Да са ни честити новите цени!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 01 юли 2006 22:00

Vlad777 написа:Стига с тези цени на билетите. Тук сме авто клуб. Аз примерно за последните 5 години съм се возил 1 път с градкия транспорт и ако искат и безплатно да го направят пътуването с ГТ пак няма да го ползвам.

На който му е скъпо - да отиде на село и да си кара колело или каруцата за без пари и това е. Няма да плаща за градски транспорт.

Какво е виновен ГТ или българските управници, че цените на петрола се вдигат. В цяла Европа бензина е 1.20+ ЕВРО. Те го купуват от доставчиците на същите цени както и българските разпространители.

Сега пак ще стигнем до въпроса със заплатите - ами на който му е ниска заплатата, вместо да се оплаква от това в АВТО форум - да отиде да се оплаче на шефа си и да иска увеличение или да смени шефа! Аз така направих и съм доволен. Всеки МОЖЕ! ДЪРЖАВАТА няма да увеличи на никой заплатата (освен ако не е държавен служител). Живеем в пазарна икономика!

Абе Влад, не си много прав.................всичко с времето си ако си спомням правилно някъде беше писал че взимаш 700-800лв........хубаво горе долу хубава заплата за сам човек, но точно след 3-4 години или когато там се ожениш........други ще ги заговориш. :wink:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Съб 01 юли 2006 22:02

ACCELERATOR написа:
Meти написа:...,а се печели от по-галяма печалба.

Няма как, Мети, пак ще влизаш в бисерите... :wink: :lol:

А исках да кажа продажба де грежка просто

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 01 юли 2006 22:16

не винаги се печели от много продажби :) просто има различни стоки и различни подходи при продажбите им.

Някой фирми залагат на масовост, други на бутикови продажби. Въпрос на избор.

Като цяло цените на градския транспорт са ниски, но проблема е в доходите на хората, а не в цените. В белите държави билетчето струва 2-3 евро, но за сметка на това паркинга е 3 евро на час и няма такова понятие да спреш без пари - на всякъде се плаща.

Когато хората плащат 0.35 евро за билетче се возят в икарус, когато плащат 3 евро се возят в мерцедес на 6 месеца.

Такситата също са само яки лимузини, но по-малка сметка от 10 евро няма как да платиш, ако ще и за 1 км. да хванеш такси :)

Проблема в БГ е, че труда е нископроизводителен, има прекалено много реални разходи на предприемачите, които не се признават за разход, което пък оскъпява всеки бизнес и от там се получава, че нашенските фирми печелят по-малко и съответно плащат по-малки заплати.

Темата общо взето е неизчерпаема, но и аз се съгласявам с колегите, които изразиха мнение, че със стачки и протести няма да се оправят нещата, а със здраво бачкане.

В щатите примерно е нормално човек да работи по 12-14 часа на ден в началото на кариерата си, докато при нас има много хора, които имат роднини гастарбайтери и предпочитат да не работят за 300 лева, като има кой да им ги изпрати наготово.

Вобще този начин на мислене при нас, родителите на всяка цена да осигурят всички възможни по силите им екстри за децата - това коли, апартаменти, вили и каквото може - на вън го няма. Едниствено може да очакваш мама и тати да ти платят университета, но например е напълно нормално син да купи от баща си старата му кола. Имам познати във Франция, които плащат наем на тъщата за апартамента й, в който живеят :) Това в БГ може ли да се случи? Но точно това кара хората да разчитат единствено на себе си и своите умения. Да бачкат здраво, за да могат да си позволят хилядите екстри, от които имаме нужда. Абе майката му е квалификацията и бачкането :idea:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 01 юли 2006 22:22

да мусуре прав си,
ама ТАМ ако ти се случи нещо и нямаш пари си никой/буклук,цървул и т.н./ нЕма роднини, нЕма приятели всички те отсвирват.
а тук в България знаеш, че в труден момент винаги ще има някой, който да ти помогне.

Тъй, че живота не е само работа, пари и материални облаги....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 01 юли 2006 22:26

Съгласен съм, но и това е един вид стимул за бачкане.

