всички може да се окажем малко или повече "простаци" може да намерим в google например и да напишем някоя от двете коментирани думички в тази тема. Изумих се... Може би вие също...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”