Луд, то този ти е идеален (стига да не ходиш зимъска на палатка)
http://www.sportdepot.bg/products/turiz ... len-chuval
Съвет за палатка.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Съвет за палатка.
Vango Alpha си е лятна палатка. Ако ще я ползваш за риба и за ходене по море е екстра. Аз съм точно със този модел - 300
. Вода до сега не е пуснала, а не е като да не ме е валяло (началото на юни месец изкарах почти цял ден на дъжд).
Не е от най-просторните. Максимум за 2ма души и малко багаж. Готино е, че предверието си има дъно. Компактна е, лесно се разпъва и прибира. Проветрението обаче е слабо. В големите жеги горния слой не съм го слага точно с идеята да влиза въздух. Иначе от не много скъпите палатки е добър избор
.

Не е от най-просторните. Максимум за 2ма души и малко багаж. Готино е, че предверието си има дъно. Компактна е, лесно се разпъва и прибира. Проветрението обаче е слабо. В големите жеги горния слой не съм го слага точно с идеята да влиза въздух. Иначе от не много скъпите палатки е добър избор

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Луд, то този ти е идеален (стига да не ходиш зимъска на палатка)
абе огледах се в едни от немския ибей, армейски за по 10Е и 25Е с ръкави

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Ludia написа:hooligans написа:Луд, то този ти е идеален (стига да не ходиш зимъска на палатка)
абе огледах се в едни от немския ибей, армейски за по 10Е и 25Е с ръкавино ползвани.... дават ги за комфорт до -10...
Няма смисъл, цял ден гледах палатки в тоз ибеи, по скъпи са отколкото тук.
А -10, я си помисли как ще влезнеш в този чувал при 10-15 градуса +

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Tyan написа:След като си с транспорт ... нищо не ти пречи да си носиш надуваем дюшек, китеник, пет одяла, стол, маси, 12 на 220 волта, душ със слънчеви батерии и тн ...... така, че спалният чувал в такъв случай не е от първостепенна важност ...виж ако разчиташ само на него и мааш пеш, тогава идват скъпите и леки нещатака че оборудвай смело с неща среден и тук там нисък клас .... в 95% от случаите ще ти вършат същата работа ... палатка среден клас... двуслойна ти е чудна ..само размер си избираш
......
Както винаги баце Страхил е много ама много прав

Аз пич днеска си взех надувам дюшек за отдолу,имам и два спални чувала който за тез пари дека ги взех на времето са ракета,палатката ми е най-големия сигурно китайски боклук,ма за една нощ

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:Време е да си взема нещо по-добро което струва повече от 30лв![]()
Искам да има предверие където да си пия ракииката като вали, един колега от форума си беше взел някаква такава, но незнам модела.
Ако може и той или брат му да се включи![]()
Други предложение за тези пари? +/-
Мисля,че отговора на въпроса ти се намира в "Carefour" в The Mall на "Цариградско шосе".Там видях последния път като ходих точно такава палатка и мисля че цената и беше около 50 лв.Поразходи се до там да ги разгледаш ако вече не си намерил де
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Ludia написа:hooligans написа:Луд, то този ти е идеален (стига да не ходиш зимъска на палатка)
абе огледах се в едни от немския ибей, армейски за по 10Е и 25Е с ръкавино ползвани.... дават ги за комфорт до -10...
в кой ибей гледа?я виж в английския

преди малко се продаде една такава за 56 паунда 160-170 лева с доставката
http://cgi.ebay.co.uk/Brand-New-RAGE-Be ... 731wt_1137
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Ludia написа:hooligans написа:Луд, то този ти е идеален (стига да не ходиш зимъска на палатка)
при по-висока температура се спи само по бельо, или пък отгоре на него, без да влизаш... или пък го ползваш за одеало... то нека е по-дебел, пък аз ще му мисля как да се разхладя. Ще поръчам два 2Х 5Е + 16Е доставка пък ще видим

А палатка в момента има промо в Метро на една Ханибал, за 60 кинта.... хвърли й едно око ако имаш каталог под ръка, че не я намирам в нета. Интересно ми е дали става.... Изглежда ми стабилна, не е с фибро рейки а алумин колчета... и е висока...
- veritas
- Капитан пустиняк
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:Ludia написа:hooligans написа:veritas написа:http://redrockbg.com/ Пробвай и тук баце,бях изправен пред същата дилема преди няколко месеца и взех едно "Зайо" две седмици на морето при всякакви метеорологични условия се представи екстра.С два входа да не се вмеришеш![]()
![]()
3000 мм воден стълб на таваня и 10000 на пода
какъв модел си взе![]()
е писал е... zajo
я кажи ти кво взе, че и аз ще заприхождавам скоро нещо по-читаво.... а и съвет за спален чувал някой да даде ще е от полза...
Zajo е марката бре![]()
Аз още се колебая, а спалния чувал, според зависи колко парички ти се дават
ZAJO-NEVADA 4
Но като гледам май нещо няма наличност

Разпънах я от първия път за 20 мин,втория и третия за по 10-15

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Е това е палатката в която се огледах... Модел Hannibal 60лв. Кажете нещо повече

- hooligans
Търси нещо над 3000 воден стълб, ако гониш качество.
Задължително друслойна.
Задължително друслойна.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Търси нещо над 3000 воден стълб, ако гониш качество.
Задължително друслойна.
е тая май е двуслойна... пък и не мисля да ме вали интензивен дъжд когато съм с нея... това е за 1-2 нощувки по време на хубаво време

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И 10 000 воден стълб няма да ви спаси от голямото мокро обаче ако не знаете къде да си разпънете точно палатката и как да я окопаете ако има нужда 
http://xns.blogsite.org/blog/ ето тук има свежи съвети, макар, че човека е женен и това малко му подрязва крилата

http://xns.blogsite.org/blog/ ето тук има свежи съвети, макар, че човека е женен и това малко му подрязва крилата

- chobanin
- Автомобил:
- Двигател:
я не се излагай
вземай една палатка за 20-30 кинта "онтарио" и газ!аз стана от 2 години имам таква и ми се е случвало на язовира и в дъжд и в пек да си я ползвам и пак съм си спял спокойно в нея...и за 5000 да си вземеш палатка удобството на апартамента няма да го намериш
тфа че ще дадеш 300 вместо 30 кинта не значи че си си взел "удобна" палатка,а просто си бил достатачно наивен да дадеш безбожни пари на вятъра
които го е страх от "водния стълб" - да не ходи на палатка
това е моят съвет-или отиваш за да се слееш с природата с всичките и неудобства,или си седиш в панелката

това е моят съвет-или отиваш за да се слееш с природата с всичките и неудобства,или си седиш в панелката

- hooligans
дам, аз съм с такава от 30
сутрин отвътре е мокра (дори и да не е валяло)
а като искаш да се слееш с природата, защо си си купил палатка, спи на открито, под дъжда
сутрин отвътре е мокра (дори и да не е валяло)
а като искаш да се слееш с природата, защо си си купил палатка, спи на открито, под дъжда

Върни се в “ОФФ-Топик - други”