У нас може да си позволиш да се напиеш яко в сряда и в четвъртък да не отидеш на работа, щото ти е зле :) Ако случайно шефа те нарита (трябва системно да го правиш), не е проблем да си намериш друга работа и няма да се случи нищо необичайно. Докато навън, ако си разбираш от работата, единственият шанс да останеш без нищо и да си нищо, е да направиш някоя мега издънка и да ти отрежат квитанциите отвсякъде, което един разумен човек няма да допусне, а този който все пак го направя, вероятно мястото му е точно на улицата без нищо :)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 01 юли 2006 22:29

golfer написа:

Toчно така! За съжаление хората често забравят това, и мислят само за пари, пари, пари. А парите не означават щастие.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 01 юли 2006 22:53

golfer написа:да мусуре прав си,
ама ТАМ ако ти се случи нещо и нямаш пари си никой/буклук,цървул и т.н./ нЕма роднини, нЕма приятели всички те отсвирват.
а тук в България знаеш, че в труден момент винаги ще има някой, който да ти помогне.

е те това е истината! живял съм с 10 ДМ на седмица и за 2 месеца свалих 14 кила....

musura написа:Като цяло цените на градския транспорт са ниски, но проблема е в доходите на хората, а не в цените. В белите държави билетчето струва 2-3 евро, но за сметка на това паркинга е 3 евро на час и няма такова понятие да спреш без пари - на всякъде се плаща.

ти ше кажеш, че няма :) та половината ми колеги от университета спират на места където трябва да плащат....щото глобата (ако въобще минат на проверка и не минават на всеки 30 мин) е 5 Евро, а иначе е 1,50 на час....та за прилични 10 часа сам можеш да си направиш сметката. А и обикновенно само в идеалния център е така, обаче 20 метра по нататъка вече има места и за безплатно паркиране :)

musura написа:Когато хората плащат 0.35 евро за билетче се возят в икарус, когато плащат 3 евро се возят в мерцедес на 6 месеца.

най евтиния билет който съм виждал по немско е 1,10 евро....несправедливвост ама кво да направиме :(

musura написа:Такситата също са само яки лимузини, но по-малка сметка от 10 евро няма как да платиш, ако ще и за 1 км. да хванеш такси

е тука също не съм съгласен...2,50 Евро е първоначалната по принцип...после на километър незнам колко чука, ама май около 1 Евро още...така че при 5 км ти идва под 10 Евро :)

musura написа:Проблема в БГ е, че труда е нископроизводителен, има прекалено много реални разходи на предприемачите, които не се признават за разход, което пък оскъпява всеки бизнес и от там се получава, че нашенските фирми печелят по-малко и съответно плащат по-малки заплати.

Темата общо взето е неизчерпаема, но и аз се съгласявам с колегите, които изразиха мнение, че със стачки и протести няма да се оправят нещата, а със здраво бачкане.

В щатите примерно е нормално човек да работи по 12-14 часа на ден в началото на кариерата си, докато при нас има много хора, които имат роднини гастарбайтери и предпочитат да не работят за 300 лева, като има кой да им ги изпрати наготово.

Вобще този начин на мислене при нас, родителите на всяка цена да осигурят всички възможни по силите им екстри за децата - това коли, апартаменти, вили и каквото може - на вън го няма. Едниствено може да очакваш мама и тати да ти платят университета, но например е напълно нормално син да купи от баща си старата му кола. Имам познати във Франция, които плащат наем на тъщата за апартамента й, в който живеят Smile Това в БГ може ли да се случи? Но точно това кара хората да разчитат единствено на себе си и своите умения. Да бачкат здраво, за да могат да си позволят хилядите екстри, от които имаме нужда. Абе майката му е квалификацията и бачкането

Затва си имаме в Бг приказка - "Неможеш да ми платиш толкова малко, колкото работя" :wink:

Според мен, тряба ГТ да вземе пример от някой голям европейски град и да раздели София на зони и спрямо броя на зоните в които искаш да пътуваш се определя цената на билета....

