Колко бихте дали за да си полирате джантите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко бихте дали за да си полирате джантите

Мнениеот Deo88 » Съб 30 окт 2010 9:48

Понеже знам какво се изисква за една джанта или някои метал да достигне ефекта на хром , смятам , че 100 лв. са нормална цена но за джанта която е търкането на някои места е трудно достъпно . Ако примерно искам да полирам ББС изцяло ( тоест и между плетките ) ще ми отнеме адски много време и главоболия за да достигна до желаното от мен състояние . Незнам дали машината ще успее да го направи и на труднодостъпните за човека места толкова добре колкото и на външните прави места . Ако го прави всичко еднакво си заслужава цената за 100 лв./парче , обаче подчертавам , че тази цена е нормална в зависимост от модела джанта . Видях мнението на Алпине , и го подкрепям с 2 ръце . Всеки опитал се да полира ББС знае за каква мъка става въпрос .

Смятам , че ако си решил да се занимаваш с тези неща , първо направи един ценови лист за услугите от тебе и за това какво ще направиш с една джанта за 50 лв. и какво за джанта за 100 лв./бр. ( тези цени неса за стойността за джантата , а колко би взел за работа върху нея )

Желаещи ще има и както всички знае - Кефа цена няма !!! :012:

п.с. Една джанта като се лакира се губи малко от ефекта на хрома , обаче така се предпазва от природните условия

Поздрави и успех . :да:

Потребителски аватар
truli_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот truli_85 » Пет 01 апр 2011 23:21

Аз в момента си ги правя сам!Може да е убийствено търкане с шкурките после с пастите,но си заслужава в крайна сметка! :да: Ако имах 400лв. излишни щях да си продам мойте 16-ки и да си доплатя за някакви други направо с истински хром никел! :да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 01 апр 2011 23:30

от 4лв тръгва хромирането на алуминий на квадратен дециметър(10х10см)!!!
цената нагоре зависи от много фактори. В ефекта и устойчивостта няма база за сравнение. доста съм търкал, но ако искам блясък, смятам да го вадя с хром вече...

Потребителски аватар
truli_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот truli_85 » Съб 02 апр 2011 0:33

Това е за тези които искат сами да се справят!

Започвайки процеса по полиране, първо е хубаво да демонтирате гумите от джантите. Това създава удобство да се обработват джантите и ръбовете на бордовете им. Уверете се, че джантите са прави и няма да имат нужда от изправяне след полирането, защото всеки контакт с машината може да влоши крайния резултат, който сте постигнали. Постарайте се да измиете джантите добре от спирачна прах, натрупана кал по вътрешната част на бордовете, между спиците, в дупките за болтовете.

Следващата стъпка е да премахнете боята/лака.Става със препарат за тази работа! Примерно c този
Изображение
Може да го закупите от Mr. Bricolage от всеки един град!

Следва да огледате джантата за по-финни язви, които ще подлежат на изтриване с едра шкурка. Според дълбочината на проблема, използвайте суха шкурка с 120-150-320. След това прекарайте повърхността на цялата джанта с 400 суха. След нея се окчаква да няма никакви забележки!
На татъка карайте шкурките по тази последователност 400, 800, 1200, 1500, 2000, 2500-водни!С всеки номер шкурка търкайте докато не заличите деругите, изкопани от предишния номер.

Следва третиране с комплекта за шлайф и полир на Wolfcraft, който можете да намерите във всеки Бриколаж!
Ето за това говорим!
Изображение
С твърдото киче се използва кафявата паста а с мекото синята!
Успех на всички от мен! :beer

Потребителски аватар
truli_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот truli_85 » Съб 02 апр 2011 2:35

pe6kata написа:от 4лв тръгва хромирането на алуминий на квадратен дециметър(10х10см)!!!
цената нагоре зависи от много фактори. В ефекта и устойчивостта няма база за сравнение. доста съм търкал, но ако искам блясък, смятам да го вадя с хром вече...

Колега къде е това :?: Не е ли евтино!Колко излиза за една джанта :?:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 02 апр 2011 9:22

50-100лв си е напълно нормална цена,но ще я плати само този който може да си я позволи и който го кефи огледалния ефект ! Тези дето ми разправят как било голям кеф сами да си ги направят ми е интересно как ще направят джантите им да изглеждат като тези от снимката в първия пост на темата без да минат хромиране -точно никога ! То това не е като да го минеш с шкурката и да го напръскаш със спрей та от 20метра да изглеждат като нови :idea: Както е казал един уважаван от мен колега по-напред в темата просто тук не е таргет групата за тази услуга :wink:

Последна промяна от Stivi на Нед 03 апр 2011 9:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Съб 02 апр 2011 23:43

Ако имам бол пари ще дам,ама като нема четери стотака :017: ще продължавам да си карам с черните джанти :drive

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 05 апр 2011 9:14

truli_85 написа:Това е за тези които искат сами да се справят!

Колега, дай снимки на процеса и крайния резултат, понеже ми е интересно какво се е получило с материалите, които си показал. :да: :beer

Ето това е темата -
viewtopic.php?f=11&t=11359&start=1770&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Вто 05 апр 2011 13:08

pe6kata написа:от 4лв тръгва хромирането на алуминий на квадратен дециметър(10х10см)!!!

е дай инфо къде се хромира и горе долу цени за борд на джанта или ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”