Призивът на Bobi_S13 е актуален и спазването му би намалило напрежението в този динамичен живот.
Моето допълнение е само да бъдим колегиални към колегите, които са дошли на гости в нашият град и не са запознати с особеностите на трафика.
Така, както аз годишно ще дойда 1-2 пъти в София. Разбира се, че може да се престроя неправилно,не го познавам града. Но не го правя от тарикатлък, а от незнание. Така, както и Вие като дойдете през лятото в Бургас и Варна.
обръщение към вас колеги - Нека стигнем!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: обръщение към вас колеги
И аз искам нещо да добавя ,че има ограничение на скороста дали 40, 50 или 70км. и целта е да я достигнеме тази скорост защото повечето автомобили се движат с такава ,а не (бул.България ) да свети зелено в задръстванията и той/тя да седят на 1-ва предавка при положение,че колите пред вас се изнасят,а той/тя да кара с 20 и да чака червеното.
Или пък тия дни срещам вече 2-3 пасата (б3) с регистряция СО от най дясно най ляво и обратното без мигачи без нищо и засича сумати коли (то и аз така карам от време на време но поне оглеждам всички коли кой каде как се движи)

Или пък тия дни срещам вече 2-3 пасата (б3) с регистряция СО от най дясно най ляво и обратното без мигачи без нищо и засича сумати коли (то и аз така карам от време на време но поне оглеждам всички коли кой каде как се движи)
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:...Улиците са огледало на обществото ни - простотия, комплексарщина и агресия
От това изречение, по-точно - здраве му кажи!

Даскала™ написа:vanko_VW написа:а когато съм с кола с Врачанска регистрация е едно псуване,светкане,свиркане,навиране,набутване,майки,сестри и т.н.
Питаш ли ни нас с регистрация PK
Колега, РК карате по-добре от повечето С,СА.

Това напълно серизоно, не се шегувам!