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Нед 02 юли 2006 7:27

Стига сте спорили.
Това е защото повечето българи се правят на тарикати и искат да свият от тук от там каквото могат.Едни се возят без билети,други си "изключват" парното,трети отиват на работа за да
откраднат нещо,а не да работят и т.н.Е тия неща някой трябва да ги плаща и докато толерираме тия кражби ще си плащаме всички.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 02 юли 2006 19:45

Vlad777 написа:Сега пак ще стигнем до въпроса със заплатите - ами на който му е ниска заплатата, вместо да се оплаква от това в АВТО форум - да отиде да се оплаче на шефа си и да иска увеличение или да смени шефа! ... Всеки МОЖЕ! ДЪРЖАВАТА няма да увеличи на никой заплатата. Живеем в пазарна икономика!

Абсолютно съм съгласен. За пръв път да чуя мнение като моето по този въпрос! И това за данъците и нищото насреща е точно така.

:kef: :kef:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 02 юли 2006 20:34

dj_tuhla написа:
Vlad777 написа:Сега пак ще стигнем до въпроса със заплатите - ами на който му е ниска заплатата, вместо да се оплаква от това в АВТО форум - да отиде да се оплаче на шефа си и да иска увеличение или да смени шефа! ... Всеки МОЖЕ! ДЪРЖАВАТА няма да увеличи на никой заплатата. Живеем в пазарна икономика!

Абсолютно съм съгласен. За пръв път да чуя мнение като моето по този въпрос! И това за данъците и нищото насреща е точно така.

:kef: :kef:

Това, че живеем в условията на пазарна икономика, не значи, че нашата страна има действаща такава... ние пък кога ли сме имали... може би след 45-та година, по времето на Стамболов...
Стига с тая пазарна икономика, ние тука в София сме горе долу добре, ама какво да кажат другите хора по провинцията? Като нямат работа или не са им плащани заплати с месеци наред, само защото шефовете им държат парите в банките, за да печелят от лихва... Абе мизерия от всякъде. :roll: :(

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Нед 02 юли 2006 20:36

Meти написа:
ACCELERATOR написа:
Meти написа:...,а се печели от по-галяма печалба.

Няма как, Мети, пак ще влизаш в бисерите... :wink: :lol:

А исках да кажа продажба де грежка просто
:shock :shock :shock mhihi mhihi mhihi
е нЕма начин пак си в бисерите mhihi

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 02 юли 2006 20:42

Е голем прас като съм у бисерите!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 юли 2006 22:25

guard написа:Абе Влад, не си много прав.................всичко с времето си ако си спомням правилно някъде беше писал че взимаш 700-800лв........хубаво горе долу хубава заплата за сам човек, но точно след 3-4 години или когато там се ожениш........други ще ги заговориш. :wink:

Ами да ти кажа хич не ми се струва хубава... Това беше преди 2 години. Бях недоволен и си смених работата. Не съм се оплаквал тук, че нямам пари. Всеки да си прави сметката. Никой не е длъжен да ти увеличи заплатата, ако ти сам не поискаш! Поисках, не ми дадоха и напуснах. И сега работя на друго място. Когато сметна, че не ме устройва ще си намеря нещо друго. В София е много трудно да не си намериш работа. (Подчертавам СОФИЯ!).

Имах един колега. който остана в старата фирма. Даваха му 400 лв. заплата. Казах му напускай, търси си работа. Няколко пъти. Той все ми вика нямам време, не става и т.н. Като се сговниха съвсем там нещата и напусна. След 2 месеца си намери супер работа с 650 лв. начална заплата. Сега незнам колко взима, но примерите за това са много!

Много е лесно да се оплакваш и нищо да не правиш! Аз поне за себе си се научих, че от оплакване файда никва!

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 03 юли 2006 10:18

кой крив, кой прав, не знам... гледам да не се замислям много, защото ми се завива свят, става ми лошо и аха да се катурна под масата.

е хайде най-после и по темата...

откъде-накъде, аджеба, ке ми вдигат цената на билета за ГТ, като (когато) се возя САМО на тролей и трамвай? а бе хора, не знаех, че и те се движат на ГОРИВО!!!??? :roll: това ли е пазарна икономика? къде е логиката? добре, това едно на ръка. А защо досега имаше талончета с 5 билета, а сега решили нашите да пуснат само талончета с по 10 билета...? :twisted: мисля си, че цялата идея е бърза печалба, некой пак ще се налапа, защото края на мандата наближава...

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пон 03 юли 2006 11:54

На кой мандат?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”