само взима от тях
за провизии, за не знам си кво
банките се финансират от майките си или от линии от чужди банки в чужбината
вздимат линиите на около 4-6% грубо...
иначе по темата не ми се пише просто

freestyler911 написа:Но я пояснете къде точно се проверява и се търсят жилища които се продават от дадена банка, заради несъбрани вземания или неплатени вноски по кредит?
И колко по ниски са цените там? Съществува ли риск , когато се купува такова жилище?
Как точно се проверява за тежест по имота (дали е залаган?) ?
maxpayne написа:.....
icoico написа:Ако сега си купя жилище на подобен кредит,ще получа нотариалния акт за 67-мия си рожден денПредвид динамиката на икономическите процеси много по-вероятно е в един момент да се окаже тук:
http://www.sales.bcpea.org/?q=properties
Поразгледайте,действа отрезвяващо на оптимизма...
liubutu написа:Така сключихме сделка като оценката на апартамента ми беше 138 000лв . Трябваше да ми отпуснат 80% (110 400) ама какво стана незнам, като стойноста на апартамента беше 110 000лв , а банката ми отпусна 99 600 и от там започнаха мъките.
Nikkolay написа:icoico написа:Ако сега си купя жилище на подобен кредит,ще получа нотариалния акт за 67-мия си рожден денПредвид динамиката на икономическите процеси много по-вероятно е в един момент да се окаже тук:
http://www.sales.bcpea.org/?q=properties
Поразгледайте,действа отрезвяващо на оптимизма...
ти нотариалния акт ще си го имаш и сега, само че айде забави плащането на вноските на банката с 4-5 месеца и ойде коня у ряката![]()
Иначе да, ЧСИ-тата вече се превърнаха в брокери
Чудомир написа:liubutu написа:Така сключихме сделка като оценката на апартамента ми беше 138 000лв . Трябваше да ми отпуснат 80% (110 400) ама какво стана незнам, като стойноста на апартамента беше 110 000лв , а банката ми отпусна 99 600 и от там започнаха мъките.
Колега, да не си объркал цифрите:
138 000 * 0,8 = 110 400
Ако оценката е била в последствие 110 000, то * 0,8 = 88 000, а те са ти дали 99 600, което е малко над 90%
Отделно ми изглежда, че си взел най-дългия погасителен период, защото пишеш, че при всички други варианти си щял да плащаш общо по-малко? Еми тва е нормално и общоизвестна зависимост:
дълъг период, малки вноски, голяма погасена сума
къс период, високи вноски, по-малка обща погасена сума
Bordiur написа:Чудомир написа:...liubutu написа:...
Не колега в ДСК ти отпускат 80% от оценената стойност на апартамент-а и след това правят незнам каква си оценка на остава6тите пари. т.е.
138 000 * 0,8 = 110 400, 110 400 * 0,9 = 99 360.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: batjoro и 53 госта