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Ще добавя.
1. На нерегулирано кръстовище (няма светофар , няма и знаци) ДЯСНОСТОЯЩИЯ Е С ПРЕДИМСТВО. Не този с по скъпа кола, не този с повече самочувствие.
2. Когато няма светофар, оглеждайте се много внимателно за знаци, и чак тогава следвайте 1. Пътят по който карате не е само за вас, и не е коридора към тоалетната.
3. На Т образно не регулирано кръстовище , пак се оглеждайте за знаци , и ако няма следвайте 1.
4.Към хората с "мощни" автомобили. Когато се движите с 230 по магистралката, просто намалете като видите че някой скромен човечец от 10 минути се мъчи да изпревари ТИР , понеже колата му е пълна и не ускорява като вашите "МОЩНИ" автомобили. Не мигайте с фарове , не свиркайте, не показвайте среден пръст, не псувайте, защото просто нищо няма да промените, нито ще накарате колата да се изтегли по бързо , нито ще преминете по лесно. Да не говорим ако шофьора просто се откаже да изпреварва като ви види да препускате бясно по магистралата и може да стане мазало.
5. Към хората със служебни автомобили. Като видите че някой намали за да избегне неравност, не реагирайте като хората в 4. , просто си представете че някои хора сами си плащат ремонтите, както и горивото дори!
6.Към тираджиите, и професионалните шофьори. Колеги, просто разберете че когато си в такъв респектиращ автомобил никой не си мисли че сте тромави, и когато ви изпреварват по магистралата , просто направете път , защото най-малкото затруднявате движението.
7. Към маршрутките. Колеги , естествено че имате право да спирате навсякъде. Просто подайте сигнал да речем 10 секунди преди да изкъртите спирачките.
8. Към всички новопридобили свидетелството. Колеги, нещата които сте гледали във филми като Такси , Бързи и яростни, Да изчезнеш за 60 секунди, и други, както и нещата които сънувате, в реалния живот струват доста скъпо а понякога са и безценни, когато отнемате човешки живот. Не е нужно да се упарите , че да разберете че там е горещо. Няма да изгрубявам и да пускам линкове с ужасии...
9. Отново към колегите от точка 8. Радиото и МП3-ката, са хубави неща, но понякога, да погледнеш накъде отива автомобила е по важно. Същото важи и за Макдоналдса, и за дюнерите и другите храни и напитки. Всички знаем че умеете и да карате и да се храните едновременно. Браво.
10. Пак към хората от точка 8 . Колеги , паркирането в началото е трудно, или помолете някой да ви насочва, или просто отстъпете дори на друг шофьор който не познавате да паркира колата ви. Спрелите наоколо автомобили не са ви с нищо виновни че да ги удряте.
Това е.
Със здраве.!
1. На нерегулирано кръстовище (няма светофар , няма и знаци) ДЯСНОСТОЯЩИЯ Е С ПРЕДИМСТВО. Не този с по скъпа кола, не този с повече самочувствие.
2. Когато няма светофар, оглеждайте се много внимателно за знаци, и чак тогава следвайте 1. Пътят по който карате не е само за вас, и не е коридора към тоалетната.
3. На Т образно не регулирано кръстовище , пак се оглеждайте за знаци , и ако няма следвайте 1.
4.Към хората с "мощни" автомобили. Когато се движите с 230 по магистралката, просто намалете като видите че някой скромен човечец от 10 минути се мъчи да изпревари ТИР , понеже колата му е пълна и не ускорява като вашите "МОЩНИ" автомобили. Не мигайте с фарове , не свиркайте, не показвайте среден пръст, не псувайте, защото просто нищо няма да промените, нито ще накарате колата да се изтегли по бързо , нито ще преминете по лесно. Да не говорим ако шофьора просто се откаже да изпреварва като ви види да препускате бясно по магистралата и може да стане мазало.
5. Към хората със служебни автомобили. Като видите че някой намали за да избегне неравност, не реагирайте като хората в 4. , просто си представете че някои хора сами си плащат ремонтите, както и горивото дори!
6.Към тираджиите, и професионалните шофьори. Колеги, просто разберете че когато си в такъв респектиращ автомобил никой не си мисли че сте тромави, и когато ви изпреварват по магистралата , просто направете път , защото най-малкото затруднявате движението.
7. Към маршрутките. Колеги , естествено че имате право да спирате навсякъде. Просто подайте сигнал да речем 10 секунди преди да изкъртите спирачките.
8. Към всички новопридобили свидетелството. Колеги, нещата които сте гледали във филми като Такси , Бързи и яростни, Да изчезнеш за 60 секунди, и други, както и нещата които сънувате, в реалния живот струват доста скъпо а понякога са и безценни, когато отнемате човешки живот. Не е нужно да се упарите , че да разберете че там е горещо. Няма да изгрубявам и да пускам линкове с ужасии...
9. Отново към колегите от точка 8. Радиото и МП3-ката, са хубави неща, но понякога, да погледнеш накъде отива автомобила е по важно. Същото важи и за Макдоналдса, и за дюнерите и другите храни и напитки. Всички знаем че умеете и да карате и да се храните едновременно. Браво.
10. Пак към хората от точка 8 . Колеги , паркирането в началото е трудно, или помолете някой да ви насочва, или просто отстъпете дори на друг шофьор който не познавате да паркира колата ви. Спрелите наоколо автомобили не са ви с нищо виновни че да ги удряте.
Това е.
Със здраве.!
Аз искам да попитам, какво извън темата бях написал, та го изтрихте/както ще изтриете и това/??
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Да изкажа само кратко мнение!
Скъпи Карачи, щот напоследък рядко се срещат Шофьори!
Пътен знак с "Триъгълник и оцветен около него с червено, а посредата е бяло, означава" ПРОПУСНИ движещите се по путя с предимство! А не БЛЪСНИ дживещият се по пътя с предимство, има разлика! Ако ли не, обадете ми се да ви дам 3 лева да си вземете ръководство за пътните знаци!
И не напоследно място, "Забранено влизането" този знак въжи за всички, превозни средстава, не мисля че е нужно под-него да се изписа марките на автомобилите, че тогава да го спазвате! Лек ден и приятно КАРАНЕ!
Скъпи Карачи, щот напоследък рядко се срещат Шофьори!
Пътен знак с "Триъгълник и оцветен около него с червено, а посредата е бяло, означава" ПРОПУСНИ движещите се по путя с предимство! А не БЛЪСНИ дживещият се по пътя с предимство, има разлика! Ако ли не, обадете ми се да ви дам 3 лева да си вземете ръководство за пътните знаци!
И не напоследно място, "Забранено влизането" този знак въжи за всички, превозни средстава, не мисля че е нужно под-него да се изписа марките на автомобилите, че тогава да го спазвате! Лек ден и приятно КАРАНЕ!
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
haplio написа:Напълно подкрепям!
Относно пешеходците да кажа само - специално в София те са си бая голяма част от движението. Аз лично предпочитам да ходя отколкото да шофирам точно поради причините изтъкнати в първото мнение. Но наистина не е нормално, когато някой пешеходец реши да пресече например. Ал. Малинов на средата на нищото и смята, че той целия понеже е тесен е пешеходна пътека. Така че наистина би било добре, когато някой водач го е пуснал на подобно място дето се вика - да побърза малко и да не пречи и той на и без друго претовареното движение
Предпочитам да си изчакам спокойно пешеходеца на пешеходната пътека(както и го правя),за да не ми се случи ето това:
И после да имам по-големи поражения и ядове отколкото ако съм изчакал

- Night_elf
- Рошаво мазало
- Автомобил: Vw Golf V
- Двигател: 1.9 TDI BKC

Без да кажа нищо, просто ще добавя положенията на регулировчик, защото маса народ не ги знаят!

