Проблем с инструктор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с инструктор

Мнениеот boi4eto » Вто 12 окт 2010 11:11

Инструктура не трябва да увиква никой,а с разбираеми думи да обяснява на курсиста.Аз преди години при какъв нервак карах не е истина.С по-слабите курсисти направо откачаше и крещеше за най-малката грешка.Аз бях карал на баща ми колата и имах малък опит,та бях що годе добре.Веднъж ми се разкрещя за нещо и аз не помня вече за какво и му казаш ,че не ми е баща за да крещи.Поомекна след това и си взех книжката от първият път.Ефект от викане няма,дори миля,че вреди.Кажи му да вика на жена си,а ти чети правилника бъди старателен и всичко ще е окей!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 12 окт 2010 12:40

Така е. Моя инструктор никога не викаше, само чат пат се караше ако направя уникално безумие. Нормално след 15-20 минути каране спирахме и ми обясняваше какви са ми грешките и как трябва да го направя следващия път.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 12 окт 2010 13:46

аз моя първи инструктур го ушамарих поради тая причина, па и ме псуваше яко!

е след това взех книжка 2год. mhihi

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Вто 12 окт 2010 15:06

Моя толкова беше спокоен, че заспиваше на извънградското. :ihaaaaa

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 12 окт 2010 15:28

Вижте сега- инструкторите със сигурност са изпаткали централно!1 Щото по цял ден да те возят хора, които не знаят за какво иде реч и си е голям страх. Я се замислете Вие колко ще изкарате без викане.
Аз когато се возя при жена ми (която има книжка от 10 години и шофира от 5) едвам издържам да не викам, та представям си ако треаше да я уча. А тя някога е ходила на курсове! :wink:
Принципно аз карах курсовете при 2-ма различни инструктори, с тотално различни методи на обучение. Първия знаеше, че гепя на баща ми колата(щото живеехме точно пред сградата където се провеждаха курсовете), знаеше и колко бързо я паркирам като видя, че баща ми се прибира, та с него беше добре. Той беше с Жигулка. Обаче нещо го преместиха и идва друг...с Лада 1600! Викам си-ЕКСТРА!!! :mrgreen: Ама друг път....
Първия път: тръгвам си аз 1-ва,2-ра,3-та,4-та.......и изведнъж ония ми бие некви спирачки!!!! :shock Ония вика: "Кво праиш бе? Ограничението за учебни коли е 10км/ч под ограничението за скоростта." :? Тогава ограничението в града беше 50км/ч. Елате да видите кво е да се влачиш на 4-та с 40км/ч. Имаше моменти, в които исках да го удуша! :banghead: Но всичко мина де....

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 12 окт 2010 18:22

На инструктора тактично, но в прав текст му казах, че вместо да ми вика ако водим диалог и ми казва конкретно грешките, резултата ще е много по-добър и уж го разбра и прие, пък да видим.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 12 окт 2010 18:39

Между другото когато учих жената да шофира се сещам, че и аз й виках много...
Явно е много трудно да запазваш самообладание като гледаш как някой лети с твойта кола към тая пред тебе...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”