1. дясна ръка, вдигната вертикално - означава „Внимание, спри!".Това не се отнася за онези водачи, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до регулировчика, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението.

2.2. ръка или ръце, протегнати хоризонтално встрани - след като е направил този жест, регулировчикът може да свали ръката или ръцете си. Сигналът означава:
1. а) „Преминаването е разрешено" за водачите, които се намират срещу лявото или дясното рамо на регулировчика и ще преминат направо или ще завият надясно, както и за пешеходците, които искат да преминат пред гърдите или зад гърба на регулировчика;
2. б) „Прeминавaнето е забранено" за всички останали участници в движението;

3. дясна ръка, протегната хоризонтално напред, означава:
1. а) „Преминаването е разрешено" за водачите на пътни превозни средства, които се намират срещу лявото рамо на регулировчика, и за пешеходците, които искат да преминат зад гърба му;
2. б) „Преминаването е забранено" за всички останали участници в движението;
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
За колегите, които се бавят на пешеходна пътека, първо е против правилника за движение и второ е леко дразнещо за водачите. Ето ви доказателство за това което говоря:
Чл. 113 от закона за двожение по пътищата
1. Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:
3. 3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение.
Така че бих призовал за толерантност какво от страна на водачите така и от страна на пешеходците.
Чл. 113 от закона за двожение по пътищата
1. Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:
3. 3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение.
Така че бих призовал за толерантност какво от страна на водачите така и от страна на пешеходците.
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
тук ще добавя в червено и :
freestyler911 написа:Ще добавя.
1. На нерегулирано кръстовище (няма светофар , няма и знаци) ДЯСНОСТОЯЩИЯ Е С ПРЕДИМСТВО. Не този с по скъпа кола, не този с повече самочувствие. или на по главен,широк или натоварен път
Това е.
Със здраве.!
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес си се возих със 110 по магистралата и се дръпнах в аварийната за да може група от 5,6 мотористи да ме изпревари по лесно понеже валеше .... пичовете бяха много готини и ми благодариха 

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Омръзна ми да чистя тази тема!
Не знам колко карате и хич не ме интересува, но в писането на щуротии нямате равни.
Докато се делите на Ние и Вие винаги ще е така.
Такава е и съдбата на цялата държава и така ще бъде.
Вкоренено ни е в мисленето.
Ние и Вие...те това ни е проблема.
Не знам колко карате и хич не ме интересува, но в писането на щуротии нямате равни.
Докато се делите на Ние и Вие винаги ще е така.
Такава е и съдбата на цялата държава и така ще бъде.
Вкоренено ни е в мисленето.

Ние и Вие...те това ни е проблема.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Bobi_S13 написа:......
Боби, страхотна тема....евала

Нека не превръщаме темата в идиотизъм и поредното доказателство на теорията на Айщайн за двете безкрайни неща........

Aз апелирам към отговорните органи да направят проворечен изпит на всички взели книжки след 2000 г
едни листовчици и полигонче (по новите правила пред камери) - да отпаднат всички неграмотни, такива не знаещи правилата за движение и такива които не могат да шофират !
едни листовчици и полигонче (по новите правила пред камери) - да отпаднат всички неграмотни, такива не знаещи правилата за движение и такива които не могат да шофират !
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
One написа:Aз апелирам към отговорните органи да направят проворечен изпит на всички взели книжки след 2000 г
A де, а късмет...тогава ще могат и камерите да свалят

По останалата тема, аз от няколко месеца живея в София, пропускам пешеходци от години, но за съжаление винаги гледам огледалото за задно виждане, за да не ме изцепи някой "недогледал".....пропускам и коли (без таксита и маршрутки), но е факт, че толерантност липсва! Дори понякога клони към наглост...но в повечето случаи подминавам с усмивка.....всеки ще си намери майстора някой ден

Върни се в “ОФФ-Топик - други”